Surinam Airways vlucht vertraagd of geannuleerd? Ontvang compensatie en een terugbetaling!

Als je Surinam vlucht vertraagd of geannuleerd is heb je mogelijk recht op vluchtcompensatie tot € 600 en/of een volledige terugbetaling van je vliegticket!Britse en EU-regelgeving garanderen jouw recht op compensatie, zelfs wanneer je met een luchtvaartmaatschappij van buiten de EU vliegt. Controleer in slechts een paar stappen of je in aanmerking komt met ! Mogelijk hebt je recht op vluchtcompensatie tot € 600 en een volledige terugbetaling van je ticket.

Claim binnen 5 minuten!

Wat je moet weten

 • Surinam vlucht vertraagd met minimaal 3 uur? Je krijgt mogelijk tot € 600 aan compensatie!

 • Surinam vlucht geannuleerd? Mogelijk heb je zowel recht op compensatie als terugbetaling van je ticket!

 • Wanneer je met Surinam Airways vliegt, kun je alleen compensatie claimen voor de vluchten die vertrekken vanaf Amsterdam.

 • Controleer of je in aanmerking komt met onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.

Niet-EU Surinam Airways vluchtcompensatie - wat zijn mijn rechten?

Vloog je met Surinam Airways vanaf Amsterdam? Omdat Surinam Airways een luchtvaartmaatschappij van buiten de EU is, worden je rechten op vluchtcompensatie niet altijd gedekt door de Britse en EU-wetgeving.

Om in aanmerking te komen voor vluchtcompensatie van Surinam Airways, moet je gereisd hebben vanaf Amsterdam Schiphol Airport.

Doorgaans maakt het, als je vanuit Europa vliegt, niet uit met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt.

Helaas worden je passagiersrechten niet beschermd door de Britse en Europese regelgeving inzake vluchtcompensatie wanneer je met een luchtvaartmaatschappij van buiten de EU naar de EU vliegt.

Zie onderstaande tabel voor meer details.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Surinam Airways vlucht 3 uur of meer vertraagd?

Claim compensatie tot 600€!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Vertraagde vlucht Surinam Airways — ontvang compensatie!

Als je Surinam Airways vlucht vanaf Amsterdam meer dan 3 uur vertraging heeft, heb je recht op vluchtcompensatie volgens de Europese regelgeving. De luchtvaartmaatschappij moet schuld hebben aan de vertraging - als de vertraging is veroorzaakt door een derde partij of door overmacht, is compensatie niet van toepassing.

Gebruik onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator om te zien of je in aanmerking komt voor compensatie. Als je in aanmerking komt, kunnen wij de gehele claimprocedure op basis van "geen succes, geen kosten" afhandelen en - indien nodig - zelfs in de rechtbank voor jouw rechten opkomen!

Geannuleerde vlucht Surinam Airways - regels voor terugbetaling en compensatie

Om te beginnen moet je vlucht vertrekken vanuit Amsterdam. Alleen dan kun je volgens de Britse en Europese vluchtcompensatie-regels een terugbetaling en compensatie claimen.

Afhankelijk van de omstandigheden van de annulering van jouw Surinam Airways vlucht, heb je mogelijk recht op compensatie tot € 600, een terugbetaling — of beide!

Geannuleerde Surinam vlucht - wanneer compensatie claimen?

Volgens de Britse en Europese regelgeving voor vluchtcompensatie kun je compensatie claimen voor een vlucht van Surinam Airways wanneer de annulering minder dan 14 dagen voor de vertrekdatum werd aangekondigd.

Surinam Airways moet schuldig zijn aan de annulering — lees meer over wanneer de luchtvaartmaatschappij compensatie kan weigeren door de sectie 'buitengewone omstandigheden' van dit artikel te raadplegen.

Onthoud dat, omdat Surinam Airways een luchtvaartmaatschappij van buiten de EU is, het recht op compensatie alleen van toepassing is op Surinam Airways vluchten die vertrekken vanuit de EU.

Geannuleerde vlucht van Surinam Airways — wanneer een terugbetaling aanvragen?

Dit zijn de twee situaties waarin je een terugbetaling van Surinam Airways kunt claimen:

 • De luchtvaartmaatschappij heeft je vlucht geannuleerd zonder je een alternatieve vlucht aan te bieden.

 • De luchtvaartmaatschappij heeft je vlucht geannuleerd en je een alternatieve vlucht aangeboden, maar je hebt besloten deze niet te accepteren.

