Blue Air vlucht vertraagd of geannuleerd? Krijg compensatie en een terugbetaling!

Was je Blue Air-vlucht vertraagd of geannuleerd? Je rechten worden beschermd door de Britse en Europese wetgeving voor vliegtuigpassagiers. Als je Blue Air vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt was, heb je mogelijk recht op vluchtcompensatie tot 600 €! Bekijk om te zien of je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie en/of een terugbetaling van je ticket voor je Blue Air-vlucht. Lees verder als je meer wilt weten over de huidige regelgeving.

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Belangrijkste conclusies

 • Blue Air-vlucht vertraagd met minimaal 3 uur? Claim tot 600 € compensatie!

 • Blue Air-vlucht geannuleerd? Je kunt een volledige terugbetaling van je ticket in geld claimen!

 • Werd je Blue Air-vluchtannulering minder dan 14 dagen voor vertrek aangekondigd? Je kunt tot 600 € compensatie claimen!

 • Controleer of je in aanmerking komt voor Blue Air-compensatie en -terugbetaling met behulp van onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator.

Compensatie voor een vertraagde vlucht van Blue Air — ontvang tot 600 €

Was je meer dan 3 uur te laat vanwege een Blue Air-vluchtvertraging? Dan zou je in aanmerking kunnen komen voor een Blue Air-vluchtcompensatie tot 600 €.

Blue Air-vlucht vertraagd of geannuleerd?

Wij zullen strijden voor jouw recht op compensatie en terugbetaling!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde Blue Air vlucht?

De hoogte van de compensatie hangt af van de vliegafstand.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Wij zullen strijden voor jouw recht op compensatie en terugbetaling!

Geannuleerde Blue Air vlucht — regels voor terugbetaling en compensatie

Afhankelijk van de omstandigheden rond de annulering van je Blue Air-vlucht, heb je mogelijk recht op terugbetaling van het ticket, een compensatie tot 600 €, of beide.

Wanneer kan ik compensatie claimen voor een geannuleerde Blue Air vlucht?

Als je vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie.

Je dient wel rekening te houden met buitengewone omstandigheden, zoals een natuurramp die de vlucht verhindert op te stijgen. Als deze ongebruikelijke omstandigheden van toepassing zijn op jouw vlucht, kom je mogelijk niet in aanmerking voor compensatie.

Wanneer kan ik terugbetaling van mijn geannuleerde Blue Air vlucht claimen?

Als je vlucht werd geannuleerd en je hebt de alternatieve vlucht van de luchtvaartmaatschappij niet genomen, kom je mogelijk in aanmerking voor terugbetaling van je Blue Air-ticket. Ook wanneer je geen alternatieve vlucht kreeg aangeboden heb je recht op terugbetaling van het ticket.

Blue Air biedt me een reisvoucher aan in plaats van een terugbetaling - moet ik deze accepteren?

We raden je niet aan om een reisvoucher te accepteren in plaats van een terugbetaling. Dit vanwege de volgende twee belangrijke redenen:

 1. Het accepteren van een reisvoucher verplicht je om wederom met dezelfde luchtvaartmaatschappij te vliegen. Bovendien kent de luchtvaartmaatschappij meestal een tijdslimiet toe voor het inwisselen van de voucher.

 2. Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, is het mogelijk dat je je voucher niet kunt omzetten in een terugbetaling in geld - met andere woorden, je bent je geld kwijt.

=> Heb je al een Blue Air reisvoucher geaccepteerd? Mogelijk kun je deze omwisselen in een terugbetaling in geld.

Blue Air overboekte vlucht — krijg een terugbetaling, compensatie en extra zorg

Overboeking is een veelvoorkomende situatie bij luchtvaartmaatschappijen. Regelmatig verkopen ze meer tickets dan er beschikbare stoelen in het vliegtuig zijn, en als ze niet genoeg vrijwilligers vinden die hun reservering op willen geven, kunnen mensen tegen hun wil de toegang worden geweigerd.


=> Lees meer over je rechten in het geval van overboeking bij Blue Ai

Ik vloog met Blue Air naar een niet-EU land. Kan ik nog steeds een compensatie claimen?

