Is je Ryanair vlucht vertraagd of geannuleerd? Ontvang compensatie en een terugbetaling!

Ryanair is de grootste luchtvaartmaatschappij in Europa en voert meer dan 2500 vluchten per dag uit. Het is dan ook geen verrassing dat vertragingen en annuleringen van Ryanair vluchten onvermijdelijk zijn. Heb je in de afgelopen 6 jaar een vertraging of annulering met een Ryanair vlucht gehad? Dan heb je mogelijk recht op Ryanair vlucht compensatie tot €600 per passagier en/of een volledige terugbetaling van je ticket. Lees verder voor meer informatie over de regelgeving die je rechten als vliegtuigpassagier beschermt of gebruik onze gratis en vrijblijvende om - in slechts een minuut - te controleren of je recht hebt op compensatie en/of een terugbetaling door Ryanair.

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Wat moet je doen?

 • Ryanair vlucht vertraagd? Als je minstens 3 uur later dan gepland op je bestemming bent aangekomen, kun je tot €600 aan vlucht compensatie claimen!

 • Ryanair vlucht geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door Ryanair is aangeboden, heb je recht op een volledige terugbetaling in geld - accepteer geen vouchers!

 • Weinig tijd? Gebruik onze mobielvriendelijke Claim Calculator om snel te checken of je recht hebt op Ryanair compensatie en Ryanair refund!

 • Hulp nodig bij het claimen van Ryanair compensatie en terugbetaling? Bij Vlucht-Vertraagd.be hebben we juridische teams in 9 landen, die klaar staan om je claim van begin tot eind te behandelen - inclusief het dagvaarden van de luchtvaartmaatschappij!

Je rechten als passagier bij een vertraagde of geannuleerde Ryanair-vlucht

Alle Ryanair-vluchten vallen onder de Europese regelgeving inzake passagiersrechten. Ongeacht waar je heen reist, kun je bij een geannuleerde of aanzienlijk vertraagde Ryanair-vlucht compensatie voor je vlucht en/of geld terug vragen.

Wat zegt de verordening precies?

 • Was je Ryanair-vlucht met minstens 3 uur vertraagd? Dan kun je aanspraak maken op een compensatie van maximaal 600 euro.
 • Is je Ryanair-vlucht geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden, kan je een volledige terugbetaling van je ticket vragen.

  En als de Ryanair-vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd, heb je mogelijk ook recht op compensatie voor de geannuleerde vlucht.

Vlucht vertraagd of geannuleerd door Ryanair staking?

Claim je compensatie in slechts enkele minuten!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Vertraagde Ryanair vlucht — compensatie claimen

Heeft een vertraging bij Ryanair een grote invloed gehad op je reisplannen? Als je minstens 3 uur te laat op je bestemming bent aangekomen, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een vlucht compensatie.

Hoeveel vlieg compensatie kun je krijgen voor een vertraagde Ryanair-vlucht?

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

Ryanair compensatie

Geannuleerde Ryanair vlucht terugbetaling en compensatie

Is je Ryanair-vlucht geannuleerd? Afhankelijk van de precieze omstandigheden rond je annulering, kom je in aanmerking voor een terugbetaling van je vlucht, een vlucht compensatie, of allebei!

Wanneer kan ik een Ryanair-terugbetaling krijgen?

Je hebt recht op een Ryanair-terugbetaling als je vlucht werd geannuleerd en je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden.
Als je helemaal geen alternatieve vlucht aangeboden kreeg, heb je ook recht op terugbetaling door Ryanair.

Wanneer kan ik een compensatie voor een geannuleerde Ryanair-vlucht krijgen?

Over het algemeen kom je in aanmerking voor compensatie voor een geannuleerde Ryanair vlucht als je vlucht minder dan 14 dagen voor de vertrekdatum is geannuleerd. Er zijn aanvullende criteria van toepassing - we nemen ze allemaal door in de onderstaande tabel.

Kan ik zowel een Ryanair-terugbetaling als compensatie voor geannuleerde Ryanair-vluchten krijgen?

Ja, je kunt zowel een Ryanair-terugbetaling als compensatie krijgen als je Ryanair-vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd en...

 • Je hebt geen alternatieve vlucht aangeboden gekregen van Ryanair.

 • Je kreeg een alternatieve vlucht aangeboden maar hebt die niet genomen. De alternatieve vlucht moet echter voldoen aan de criteria in de onderstaande tabel.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Wij helpen je vechten voor je rechten.

Wat moet ik doen wanneer mijn Ryanair vlucht was overboekt?

Dat er vaak meer tickets worden verkocht dat er stoelen beschikbaar zijn in het vliegtuig is niets nieuws. Luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair gaan er vaak vanuit dat er een bepaald percentage niet komt opdagen. Daarnaast kan het ook zijn dat op het laatste moment een ander toestel met een lagere capaciteit ingezet wordt. Dit resulteert vaak in overboekingen, wat voor de passagier een vervelende situatie kan opleveren.

Ryanair zal altijd proberen deze passagiers op een andere vlucht te zetten, zodat ze wel nog op de eindbestemming aankomen. Echter kan dit wel voor een grote vertraging zorgen dat jij als passagier op je eindbestemming aankomt. In het geval van een overboeking is het vaak zo dat passagiers op een eerder of later moment dan gepland aankomen op de eindbestemming en hebben daarom ook in deze gevallen mogelijk recht op een compensatie tot €600 per passagier.


