Air France-vlucht vertraagd of geannuleerd? Krijg een vergoeding en terugbetaling!

Krijg tot 600 € aan vluchtcompensatie voor een aanzienlijk vertraagde of plotseling geannuleerde Air France-vlucht met de hulp van de experts van Vlucht-Vertraagd.be!

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Wat je moet weten

 • Air France-vlucht vertraagd? Als de vertraging 3 uur of meer bedroeg, kun je tot 600 € aan vluchtcompensatie claimen!

 • Air France-vlucht geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht nam die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden, kun je een volledige terugbetaling in geld claimen.

 • Maximaliseer je kans op een succesvolle claim met behulp van de experts van Vlucht-Vertraagd.be. 10+ jaar ervaring. 98% slagingspercentage in de rechtbank. Geen winst, geen kosten.

Rechten van vliegtuigpassagiers in het VK en de EU

Alle vluchten van Air France vallen onder de Europese verordening (EG) nr. 261/2004, ook wel EU261 of de Vluchtcompensatieverordening genoemd. Na de Brexit is deze regeling opgenomen in de Britse wetgeving.

EU261 is op dit vlak wereldwijd de regeling die het meest pro-passagier is. Het bepaalt duidelijke instructies voor luchtvaartmaatschappijen over wanneer ze compensatie en terugbetalingen moeten geven voor vertraagde en geannuleerde vluchten.

Helaas worden deze regels nog steeds vaak niet gerespecteerd door luchtvaartmaatschappijen. En dat is nou precies waar Vlucht-Vertraagd.be om de hoek komt kijken. Sinds 2010 helpen we passagiers hun terugbetaling van luchtvaartmaatschappijen te krijgen. We hebben juridische teams in 9 landen en een slagingspercentage van 98% in de rechtbank, waardoor we jou helpen je kansen op een succesvolle claim te maximaliseren.

Voor je gemak werken wij op basis van 'no cure, no pay'.

Vertraagde of geannuleerde Air France-vlucht in de afgelopen 6 jaar?

Je kunt nog steeds vluchtcompensatie tot 600 € per passagier claimen!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Vertraagde Air France-vlucht — claim compensatie

Was je vlucht met Air France aanzienlijk vertraagd? Dan kom je volgens de regelgeving in het VK en de EU mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie.

Wanneer kan ik vluchtcompensatie claimen voor een vertraagde Air France-vlucht?

Om voor compensatie in aanmerking te komen, moet je over het algemeen aan twee voorwaarden voldoen:

 • De vluchtvertraging moet 3 uur of langer zijn.
 • De luchtvaartmaatschappij moet schuldig zijn aan de vertraging. Als zich buitengewone omstandigheden voordoen, zoals extreem slecht weer waardoor een een start wordt verhinderd, heb je mogelijk geen recht op compensatie.

Hoeveel compensatie kan ik krijgen als ik een vertraagde Air France-vlucht had?

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Geannuleerde Air France-vlucht: ontvang terugbetaling en compensatie

Werd je Air France-vlucht geannuleerd? Afhankelijk van de exacte omstandigheden van de annulering, kom je mogelijk in aanmerking voor een vluchtterugbetaling, vluchtcompensatie of beide!

Wanneer kan ik terugbetaling van een Air France-ticket claimen?

Je komt in aanmerking voor terugbetaling van je ticket als je vlucht werd geannuleerd en je geen alternatieve vlucht nam die de luchtvaartmaatschappij aanbood. De reden van de annulering doet er niet toe.

Air France-voucher — moet ik deze accepteren in plaats van een terugbetaling?

We raden het niet aan. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

 1. Een voucher dwingt je in de toekomst dezelfde luchtvaartmaatschappij te gebruiken.
 2. Als je een voucher accepteert, zet je je geld vast en kun je het voor niets anders gebruiken dan voor een vliegticket.
 3. Reisvouchers hebben meestal zeer strikte vervaldata. Het kan zo maar gebeuren dat je je volgende reis net wilt plannen rond de vervaldatum van de reisvoucher.

=> Al een voucher geaccepteerd? Kijk of je hem nog kunt inwisselen voor een terugbetaling in geld.

Wanneer kan ik compensatie voor een geannuleerde Air France-vlucht claimen?

