Transavia vlucht vertraagd of geannuleerd? Krijg vergoeding en compensatie

Vloog je met Transavia en is je vlucht vertraagd of geannuleerd? De EU-regelgeving beschermt je rechten in dit soort situaties en je hebt mogelijk recht op vlucht compensatie tot €600 per persoon, evenals op restitutie van je ticket. Controleer binnen een minuut of je in aanmerking komt met onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator. Of lees verder voor meer informatie over je rechten als vliegtuigpassagier bij een geannuleerde of vertraagde Transavia vlucht.

Claim binnen 5 minuten!

Wat je moet weten

 • Was je Transavia vlucht 3 uur of langer vertraagd? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een vergoeding van maximaal €600!

 • Is je Transavia vlucht geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden, kun je aanspraak maken op een volledige geldelijke terugbetaling.

 • Is je Transavia-vlucht minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum geannuleerd? Dan kom je wellicht ook in aanmerking voor vlucht compensatie.

 • Problemen met een andere luchtvaartmaatschappij? Je hebt tot 6 jaar de tijd om je teruggave en vergoeding te claimen!

 • Check of je in aanmerking komt voor Transavia vlucht compensatie en restitutie met onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator.

Transavia vertraagde of geannuleerde vlucht — wat zijn mijn passagiersrechten?

Als je Transavia vlucht is geannuleerd of vertraagd, zijn je rechten als vliegtuigpassagier beschermd onder de EU-verordening 261/2004, ook wel de EU261 of de Vlucht compensatie verordening. Volgens deze wet kom je waarschijnlijk in aanmerking voor vlucht compensatie en - in het geval van vluchtannuleringen - als je vlucht wordt verstoord door de acties van de luchtvaartmaatschappij.

Wat zegt EU261 precies?

 • Was je Transavia vlucht minimaal 3 uur vertraagd? Als de vertraging de schuld van de luchtvaartmaatschappij was, kun je tot €600 aan Transavia vlucht compensatie claimen.
 • Is je Transavia vlucht geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden, kun je aanspraak maken op een volledige geldelijke terugbetaling. Accepteer geen vouchers, omdat deze je mogelijkheden in de toekomst beperken.
 • Werd de vlucht annulering minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum aangekondigd? Dan heb je mogelijk ook recht op een vlucht compensatie tot €600.

Is je Transavia vlucht vertraagd of geannuleerd?

Binnen enkele minuten kunt je jouw schadevergoeding claimen!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Compensatie voor een vertraagde Transavia vlucht — krijg tot €600

Was je Transavia vlucht aanzienlijk vertraagd? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor EU-vlucht compensatie tot maximaal €600.

Wanneer kan ik aanspraak maken op compensatie voor een vertraagde Transavia vlucht?

Je kunt aanspraak maken op Transavia vlucht compensatie als:

 1. Je Transavia vlucht 3 uur of meer vertraging heeft opgelopen.
 2. De luchtvaartmaatschappij de schuldige is voor de vertraging.(Je moet rekening houden met de zogenaamde buitengewone omstandigheden, zoals dichte mist of onweer, waardoor de vlucht niet kan opstijgen. Als deze zich voordoen, kom je mogelijk niet in aanmerking voor Transavia compensatie).


Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde Transavia vlucht?

 • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie 250 euro.

 • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km komt de compensatie neer op 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU bedraagt de vergoeding ook 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU bedraagt de vergoeding €600 - maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.
VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

KLM compensatie

Geannuleerde Transavia-vlucht — regels voor restitutie en compensatie

Als je Transavia vlucht is geannuleerd, kun je een volledige geldelijke restitutie aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij. Bovendien kom je in bepaalde omstandigheden mogelijk ook in aanmerking voor compensatie voor geannuleerde vluchten tot €600 per passagier.

Wanneer kan ik restitutie van mijn geannuleerde Transavia vlucht claimen?

Je kunt je Transavia terugbetaling claimen als je vlucht is geannuleerd en je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden.

Houd er rekening mee dat je soms helemaal geen alternatieve vlucht aangeboden krijgt. In deze situatie kun je natuurlijk ook aanspraak maken op je Transavia terugbetaling.

Moet ik een reisvoucher van Transavia accepteren in plaats van restitutie?

Wij adviseren om geen voucher van Transavia te accepteren.

 1. Als je een reisvoucher accepteert, moet je in de toekomst dezelfde luchtvaartmaatschappij gebruiken.

 2. Luchtvaart vouchers hebben meestal strikte vervaldata die je dwingen om je reisplannen snel te maken.

 3. Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je je voucher niet meer inwisselen voor een terugbetaling - je bent dus gewoon je geld kwijt.