=> Lees hier meer over compensatie claimen bij een overboekte vlucht

Ik ben met Ryanair naar een non-EU land gevlogen. Heb ik dan nog steeds recht op een compensatie en/of volledige terugbetaling van mijn ticket?

Ja.

Hou er wel rekening mee dat wanneer je met een non-EU luchtvaartmaatschappij vliegt er andere regels kunnen gelden. Zie voor meer informatie de tabel hieronder.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Wanneer kan Ryanair mijn claim tot terugbetaling en compensatie weigeren?

Over het algemeen heb je geen recht op compensatie en restitutie van Ryanair als de vlucht verstoring niet de schuld van de luchtvaartmaatschappij was. Deze situaties noemen we buitengewone omstandigheden. Hieronder een lijst met voorbeelden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, meestal specifiek binnen de luchtvaartindustrie.

  ECHTER! Een staking van een bepaalde luchtvaartmaatschappij/hun bemanning wordt niet beschouwd als een buitengewone omstandigheid!

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een onhandelbare of zieke passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.


Het is echter vermeldenswaard dat luchtvaartmaatschappijen nog steeds te vaak rechtmatige claims afwijzen door buitengewone omstandigheden aan te halen als de oorzaak van de annulering of vertraging van de vlucht. Controleer of je recht hebt op compensatie en restitutie van Ryanair, bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze gratis, vrijblijvende claim calculator.

Maximaliseer jouw kans op compensatie en restitutie van Ryanair.

Claim vandaag nog bij Vlucht-Vertraagd.be

Claim indienen
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang heb ik de tijd om Ryanair compensatie en restitutie te claimen?

Over het algemeen heb je tot 6 jaar om je Ryanair compensatie en Ryanair terugbetaling te claimen. De exacte tijdslimiet om te claimen hangt echter af van je reisroute, aangezien elk Europees land verschillende wetten heeft met betrekking tot deze kwestie.

Wil je zeker weten of je nog in aanmerking komt, dan kun je dit gratis checken met onze Claim Calculator.

Hoe lang duurt het om een ​​terugbetaling en compensatie van Ryanair te krijgen?

Over het algemeen worden terugbetalingen van Ryanair voor geannuleerde vluchten relatief snel verwerkt.

Als je echter besluit om Ryanair-compensatie te claimen, kan het langer duren voordat je jouw geld ontvangt - van enkele maanden tot zelfs enkele jaren.

Als je besluit om je Ryanair compensatie of restitutie te claimen bij Vlucht-Vertraagd.be, kun je er zeker van zijn dat wij het hele proces van begin tot eind voor je regelen. We analyseren je zaak grondig, maken de juiste documentatie gereed en bereiden de claim voor op een manier die de kans op succes maximaliseert. Wij zullen de hele communicatie met de luchtvaartmaatschappij afhandelen en - als Ryanair besluit je compensatie- of restitutie claim niet goed te keuren - gaan we voor je rechten opkomen voor de rechtbank.

Zelfs als het even kan duren voordat je je geld terugkrijgt, houden we je op de hoogte van belangrijke updates met betrekking tot je claim en staan ​​we klaar om al je vragen te beantwoorden.

Voor jouw gemak werken wij uitsluitend op basis van ‘no win, no fee’.

Hoe Ryanair compensatie en restitutie claimen?

Om er zeker van te zijn dat je je tijd niet verspilt, kun je onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator gebruiken om te controleren of je recht hebt op Ryanair compensatie en/of restitutie.

Als dat zo is, kun je proberen om zelf rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te claimen of ons al het werk voor je laten doen. We zullen je claim efficiënt verwerken, naar de juiste mensen bij Ryanair sturen en tot het einde toe voor jouw rechten vechten, zelfs in de rechtbank.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Lees meer over onze tarieven op onze prijslijst pagina of claim meteen - rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer - met behulp van ons slimme online systeem.

Over Ryanair

Ryanair is een Ierse luchtvaartmaatschappij, opgericht in 1984. Het is het grootste onderdeel van de Ryanair Holdings familie, die ook luchtvaartmaatschappijen als Ryanair UK, Buzz (Poolse chartermaatschappij, voorheen bekend als Ryanair Sun), en Malta Air omvat.

Ryanair heeft vanaf het begin volgens het low-cost principe gewerkt en staat er ook om bekend specifieke regels voor handbagage te hanteren, die regelmatig tot frustraties bij de passagiers leiden.

Het low-cost principe heeft Ryanair echter in staat gesteld om extreem snel te groeien, vooral de laatste jaren. Sinds 2019 is Ryanair de grootste luchtvaartgroep in Europa en overtreft daarmee Lufthansa, die de regio jarenlang domineerde.

Vóór de pandemie van het coronavirus voerde Ryanair dagelijks meer dan 2.500 vluchten uit, met verbindingen naar meer dan 225 bestemmingen in 37 landen. De luchtvaartmaatschappij heeft momenteel een vloot van ongeveer 450 vliegtuigen, met meer dan 200 extra Boeing 737's in bestelling.