Zolang je geannuleerde vlucht van Surinam Airways vanuit Amsterdam vertrok, kom je in aanmerking voor volledige terugbetaling van je vliegticket.

Krijg de hulp die je nodig hebt

Onze experts staan klaar om jouw compensatie te regelen!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Vertraagde of geannuleerde vlucht — hoeveel vluchtcompensatie kan ik claimen?

Doorgaans hangt de hoogte van de compensatie af van de afstand van je vlucht:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

Wanneer je met Surinam Airways vliegt, kun je in het algemeen tot € 600 krijgen, aangezien vluchten van deze luchtvaartmaatschappij die vertrekken vanuit Europa doorgaans meer dan 3.500 kilometer afleggen.

vluchtcompensatie

Buitengewone omstandigheden — wanneer kan Surinam Airways mij een compensatie weigeren?

Surinam Airways kan vluchtcompensatie weigeren als de vertraging of annulering is veroorzaakt door een derde partij of door overmacht. Deze situaties worden buitengewone omstandigheden.

Enkele van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Houd er vooral rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen soms een beroep doen op deze buitengewone omstandigheden, zelfs wanneer dergelijke omstandigheden zich niet hebben voorgedaan. Luchtvaartmaatschappijen doen dit om te voorkomen dat ze compensatie moeten uitbetalen.

=> Maak Surinam Airways verantwoordelijk door direct je vluchtcompensatie te claimen. Controleer in minder dan een minuut of je in aanmerking komt met onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.

Vlucht met SLM Surinam Airways vertraagd of geannuleerd?

Krijg tot €600 vergoeding per passagier!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe lang heb ik om mijn Surinam Airways vluchtcompensatie en terugbetaling te claimen?

Als je met een niet-EU luchtvaartmaatschappij naar een niet-EU bestemming vliegt, is de wetgeving op de plaats van vertrek van toepassing.

Wanneer je bijvoorbeeld met Surinam Airways vanuit Nederland naar Suriname vliegt, heb je 2 jaar de tijd om vluchtcompensatie te claimen, omdat dit de volgens de Nederlandse wet de termijn is.

Weet je niet zeker of je nog in aanmerking komt voor vluchtcompensatie? Controleer het in een paar stappen met onze gratis Claim Calculator.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vluchtcompensatie/terugbetaling van Surinam Airways ontvang?

Passagiers die gebruik maken van Vlucht-Vertraagd.be krijgen hun compensatie en terugbetaling vaak al binnen enkele weken of maanden op hun bankrekening.

Als de luchtvaartmaatschappij echter niet reageert of als de claim voor de rechter moet komen, kan de wachttijd worden verlengd met een periode van enkele maanden tot meerdere jaren.

Het maakt niet uit hoe lang een claim duurt. Wanneer je besluit je claim bij Vlucht-Vertraagd.be in te dienen, zal ons team van experts je op de hoogte houden van elke ontwikkeling die zich in jouw zaak voordoet. En ze zullen — uiteraard — altijd beschikbaar zijn om al je vragen te beantwoorden.

Hoe vraag ik vluchtcompensatie/terugbetaling van Surinam Airways aan?

Allereerst moet je bepalen of je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie of een terugbetaling van Surinam Airways. Met behulp van onze Claim Calculator kun je dit in slechts een minuut doen!

Als je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie en/of terugbetaling, kun je ervoor kiezen om ons juridische team jouw claim te laten behandelen, zodat jij kunt ontspannen terwijl wij ervoor zorgen dat je het geld ontvangt dat je verdient.

Het uploaden van alle vereiste documenten naar ons platform duurt slechts enkele minuten. Ons juridische team zal jouw claim vervolgens beoordelen, juridische documenten opstellen, contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, je claim voor de rechtbank brengen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Wil je meer weten over onze tarieven? Bekijk dan onze prijslijst.

Ben je klaar om een claim in te dienen? Begin dan meteen het proces — je kunt dit direct vanaf je mobiel of computer doorlopen.

Over Surinam Airways

Surinam Airways — ook wel bekend als SLM — is de nationale luchtvaartmaatschappij van Suriname, opgericht in 1953 en gevestigd in Paramaribo. De luchtvaartmaatschappij opereert regionaal in Zuid-Amerika, maar vliegt ook naar Europa en de Verenigde Staten.

Gezien de historische banden tussen Nederland en Suriname, is Nederland de belangrijkste Europese bestemming van de luchtvaartmaatschappij.

Handige links