Heb je al een voucher geaccepteerd? We kunnen je misschien helpen om het om te ruilen voor een terugbetaling. Geef ons gewoon de basisgegevens van je vlucht en onze experts zullen zien wat er in jouw geval mogelijk is.

Ontvang tot €600 aan vluchtcompensatie

Je kunt bij ons binnen een paar minuten een schadevergoeding aanvragen!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Wanneer kan ik aanspraak maken op vlucht compensatie voor een geannuleerde Transavia vlucht?

Over het algemeen kun je aanspraak maken op vlucht compensatie als je vlucht minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum is geannuleerd. Als de luchtvaartmaatschappij je een alternatieve vlucht heeft aangeboden, moet deze ook aan specifieke criteria voldoen om in aanmerking te komen voor compensatie. We zetten deze uiteen in de onderstaande tabel.

Je moet er ook rekening mee houden dat vlucht compensatie alleen wordt toegekend als de luchtvaartmaatschappij de schuldige is voor de vertraging. Als buitengewone omstandigheden voordoen, zoals uitzonderlijk slecht weer waardoor het vliegtuig niet kan opstijgen, heb je mogelijk geen recht op compensatie.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Mijn Transavia vlucht was overboekt

Luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia verkopen vaak meer tickets dan er stoelen zijn. Dit kan voor hen goed uitpakken, omdat passagiers niet altijd komen opdagen, met als resultaat dat Transavia zo meer geld kan verdienen op het verkopen van tickets. De keerzijde is dat dit mogelijk resulteert in overboekingen, aangezien er dus niet genoeg plaats voor iedereen is in het vliegtuig.

Wanneer Transavia verwacht te maken te krijgen met een overboeking, dan onderneemt zij direct actie. Bij overboeking wordt er altijd gekeken of er vrijwilligers zijn die een volgende vlucht willen nemen, waarvoor ze dan een bepaald Transavia tegoed krijgen. Een luchtvaartmaatschappij is verplicht een vergoeding uit te keren in het geval van overboeking.

=> Meer informatie over compensatie voor overboekte vluchten

Was jouw Transavia vlucht overboekt?

Wij kunnen je helpen een vergoeding te krijgen!

Nu claimen
W Fb Gs2qx

Mijn Transavia vlucht is gewijzigd

In principe mag Transavia de vluchttijden wijzigen van de vlucht of zelfs helemaal uit het schema halen. Dit moet Transavia dan minimaal twee weken voor vertrek gecommuniceerd hebben naar alle passagiers. Als de wijziging minder dan twee weken voor vertrek aan je wordt gecommuniceerd, dan heb je recht op compensatie voor het geleden tijdsverlies. Je dan ook recht op de extra gemaakte kosten die optreden door deze wijziging.

=> Meer informatie over het claimen van compensatie in het geval van een wijziging van het vluchtschema

Ik heb mijn aansluitende Transavia vlucht gemist

Tijd is geld, vooral in de luchtvaartindustrie en daarom plannen luchtvaartmaatschappijen de overstaptijd soms erg nauw in. Een kleine vertraging kan er al voor zorgen dat je je overstap mist. Afhankelijk van de aankomsttijd op de eindbestemming en de omstandigheden van de vertraging, kun je je ook in het geval van een gemiste vlucht beroepen op compensatie.

=> Lees hier meer informatie over wat je moet doen als je een Transavia vlucht hebt gemist

Houd Transavia verantwoordelijk en krijg je vergoeding!

Claim Transavia compensatie

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Buitengewone omstandigheden — kan Transavia mij een vergoeding weigeren?

In de meeste gevallen is Transavia verplicht om passagiers een vergoeding te betalen in het geval van een aanzienlijk vertraagde of plotseling geannuleerde vlucht. Er zijn echter ook de zogenaamde buitengewone omstandigheden: situaties waarin de vlucht verstoring niet werd veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij maar door een derde partij of door overmacht. In dergelijke situaties hebben passagiers mogelijk geen recht op compensatie.

Enkele van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Houd er echter rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen soms buitengewone omstandigheden gebruiken als excuus bij zelfs de geldige claims. Ze zouden bijvoorbeeld kunnen zeggen dat het weer te slecht was om het vliegtuig te laten opstijgen, zelfs als andere luchtvaartmaatschappijen dergelijke problemen niet hebben gemeld.

Als je de kans op je geld wilt maximaliseren, claim dan vandaag nog je compensatie en restitutie met de hulp van Vlucht-Vertraagd.be. We zullen de luchtvaartgegevens zorgvuldig beoordelen, ons juridische team raadplegen en de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen. Indien nodig stappen we zelfs names jou naar de rechter. Dit alles op basis van 'no cure, no pay - dus er is geen risico aan jouw kant!