Dat kun je zeker. Blue Air is een Roemeense luchtvaartmaatschappij die actief is binnen de Europese Unie. Hierdoor is EU261 van toepassing op alle Blue Air-vluchten die vertraagd of geannuleerd zijn.

Als je echter met een niet-EU/niet-VK-luchtvaartmaatschappij zou vliegen, kan de situatie anders zijn. Details zijn te vinden in de onderstaande tabel.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden — kan Blue Air mij een compensatie weigeren?

Buitengewone omstandigheden zijn situaties waarin de luchtvaartmaatschappij geen schuld heeft aan de vertraging of annulering. Als een van de volgende voorwaarden van toepassing is op je Blue Air-vluchtvertraging of -annulering, kom je mogelijk niet in aanmerking voor vluchtcompensatie (nb. deze lijst is niet-limitatief):

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Wees je er echter bewust van dat luchtvaartmaatschappijen soms beweren dat zich buitengewone omstandigheden hebben voorgedaan terwijl dit niet het geval was! Ze doen dit om te voorkomen dat ze vluchtcompensatie aan hun passagiers moeten betalen.

Claim vandaag nog je compensatie en terugbetaling met behulp van Vlucht-Vertraagd.be zodat je je kansen op het ontvangen van Blue Air-compensatie en -terugbetaling vergroot. We zullen je claim grondig onderzoeken en de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen. We werken alleen op basis van 'geen winst, geen kosten'. Voor jouw gemak.

Vlieg je met Blue Air?

Claim vandaag nog tot 600 € compensatie!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang heb ik om mijn Blue Air compensatie en terugbetaling te claimen?

Als je van of naar het Verenigd Koninkrijk vliegt, heb je 6 jaar de tijd om een claim in te dienen voor Blue Air-vluchtcompensatie of een Blue Air-vluchtterugbetaling. Schotland is een uitzondering, daar heb je 5 jaar om te claimen.

Afwijkende nationale wetten zullen gelden als je reisschema niet het Verenigd Koninkrijk omvat.

Bekijk onze gratis Claim Calculator om te zien of je nog steeds in aanmerking komt voor compensatie en terugbetaling van Blue Air.

=> Controleer of je nog steeds Blue Air compensatie en terugbetaling kunt claimen

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Blue Air compensatie / Blue Air terugbetaling ontvang?

Passagiers die vluchtterugbetaling en -compensatie bij ons claimen, krijgen hun geld vaak binnen enkele weken of maanden.

Als de luchtvaartmaatschappij echter niet reageert en/of de claim bij de rechtbank moet worden ingediend, kan de wachttijd maanden of zelfs jaren zijn.

Hoe lang je claimproces ook duurt, onze juridische experts houden je op de hoogte van belangrijke wijzigingen in je claim.

Vlucht met Blue Air vertraagd of geannuleerd?

Krijg tot €600 vergoeding per passagier!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe Blue Air compensatie / Blue Air terugbetaling claimen?

Bepaal om te beginnen of je recht hebt op vluchtcompensatie of een terugbetaling. Als je gebruik maakt van onze Claim Calculator doe je dit al in minder dan een minuut!

ls je recht hebt op vluchtcompensatie en/of terugbetaling, kun je ervoor kiezen om de rest over te laten aan ons team van experts, zodat jij kunt ontspannen terwijl wij ervoor zorgen dat je de compensatie krijgt die je verdient.

Het kost je nog slechts een paar extra minuten om alle benodigde documenten naar ons platform te uploaden. Ons juridische team zal vervolgens je claim beoordelen, juridische documentatie opstellen, contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, je claim voor de rechtbank brengen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.

Over Blue Air

Blue Air is een voordelige Roemeense luchtvaartmaatschappij opgericht in 2004 met uitvalsbasissen in Cluj, Iași, Bacău en Boekarest in Roemenië. Het is de grootste luchtvaartmaatschappij van Roemenië op het gebied van geplande passagiers.

Blue Air is actief in heel Europa en focust zich op West-Europese landen als Frankrijk, Duitsland en Spanje.