Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Hoe gaan luchtvaartmaatschappijen met claims om?

 

De luchtvaartindustrie ziet al tientallen jaren een groei. En hoewel de gehele industrie bijna tot een stilstand is gekomen wegens de langdurige gevolgen van het coronavirus, zal deze post-COVID toch weer een groei gaan zien. Met miljoenen vluchten per dag is het niet zo vreemd dat er de afgelopen jaren, ook tijdens de pandemie, ernstige vertragingen en annuleringen zijn opgetreden. Slechts 14% van alle reizigers weet van het bestaan van de EU-verordening inzake passagiersrechten en dat zij in het geval van een vertraging of annulering recht hebben op een compensatie tot €600 per persoon. Slechts een fractie van deze passagiers weet hoe ze dit geld vervolgens kunnen claimen bij de luchtvaartmaatschappij, waarvan minder dan 1% er daadwerkelijk in de compensatie of terugbetaling te krijgen waar ze wettelijk recht op hebben. Vlucht-Vertraagd.be beschermt de rechten van deze passagiers. Met behulp van een intelligent systeem en een ervaren team, zorgen wij ervoor dat deze reizigers hun welverdiende vergoeding ontvangen. Benieuwd naar jouw rechten? Wij geven je enkele tips en trucs om je rechten af te dwingen. Check je vlucht snel en vrijblijvend in onze gratis claim calculator:

 

➜ Check mijn vlucht

 

Waarom is het zo lastig om compensatie of een terugbetaling te claimen?

Het claimen van compensatie of een terugbetaling van ticketkosten kan een zenuwslopende en vooral een tijdrovende taak zijn. Luchtvaartmaatschappijen hebben inmiddels een aantal trucs bedacht waarmee zij onder hun wettelijke verplichting om compensatie uit te betalen proberen uit te komen. Vele gedupeerde reizigers worden genegeerd of op het verkeerde been gezet. Vaak kun je lang wachten op een antwoord, waarna je vervolgens wordt afgescheept met een excuus waarom je geen recht zou hebben op een vergoeding. Luchtvaartmaatschappijen beroepen zich vaak op "slechte weersomstandigheden" of andere buitengewone omstandigheden die zouden verklaren waarom ze niet aansprakelijk zijn. Als reiziger weet je hier vaak niet veel op in te brengen en dus loop je je vergoeding mis. Ook komt het vaak voor dat je wordt afgescheept met een voucher, terwijl je in feite gewoon recht hebt op cash.

De trucs van de luchtvaartmaatschappijen lijken te werken. Na veel gedoe en afwijzingen geeft de passagier het uiteindelijk vaak op. Toch kan het ook anders! Vlucht-Vertraagd.be staat je graag bij en zorgt ervoor dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Ons ervaren team kent de trucs van de airlines en weet precies hoe ze hier mee om moeten gaan. Mocht de luchtvaartmaatschappij de claim alsnog afwijzen, dan stappen wij voor je naar de rechter om samen met ons internationale team van advocaten je rechten af te dwingen. Uiteraard komen hier geen verdere juridische kosten bij kijken voor jou.

Hoe claim ik compensatie of een terugbetaling van de luchtvaartmaatschappij?

Kreeg je te maken met een vertraging of annulering? Dan zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat je je claim zo volledig mogelijk kunt indienen:

 • Bewaar al je reisdocumenten, zoals je boardingpass en bonnetjes voor eventuele andere kosten zoals hotelovernachtingen of maaltijden die je hebt moeten aanschaffen als gevolg van de vertraging of annulering.
 • Zorg ervoor dat je een schriftelijke verklaring van de airline ontvangt voor het feit dat de vertraging of annulering heeft plaatsgevonden.
 • Noteer belangrijke gegevens zoals het vluchtnummer en de exacte tijd en datum van vertrek en aankomst. Wissel contactgegevens uit met je medepassagiers. Zo kun je elkaar helpen bij het indienen van een claim!

Het claimen van een vergoeding kan zeer stressvol en frustrerend zijn, omdat luchtvaartmaatschappijen de claim vaak direct afwijzen. Vlucht-Vertraagd.be heeft meer dan 10 jaar ervaring en heeft al miljoenen passagiers bijgestaan. Ons ervaren team weet precies hoe met deze smoesjes en trucs om te gaan en dwingt luchtvaartmaatschappijen om alle claims uit te betalen, waartoe zij immers wettelijk verplicht zijn.

Hoe kan Vlucht-Vertraagd.be mij bijstaan?