Je komt in aanmerking voor compensatie van een geannuleerde vlucht als je Air France-vlucht minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum werd geannuleerd en er zich geen buitengewone omstandigheden hebben voorgedaan. Ook zijn er aanvullende voorwaarden van toepassing met betrekking tot de door de luchtvaartmaatschappij aangeboden alternatieve vlucht — we leggen ze uit in de onderstaande tabel.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Wanneer kan ik zowel compensatie als een terugbetaling claimen?

Ja, je kunt zowel een terugbetaling als compensatie van Air France krijgen als je vlucht minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum werd geannuleerd vanwege de eigen schuld van de luchtvaartmaatschappij en...

 1. Air France je geen alternatieve vlucht aanbood.
 2. Je kreeg een alternatieve vlucht aangeboden door Air France, maar je besloot deze niet te nemen. De alternatieve vlucht moet echter voldoen aan de voorwaarden in onderstaande tabel.

Leg je Air France claim in goede handen!

We verdedigen al meer dan 10 jaar de rechten van vliegtuigpassagiers!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Ik reisde met Air France naar een niet-EU-land. Heb ik nog steeds recht op compensatie en terugbetaling?

Ja, de EU-regelgeving is van toepassing op alle vluchten van Air France.

Het is echter belangrijk te vermelden dat wanneer je vliegt met een luchtvaartmaatschappij waarvan het hoofdkantoor niet in het VK of in de EU is gevestigd, de situatie anders kan zijn. Zie de onderstaande tabel voor details.

Buitengewone omstandigheden — wanneer kan Air France compensatie weigeren?

Er zijn situaties waarin de vertraging of annulering van de vlucht niet veroorzaakt wordt door schuld van de luchtvaartmaatschappij, maar door een derde partij of door overmacht. Wanneer dit gebeurt, is de luchtvaartmaatschappij niet verplicht om compensatie uit te keren.

Tot deze buitengewone omstandigheden behoren:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen nog steeds te vaak zelfs de terechte claims door te suggereren dat zich buitengewone omstandigheden voordeden terwijl dat in werkelijkheid niet het geval was. Dankzij onze meer dan 10 jaar ervaring kunnen we je helpen je kansen op een succesvolle claim te maximaliseren en de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk te stellen.

Je kunt je claim bij ons indienen, zelfs als je claim al een keer door de luchtvaartmaatschappij werd afgewezen — we zullen je zaak zorgvuldig beoordelen en voor jouw rechten vechten. Geen winst, geen kosten.

Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen nog steeds te vaak zelfs de terechte claims door te suggereren dat zich buitengewone omstandigheden voordeden terwijl dat in werkelijkheid niet het geval was. Dankzij onze meer dan 10 jaar ervaring kunnen we je helpen je kansen op een succesvolle claim te maximaliseren en de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk te stellen.

Je kunt je claim bij ons indienen, zelfs als je claim al een keer door de luchtvaartmaatschappij werd afgewezen — we zullen je zaak zorgvuldig beoordelen en voor jouw rechten vechten. Geen winst, geen kosten.

Je kunt je claim bij ons indienen, zelfs als je claim al een keer door de luchtvaartmaatschappij werd afgewezen — we zullen je zaak zorgvuldig beoordelen en voor jouw rechten vechten. Geen winst, geen kosten.

Maximaliseer je kans op het ontvangen van jouw vluchtcompensatie en terugbetaling.

Claim vandaag nog met Vlucht-Vertraagd.be

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoeveel tijd heb ik om Air France compensatie en terugbetaling te claimen?

Als je vanuit Nederland vliegt, heb je 2 jaar de tijd om vluchtcompensatie en terugbetalingen te claimen.

Als je reisroute Nederland niet omvat, gebruik dan onze gratis Claim Calculator om te zien of je nog steeds kunt claimen, aangezien er mogelijk andere lokale wetten van toepassing zijn.

=> Controleer of je nog steeds Air France compensatie en terugbetaling kunt claimen

Hoe claim je Air France compensatie en terugbetaling?

Controleer eerst of je in aanmerking komt met onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator. Zo weet je wat je kunt verwachten.

Als blijkt dat je in aanmerking komt voor compensatie of terugbetaling, kun je of proberen dit zelf rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te claimen of je kunt ons al het werk voor je laten doen. Wij verwerken je claim efficiënt, sturen deze naar de juiste mensen bij Air France en vechten tot het eind voor je rechten, zelfs in de rechtbank. Dankzij meer dan tien jaar ervaring op het gebied van claims tegen luchtvaartmaatschappijen, kunnen we je helpen je kansen op een succesvolle claim te maximaliseren.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.