Vlucht geannuleerd of vertraagd door staking Transavia

Heb je een vlucht vertraging of annulering ondervonden door een staking van de bemanning van Transavia? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook recht op vlucht compensatie.

In het geval van staking van de bemanning van de luchtvaartmaatschappij zelf, wijzen luchtvaartmaatschappijen in eerste instantie vaak compensatie claims af. Wanneer je een claim indient, moet je ervoor zorgen dat je echte experts aan je zijde hebt, die het hele juridische proces voor je kunnen afhandelen, inclusief een mogelijke rechtszaak tegen de luchtvaartmaatschappij starten.

Bij Vlucht-Vertraagd.be doen we precies dat - je hoeft slechts een paar minuten te besteden aan het uploaden van alle benodigde documenten en wij zullen de rest van het juridische proces voor je regelen. We zullen tot het einde voor je rechten vechten en zullen er altijd zijn om je vragen te beantwoorden en je op de hoogte te houden van de status van je claim.

Voor jouw gemak werken we op basis van 'no cure, no pay' - dus er is geen risico voor jou bij het indienen van de Transavia claim.

Ik had een Transavia vlucht naar een niet-EU-land. Kan ik nog aanspraak maken op schadevergoeding en restitutie?

Ja, aangezien Transavia een EU-luchtvaartmaatschappij is, is het mogelijk om vlucht compensatie en vlucht restitutie te claimen, ongeacht de bestemming.

Het is echter vermeldenswaardig dat de regels anders zijn voor luchtvaartmaatschappijen van buiten de EU en het VK.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Houd Transavia verantwoordelijk en krijg je vergoeding!

Hoe lang heb ik recht op vergoeding en restitutie van Transavia?

Over het algemeen heb je maximaal 6 jaar om je Transavia vlucht compensatie en restitutie te claimen.
Om preciezer te zijn, dit hangt af van:

 1. De wet in het land waar je vandaan vliegt

 2. De wet in het land waar je naartoe vliegt

 3. De wet in het land waar de luchtvaartmaatschappij is gevestigd

In Nederland hebben passagiers bijvoorbeeld maar 2 jaar om te claimen terwijl ze in Spanje of Griekenland 5 jaar hebben om te claimen.

De passagier kan bij het claimen het meest gunstige recht kiezen.

=> Controleer of je nog aanspraak kunt maken op Transavia compensatie en restitutie.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Transavia compensatie / Transavia terugbetaling ontvang?

Passagiers die claimen bij Vlucht-vertraagd.nl ontvangen het bedrag vaak binnen enkele weken of maanden.

Houd er echter rekening mee dat de wachttijd soms langer kan zijn, vooral in situaties waarin de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of er een rechtszaak gestart moet worden.

Maar met Vlucht-Vertraagd.nl hoef je niet de hele tijd alert te blijven na het indienen van je claim. We maken het claimproces eenvoudig - je hoeft maar een paar minuten te vinden om ons de basisgegevens over je vlucht te verstrekken en vanaf daar zorgen wij voor de rest.

Hoe lang je claim ook duurt, we houden je op de hoogte van de voortgang en staan ​​klaar om al je vragen te beantwoorden. Voor je gemak werken wij uitsluitend op 'no cure, no pay’ basis.

Hoe claim je Transavia compensatie / Transavia terugbetaling?

Controleer eerst of je inderdaad in aanmerking komt voor Transavia compensatie en/of restitutie. Je kunt dit doen door gebruik te maken van onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.

Dan kun je zelf proberen een claim in te dienen of ons het werk voor je laten doen. Wanneer je een claim indient bij Vlucht-vertraagd.nl, duurt het hele proces slechts een paar minuten - je geeft ons gewoon de basisinformatie over je vlucht en wij zorgen voor de rest. We analyseren je claim grondig, zorgen dat deze bij de juiste mensen van de luchtvaartmaatschappij terecht komt en - indien nodig - vechten we ook voor je in de rechtbank. Dit alles op basis van 'no cure, no pay, voor jouw gemak.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over Transavia

Transavia is een Nederlandse low-cost luchtvaartmaatschappij en onderdeel van de Air FranceKLM Groep. Het vliegt voornamelijk naar vakantiebestemmingen die populair zijn onder Nederlandse reizigers, zoals Spanje, Griekenland, Italië en een aantal landen in Noord-Afrika, waaronder Marokko en Tunesië.

In Nederland heeft Transavia drie thuishavens, namelijk: Amsterdam Schiphol Airport, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport.

De luchtvaartmaatschappij heeft ook een Franse dochteronderneming, Transavia France.

Handige links