Met behulp van onze intelligente database verzamelen wij gegevens over alle vluchten en luchthavens wereldwijd. En dat niet alleen; ook alle weersomstandigheden en andere mogelijke verstoringen worden hierin bijgehouden. Hiermee kunnen wij precies inzien hoe groot de kans is dat we succes behalen met een claim. Ook beschikken wij over een deskundig team van advocaten in 9 Europese landen, zodat we altijd op de hoogte zijn van de huidige juridische situatie met betrekking tot passagiersrechten. In de afgelopen 10 jaar hebben wij al miljoenen passagiers bijgestaan bij het claimen van een vergoeding van luchtvaartmaatschappijen, waaronder:

KLM

KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij) is een van de grootste maatschappijen in Nederland met als thuishaven Amsterdam Airport Schiphol. Daarnaast is de maatschappij in 2004 gefuseerd met Air France. In 2019 vierde KLM haar 100-jarig jubileum. Meer over de geschiedenis van KLM, en een aantal leuke feitjes en verhalen over Nederlands trots in de luchtvaart lees je hier.

KLM vluchten vanaf Amsterdam

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegt KLM onder andere naar de volgende bestemmingen:

 • Londen, Verenigd Koninkrijk (KL1031)
 • Rome, Italië (KL1607)
 • Barcelona, Spanje (KL1675)
 • Parijs, Frankrijk (KL2023)

Transavia

Transavia is onderdeel van Air France/KLM en behoort daarmee tot de grootste luchtvaartgroep van Europa. De luchtvaartmaatschappij verzorgt al ruim 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 10 bestemmingen vanuit Nederland. In Nederland heeft Transavia drie thuishavens: Amsterdam Schiphol AirportRotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport.

Transavia vluchten vanaf Amsterdam

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegt Transavia onder andere naar de volgende bestemmingen:

 • Barcelona, Spanje (HV5131)
 • Pisa, Italië (HV5423)
 • Nice, Frankrijk (HV5581)
 • Las Palmas, Gran Canaria (HV5665)
 • Marrakech, Marokko (HV5753)
 • Malaga, Spanje (HV6143)
 • Alicante, Spanje (HV6145)
 • Valencia, Spanje (HV6335)
 • Salzburg, Oostenrijk (HV6591)
 • Athene, Griekenland (HV6867)

Delta Air Lines

Delta Air Lines is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is net als KLM lid van de Sky Team luchtvaartalliantie. De maatschappij heeft in 2008 Northwest Airlines overgenomen. Sindsdien is de luchtvaartmaatschappij in aantallen vervoerde passagiers en vliegbewegingen de grootste vliegmaatschappij ter wereld

Delta Air Lines vluchten vanaf Amsterdam

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegt Delta Air Lines onder andere naar de volgende bestemmingen:

 • Parijs, Frankrijk (DL8512)
 • Helsinki, Finland (DL9310)
 • Montreal, Canada (DL9393)
 • Londen, Verenigd Koninkrijk (DL9413)
 • Valencia, Spanje (DL9485)
 • Rome, Italië (DL9543)

TUI fly

TUI fly is de luchtvaartmaatschappij van reisorganisatie TUI Nederland, onderdeel van TUI Group. De vliegmaatschappij heeft meer dan 60 bestemmingen in haar portfolio. TUI fly is sinds 2005 actief en haar vloot bestaat samen met zusterluchtvaartmaatschappijen uit onder andere Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Belgie uit meer dan 155 toestellen.

TUI fly vluchten vanaf Amsterdam

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegt TUI fly onder andere naar de volgende bestemmingen:

 • Kuusamo, Finland (OR155)
 • Miami, Florida, Verenigde Staten (OR317)
 • Curaçao (OR361)
 • Fuerteventura, (OR509)
 • Hurghada, Egypte (OR923)

Air France

Air France - KLM is een Frans-Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor gevestigd op de luchthaven Charles de Gaulle, Parijs. Een deel van Air France - KLM is in bezit van de Franse regering en de twee bedrijven hebben in 2004 onderling overeenstemming bereikt over een fusie. Door een ernstige bedrijfscrisis in 2015 moest de luchtvaartmaatschappij 3.000 banen schrappen.

Air France vluchten vanaf Amsterdam

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegt Air France onder andere naar de volgende bestemmingen:

 • Strasbourg, Frankrijk (AF1337)
 • Atlanta, Georgia, Verenigde Staten (AF6692)
 • Parijs, Frankrijk (AF8241)
 • Aalborg, Denemarken (AF8250)
 • Bangkok, Thailand (AF8274)
 • Lyon, Frankrijk (AF8291)

Hoe werkt de service van Vlucht-Vertraagd.be?

Na het checken van je vlucht kun je ervoor kiezen om de claim bij ons onder te brengen. Ons team helpt je bij het verkrijgen van je rechtmatige compensatie of terugbetaling van je ticket. We gaan direct voor je aan de slag, je hoeft je verder nergens zorgen over te maken! Wij werken op basis van no cure, no pay. We innen alleen een succesfee als de luchtvaartmaatschappij de terugbetaling of de compensatie ook daadwerkelijk betaalt. Ga naar de prijslijst voor meer informatie.

 

➜ Check mijn vlucht

 

 


Wat onze klanten over ons zeggen:

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht