Was je vlucht met PLAY airlines vertraagd of geannuleerd? Dien een claim in en ontvang tot €600 compensatie!

Als je vlucht met PLAY airlines van of naar IJsland echter is geannuleerd of aanzienlijk is vertraagd, weet dan dat je mogelijk in aanmerking komt voor een vlucht compensatie tot €600 per passagier! Lees verder om meer te weten te komen over de regelgeving die je rechten als vliegtuigpassagier beschermen — of claim nu je compensatie via ons gebruiksvriendelijke online systeem. Het kost je maar een paar minuten!

Claim binnen minuten!

Belangrijkste punten

 • PLAY is een nieuwe low cost luchtvaartmaatschappij die tussen IJsland en de grootste Europese steden vliegt. Vluchten naar de VS staan ​​gepland vanaf 2022.

 • Vluchten tussen IJsland en de EU vallen onder de Europese regelgeving voor vliegtuigpassagiers.

 • PLAY airlines vlucht vertraagd met minstens 3 uur? Claim tot €600 compensatie per passagier!

 • PLAY airlines vlucht geannuleerd? Je kunt je volledige ticket bedrag terug krijgen!

 • Werd je PLAY airlines vlucht annulering minder dan 14 dagen voor vertrek aangekondigd? Je kunt tot €600 per passagier aan compensatie claimen!

 • Controleer of je in aanmerking komt voor PLAY-compensatie en restitutie met behulp van onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator.

Wat is PLAY? Hoe zijn ze verbonden met WOW Air?

PLAY airlines is de opvolger van een andere goedkope IJslandse luchtvaartmaatschappij, WOW Air. Eind maart 2019 stopte WOW Air abrupt met de activiteiten en verklaarde het faillissement, waarbij een aantal van de belangrijkste leidinggevenden van het bedrijf potentiële doorstart plannen in de nabije toekomst hadden aangekondigd.

Een paar maanden later, in juli 2019, kondigden Arnar Már Magnússon en Sveinn Ingi Steinþórsson, twee voormalige executives van WOW Air, de oprichting aan van WEB Air - WEB wat 'We Are Back' betekent. Later veranderde de naam van de luchtvaartmaatschappij in PLAY / Fly Play. De inaugurele vlucht van PLAY airlines, van Keflavik International Airport naar London Stansted Airport, vond plaats op 24 juni 2021.

Waar vliegt PLAY airlines?

Het hoofdkantoor van PLAY is gevestigd in Reykjavik, IJsland. Hun hub is de lokale Keflavík International Airport. De luchtvaartmaatschappij vliegt momenteel tussen IJsland en een aantal Europese bestemmingen, waaronder Amsterdam, Londen, Parijs, Berlijn, evenals een aantal Spaanse eilanden, zoals Gran Canaria en Tenerife.

De luchtvaartmaatschappij plant uitbreiding naar de Amerikaanse markt in de zomer van 2022.

De vloot van PLAY airlines omvat momenteel voornamelijk Airbus A321 neo-vliegtuigen, die meestal ongeveer 200 stoelen hebben, afhankelijk van de exacte specificatie die door een luchtvaartmaatschappij wordt gekozen. PLAY airlines bestelde ook extra Airbus A320 neo-vliegtuigen voor levering tussen 2022 en 2023.

Wat zijn mijn passagiersrechten als ik naar IJsland vlieg?

Hoewel IJsland geen deel uitmaakt van de Europese Unie, is het land wel lid van de Europese Economische Ruimte (EER). Dit betekent dat de vluchten van en naar IJsland vallen onder de Europese Verordening (EG) nr. 261/2004, ook wel de Vlucht Compensatie regelgeving genoemd.

Volgens de bovengenoemde verordening hebben passagiers recht op restitutie en compensatie als het gaat om geselecteerde geannuleerde en vertraagde vluchten van en naar IJsland.

 • Was jouw PLAY airlines vlucht vertraagd met minimaal 3 uur? Als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor de vertraging, kun je tot €600 aan PLAY airlines vlucht compensatie claimen.
 • Is jouw PLAY vlucht geannuleerd? Als je hebt besloten om de alternatieve vlucht die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden niet te nemen, kun je aanspraak maken op een volledige geldelijke terugbetaling. Bovendien, als PLAY de annulering van de vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek heeft aangekondigd, heb je mogelijk ook recht op compensatie.

Vliegen met Icelandair? Dezelfde regels gelden!

Claim vandaag nog tot €600 aan schadevergoeding!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Vertraagde PLAY airlines vlucht compensatie — claim tot €600

Als je PLAY airlines vlucht met ten minste 3 uur vertraging heeft opgelopen, heb je recht op vlucht compensatie.

Als het gaat om een ​​vertraagde vlucht tussen IJsland en de EU, zal hoogstwaarschijnlijk in aanmerking komen voor €400.

Als je echter met PLAY naar de Verenigde Staten vliegt en je komt minstens 3 uur te laat op je bestemming aan, dan heb je recht op €600 per passagier.

De exacte Europese regelgeving met betrekking tot PLAY airlines vlucht compensatie is als volgt:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

PLAY airlines compensatie

Geannuleerde PLAY airlines vlucht — terugbetaling en compensatie

Werd je PLAY airlines vlucht geannuleerd? Afhankelijk van de exacte omstandigheden van de annulering, kom je mogelijk in aanmerking voor een volledige geldelijke terugbetaling, compensatie of beide!

Wanneer kan ik een PLAY airlines terugbetaling claimen?

Als je vlucht is geannuleerd en je geen alternatieve vlucht hebt gekregen — of de alternatieve vlucht past niet in je schema en je wilt deze niet nemen — is de luchtvaartmaatschappij verplicht je de volledige prijs van het ticket terug te betalen.

Accepteer geen vouchers, je hebt recht op een daadwerkelijke geldteruggave!


Wanneer kan ik geannuleerde PLAY airlines vlucht compensatie claimen?

Als je vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek is geannuleerd, kun je volgens de Europese regelgeving over het algemeen een schadevergoeding claimen tot €600.

Houd echter ook rekening met aanvullende criteria met betrekking tot de alternatieve vlucht die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden (zie onderstaande tabel) en de zogenaamde buitengewone omstandigheden.

Wanneer kan ik zowel restitutie als een compensatie claimen voor een geannuleerde PLAY airlines vlucht?

Je kunt zowel compensatie als restitutie claimen bij PLAY airlines als je vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek is geannuleerd en je geen alternatieve vlucht genomen hebt die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden.

Om compensatie te ontvangen, moet je ook rekening houden met aanvullende criteria met betrekking tot de alternatieve vlucht (zie onderstaande tabel) en buitengewone omstandigheden.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Can I get flight compensation if I cancel my PLAY airlines flight?

Under British/European air passenger rights regulations, if you decide to cancel your PLAY airlines flight, you might not be eligible for flight compensation. To learn more about PLAY Airlines' compensation and refund policies, go to their website or contact their customer care division.

PLAY airlines missed connection flight due to delay or cancellation

If you made the booking for both flights under the same reservation and the delay or cancellation fits the requirements, you might be eligible for compensation and/or a ticket refund.

Twijfel over compensatie en restitutie bij PLAY airlines?

Controleer het in slechts een minuut met onze gratis Claim Calculator.

Check mijn vlucht
W Fb Gs2qx

Ik had een vertraagde/geannuleerde PLAY airlines vlucht naar de Verenigde Staten. Kan ik nog aanspraak maken op schadevergoeding en restitutie?

Ja, dat kan.

Aangezien IJsland lid is van de Europese Economische Ruimte, vallen alle PLAY airlines vluchten onder de Europese regelgeving voor vlucht compensatie.

Houd er echter rekening mee dat de regels anders zijn voor vluchten met luchtvaartmaatschappijen die geen hoofdkantoor in de EU/EER hebben.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Kan PLAY airlines mij compensatie weigeren?

Er zijn situaties waarin de luchtvaartmaatschappij je claim terecht kan afwijzen. We noemen dat buitengewone omstandigheden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, meestal specifiek binnen de luchtvaartindustrie.

  ECHTER! Een staking van een bepaalde luchtvaartmaatschappij/hun bemanning wordt niet beschouwd als een buitengewone omstandigheid!

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een onhandelbare of zieke passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Het is echter helaas wel zo dat sommige luchtvaartmaatschappijen vaak zelfs de geldige claims afwijzen op basis van buitengewone omstandigheden. Dit gebeurt vooral bij passagiers die besluiten hun vlucht compensatie individueel te claimen, zonder de hulp van een wettelijke vertegenwoordiger die ervaring heeft met de rechten van vliegtuigpassagiers.

Maximaliseer de kans op een succesvolle PLAY airlines vlucht compensatie en restitutieclaim met de hulp van onze experts. We hebben meer dan tien jaar ervaring in het helpen van passagiers om hun geld te ontvangen, hebben juridische teams in 9 landen en werken uitsluitend op basis van 'no cure, no pay — dus er is geen financieel risico om een claim in te dienen.

Dien nu in slechts enkele minuten je claim in!

Hoe lang heb ik de tijd om PLAY airlines compensatie en terugbetaling te claimen?

Als je tussen IJsland en Nederland vliegt, heb je maximaal 2 jaar de tijd om je claim in te dienen.

Als je vanuit een andere EU-lidstaat vliegt, verschilt de tijd om een ​​claim in te dienen per land.

Gebruik onze gratis Claim Calculator om snel te controleren of je in aanmerking komt voor PLAY airlines compensatie of restitutie.

=> Controleer of je in aanmerking komt.

Twijfel over compensatie en restitutie bij PLAY airlines?

Controleer het in slechts een minuut met onze gratis Claim Calculator.

Check mijn vlucht
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vlucht compensatie krijg van PLAY airlines?

In veel gevallen zijn we in staat om jouw geld binnen enkele weken tot enkele maanden van de luchtvaartmaatschappij te krijgen.

Er zijn echter situaties waarin dit langer kan duren. Als de luchtvaartmaatschappij niet reageert of je claim afwijst, dan moeten we mogelijk je claim voor de rechtbank brengen en daar vechten voor jouw rechten. Als dat het geval is, kan de wachttijd met een paar extra maanden worden verlengd.

Je kunt er echter zeker van zijn dat we tot het einde voor je rechten zullen vechten en je op de hoogte houden van updates met betrekking tot jouw claim. En aangezien we werken op basis van 'no cure, no pay’, brengen we je niets in rekening totdat de luchtvaartmaatschappij je geld heeft uitbetaald.

Hoe claim ik PLAY airlines compensatie en restitutie?

Ten eerste raden we je aan om te controleren of je zeker recht hebt op PLAY airlines compensatie en/of een PLAY airlines terugbetaling met behulp van onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator.


Daarna kun je ofwel rechtstreeks een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij of ons het hele proces voor je laten regelen. Je hoeft alleen alle relevante documenten met betrekking tot je vlucht in ons slimme online systeem te uploaden en wij nemen het vanaf daar over. Ons team zal een sterk dossier voor je opbouwen, contact opnemen met de juiste mensen bij de luchtvaartmaatschappij, alle toepasselijke juridische procedures volgen en - indien nodig - voor je rechten opkomen in de rechtbank.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Handige links