United Airlines vlucht vertraagd of geannuleerd? Krijg compensatie en een terugbetaling!

Was je vlucht met United vertraagd of geannuleerd? Je rechten worden beschermd door Europese wetgeving. Als je United Airlines vlucht vanuit de EU was vertraagd, geannuleerd of overboekt, heb je mogelijk recht op maximaal € 600 aan vluchtcompensatie! Check of je in aanmerking komt en claim binnen 5 minuten online je compensatie met Vlucht-Vertraagd.be. Ons deskundige team neemt je het hele proces uit handen, inclusief het aanvechten van de luchtvaartmaatschappij in de rechtbank. Geen succes, geen kosten.

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Belangrijkste conclusies

 • United Airlines vlucht vertraagd met minimaal 3 uur? Als je vanuit de EU vertrok, claim dan tot € 600 compensatie!

 • United Airlines vlucht geannuleerd? Je kunt een volledige terugbetaling van je ticket in geld claimen als je vanuit de EU zou vertrekken!

 • Werd je vluchtannulering van United Airlines binnen 14 dagen voor vertrek aangekondigd? Je kunt tot 600€ compensatie claimen!

 • Controleer of je in aanmerking komt voor compensatie en terugbetaling van United Airlines met behulp van onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator.

Vertraagde of geannuleerde vlucht van United Airlines - wat zijn mijn passagiersrechten?

Wanneer je met United Airlines vanuit de EU vliegt, worden je rechten beschermd door EU-verordening (EG) nr. 261/2004, ook wel bekend als EU261. In deze verordening staat dat als jouw vanuit de EU vertrekkende vlucht is vertraagd of geannuleerd, je mogelijk recht hebt op vluchtcompensatie.

Vliegen met United Airlines?

Claim vandaag nog tot 600 € compensatie!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

United Airlines vertraagde vluchtcompensatie — krijg tot 600€

Was je meer dan 3 uur te laat vanwege een vluchtvertraging van United Airlines? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie tot 600€ van United Airlines.

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde vlucht van United Airlines?

Je moet vertrekken vanuit de EU om in aanmerking te komen voor vluchtcompensatie volgens de Europese wetgeving.

De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de vliegafstand.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

United Airlines vlucht geannuleerd — regels voor terugbetaling en compensatie

Afhankelijk van de omstandigheden van de annulering van je United vlucht, heb je mogelijk recht op terugbetaling van het ticket, een compensatie tot € 600, of beide.

Wanneer kan ik compensatie claimen voor een geannuleerde vlucht van United Airlines?

Je komt mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie als:

 1. Je vlucht vertrok vanuit de EU

 2. Je vlucht binnen 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd geannuleerd.

Je moet ook rekening houden met ongebruikelijke omstandigheden, zoals een natuurramp waardoor de vlucht niet kon vertrekken. Als deze buitengewone omstandigheden op jouw vlucht van toepassing zijn, kom je mogelijk niet in aanmerking voor compensatie.

Wanneer kan ik een terugbetaling claimen voor mijn geannuleerde United Airlines vlucht?

Als je vlucht was geannuleerd en je de alternatieve vlucht van de luchtvaartmaatschappij niet hebt genomen, kom je mogelijk in aanmerking voor terugbetaling van het ticket van United Airlines. Je hebt ook recht op terugbetaling van het ticket als je geen alternatieve vlucht kreeg aangeboden

Houd er rekening mee dat, om te kunnen profiteren van de terugbetaling en compensatie onder de Europese regelgeving, je vlucht vanuit de EU moet vertrekken.

United Airlines biedt mij een reisvoucher aan in plaats van een terugbetaling — moet ik deze accepteren?

We raden af om een reisvoucher te accepteren in plaats van een terugbetaling. Dit heeft twee belangrijke redenen:

 1. Het accepteren van een reisvoucher verplicht je om weer met dezelfde luchtvaartmaatschappij te vliegen. Bovendien kent de luchtvaartmaatschappij meestal een tijdslimiet toe voor het inwisselen van de voucher.

 2. Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je je voucher wellicht niet meer omzetten in een contante terugbetaling — met andere woorden, je bent je geld kwijt.

=> Heb je al een United Airlines reisvoucher geaccepteerd? Mogelijk kun je deze wisselen voor een terugbetaling in geld.

Vlucht met United Airlines geannuleerd?

Je kunt je ticketkosten terugvragen, een vergoeding eisen of beide!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

United Airlines overboekte vlucht — krijg een terugbetaling, compensatie en extra zorg

Overboekingen komen veel voor bij luchtvaartmaatschappijen. Ze verkopen vaak meer tickets dan er beschikbare stoelen in het vliegtuig zijn, en als er niet genoeg vrijwilligers zijn om hun reservering op te geven, kunnen passagiers tegen hun zin geweigerd worden te boarden.

United Airlines is een niet-EU luchtvaartmaatschappij. Kan ik nog steeds compensatie claimen?

Je kunt dat zeker — in bepaalde situaties. Aangezien United een niet-EU luchtvaartmaatschappij is, is de Europese regelgeving alleen van toepassing op de vluchten van United Airlines die vertrekken vanuit Europa.

Zie onderstaande tabel voor meer informatie.

NON EU FLIGHT table

Buitengewone omstandigheden — kan United Airlines mij een compensatie weigeren?

De term Buitengewone Omstandigheden wordt gebruikt om situaties te beschrijven waarin de luchtvaartmaatschappij geen schuld heeft aan de vertraging of annulering. Als een van de volgende voorwaarden van toepassing is op je vluchtvertraging of -annulering van United Airlines (deze lijst is niet volledig), heb je mogelijk geen recht op vluchtcompensatie:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Je moet je ervan bewust zijn dat luchtvaartmaatschappijen soms beweren dat zich buitengewone omstandigheden hebben voorgedaan terwijl dit niet het geval was! Dat doen ze om passagiers niet te hoeven compenseren.

Claim vandaag nog je United Airlines compensatie en terugbetaling met de hulp van Vlucht-Vertraagd.be. Hiermee vergroot je je kansen op het ontvangen van United Airlines compensatie en terugbetaling. We zullen je claim grondig onderzoeken en de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen. Voor je gemak werken we alleen op basis van 'geen winst, geen kosten'.

Maximaliseer je kans op een succesvolle claim van United Airlines.

Krijg je vluchtcompensatie en -terugbetaling met behulp van Vlucht-Vertraagd.be.

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe lang heb ik om mijn United Airlines compensatie en terugbetaling te claimen?

Je kunt de terugbetaling van je vlucht claimen op basis van een van deze drie wetten:

 • de wet in het land van waaruit je vertrok

 • de wet in het land waar je naartoe reisde

 • de wet van het land waar het hoofdkantoor is gevestigd van de door jouw gebruikte luchtvaartmaatschappij.


Als je niet zeker weet of je nog steeds aanspraak kunt maken op je vluchtterugbetaling en compensatie, kun je dit binnen een minuut checken met onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator.

=> Check of je in aanmerking komt voor terugbetaling van je vlucht

Hoe lang duurt het voordat ik mijn United Airlines compensatie / United Airlines terugbetaling ontvang?

Passagiers die bij ons vluchtterugbetaling en -compensatie claimen, ontvangen hun geld over het algemeen binnen enkele weken of maanden.

Als de luchtvaartmaatschappij daarentegen niet reageert en/of de claim bij de rechtbank moet worden ingediend, kan de wachttijd maanden of zelfs jaren zijn.

Maar het maakt niet uit hoe lang je claim duurt, onze juridische experts houden je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in je claimproces.


Hoe claim ik United Airlines compensatie / United Airlines terugbetaling?

Bepaal om te beginnen of je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie of een terugbetaling. Dit kun je in minder dan een minuut doen met onze Claim Calculator!

Als je recht hebt op vluchtcompensatie en/of een terugbetaling, kun je ervoor kiezen om de rest van het proces te delegeren aan ons team van experts. Zo kun jij ontspannen terwijl wij ervoor zorgen dat je de compensatie ontvangt die je verdient.

Je hebt slechts een paar minuten nodig om alle vereiste documenten naar ons platform te uploaden. Ons juridische team beoordeelt vervolgens jouw claim, stelt juridische documentatie op, neemt contact op met de luchtvaartmaatschappij en brengt je claim indien nodig voor de rechtbank.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.

Over United Airlines

United Airlines is een van de voornaamste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Ze hebben hun hoofdkantoor in Chicago, Illinois. United Airlines, opgericht in 1926, biedt dagelijks 4.500 vluchten aan naar meer dan 300 steden op vijf continenten. Met meer dan 200 binnenlandse bestemmingen heeft de luchtvaartmaatschappij een groot netwerk in de Verenigde Staten.

United Airlines was vorig jaar de 4e meest stipte luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten. Volgens OAG had de luchtvaartmaatschappij in 2021 een punctualiteitsniveau van 83,5%.

Handige links