RwandAir-vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim compensatie en een terugbetaling!

Als je verstoorde vlucht met RwandAir vanuit het VK of de EU vertrok, heb je mogelijk recht op compensatie van maximaal € 600, een volledige terugbetaling of beide!

Claim binnen minuten!

Belangrijkste informatie

 • Je kunt in aanmerking komen voor vertraagde vlucht-compensatie tot maximaal 600 € van RwandAir als je vlucht bij aankomst meer dan drie uur vertraging had.

 • Als je RwandAir-vlucht werd geannuleerd, heb je mogelijk recht op een volledige terugbetaling of een alternatieve vlucht, evenals eventuele compensatie.

 • Vlucht-Vertraagd.be kan je helpen bij het claimen van compensatie van RwandAir voor je vertraagde of geannuleerde vlucht, met een "no-win, no-fee"-beleid en een eenvoudig claimproces.

RwandAir vertraagde of geannuleerde vlucht — wat zijn mijn passagiersrechten?

Als je RwandAir-vlucht is geannuleerd of vertraagd, heb je mogelijk recht op vluchtcompensatie op grond van EU-verordening (EG) nr. 261/2004, ook wel EU261 genoemd.

Compensatiebeleid voor vertraagde vluchten van RwandAir

Als je RwandAir-vlucht meer dan drie uur vertraging heeft, heb je mogelijk recht op een compensatie van maximaal 600 € per passagier volgens EU261- en VK-regelgeving.

Het is belangrijk te benoemen dat compensatie alleen beschikbaar is als de vertraging binnen de controle van de luchtvaartmaatschappij lag. Als de vertraging te wijten was aan "Buitengewone Omstandigheden", zoals slecht weer, stakingen van de luchtverkeersleiding of veiligheidsproblemen, heb je mogelijk geen recht op compensatie.

Controleer het direct en in minder dan een minuut met onze gratis Claim Calculator!

Op hoeveel compensatie heb ik recht voor mijn vertraagde RwandAir-vlucht?

De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de afstand van de vlucht.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Geannuleerde RwandAir-vlucht: Compensatie- en terugbetalingbeleid

Als je RwandAir-vlucht wordt geannuleerd, heb je mogelijk recht op compensatie onder EU261- en VK-regelgeving, zolang je voldoet aan de toelatingscriteria.

Kom ik in aanmerking voor compensatie voor geannuleerde vluchten van RwandAir?

Om in aanmerking te komen voor compensatie, moet je vlucht zijn:

 • Geannuleerd binnen 14 dagen voor het geplande vertrek, EN,
 • Geannuleerd vanwege situaties binnen de controle van de luchtvaartmaatschappij.

Kom ik in aanmerking voor terugbetaling van geannuleerde vluchten van RwandAir?

Naast compensatie heb je mogelijk ook recht op terugbetaling van je ticket of een alternatieve vlucht naar je bestemming. Als je ervoor kiest om de alternatieve vlucht te weigeren, kom je nog steeds in aanmerking voor een volledige terugbetaling.

Moet ik de luchtvaartmaatschappijvoucher accepteren die ik kreeg aangeboden voor mijn geannuleerde of vertraagde vlucht van RwandAir?

Het simpele antwoord is nee en dit is waarom:

 1. De voucher kan een vervaldatum hebben of onderhevig zijn aan bepaalde beperkingen en black-outdata
 2. Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je door je ongebruikte voucher misschien niet meer aan je geld komen.

=> Heb je al een voucher van RwandAir geaccepteerd? Je kunt hem misschien nog steeds inwisselen voor een terugbetaling in geld!

Krijg de hulp die je verdient

Onze experts staan klaar om je te helpen

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Overboekte RwandAir-vluchten: je rechten en compensatie

Als je last hebt van een overboekte RwandAir-vlucht, heb je mogelijk recht op compensatie en/of een terugbetaling.

Volgens de Britse en EU-regelgeving moet RwandAir jou, als je geweigerd wordt te boarden wegens overboeking, een alternatieve vlucht aanbieden of je ticket terugbetalen. Bovendien kun je recht hebben op compensatie tot 600 € als de vertraging veroorzaakt door overboeking meer dan drie uur bedraagt.

RwandAir maakt geen deel uit van het VK of de EU, heb ik toch recht op compensatie?

Hoewel RwandAir geen deel uitmaakt van het VK of de EU, kun je onder bepaalde omstandigheden toch recht hebben op compensatie. De VK- en EU-regelgeving is van toepassing op alle vluchten die vertrekken vanuit een VK/EU-land.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden: kan de luchtvaartmaatschappij mijn RwandAir vluchtcompensatie weigeren?

Soms kunnen vluchtvertragingen en -annuleringen optreden als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen of omstandigheden waarover de luchtvaartmaatschappij geen controle heeft. Deze situaties staan bekend als "buitengewone omstandigheden". Wanneer buitengewone omstandigheden de oorzaak zijn van vluchtvertragingen of -annuleringen, heb je geen recht op vluchtcompensatie.

Veelvoorkomende buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Het is echter essentieel op te merken dat luchtvaartmaatschappijen deze vrijstelling vaak als verdediging gebruiken om te voorkomen dat ze compensatie moeten betalen, dus het is van cruciaal belang om juridisch advies in te winnen om te bepalen of je in aanmerking komt voor compensatie.

Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor compensatie?

Hoeveel tijd heb ik om mijn RwandAir-vluchtcompensatie of terugbetaling te claimen?

Wanneer je RwandAir-vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt was, heb je tot 6 jaar de tijd om een claim voor compensatie of terugbetaling in te dienen in het geval je vlucht vanuit het VK vertrok (met uitzondering van Schotland, hiervoor geldt 5 jaar).

Als je RwandAir-vlucht vanuit de EU vertrok, gelden voor elk land andere wetten. Over het algemeen heb je 1 tot 3 jaar de tijd om je vluchtcompensatie of terugbetaling te claimen.

Als je niet zeker weet of je nog steeds in aanmerking komt voor een claim, kun je het beste snel in actie komen en juridisch advies inwinnen bij experts van Vlucht-Vertraagd.be. Hiermee zorg je ervoor dat je de compensatie of terugbetaling krijgt waar je recht op hebt.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn RwandAir-vluchtcompensatie en/of terugbetaling ontvang?

De tijd die nodig is om je RwandAir-vluchtcompensatie en/of terugbetaling te ontvangen, kan variëren. Over het algemeen geldt dat als je claim wordt geaccepteerd en niet wordt betwist, je je betaling binnen enkele weken tot enkele maanden kunt verwachten. Als je claim echter wordt betwist of als er vertraging is door gerechtelijke procedures, kan het enkele maanden of zelfs jaren duren voordat je je compensatie ontvangt.

Hoe lang het ook duurt, onze juristen vechten tot het eind voor jouw recht. Geen winst, geen kosten!

Laat luchtvaartmaatschappijen er niet mee wegkomen

Krijg de compensatie waar je recht op hebt

Start je claim
W Fb Gs2qx

Compensatie claimen voor mijn vertraagde of geannuleerde RwandAir-vlucht

Voor het claimen van compensatie voor je vertraagde of geannuleerde RwandAir-vlucht kunt je een beroep doen op Vlucht-Vertraagd.be. We hebben een online claimformulier dat je binnen enkele minuten kunt afronden. Zodra we je claim hebben ontvangen, zullen we namens jou alle communicatie met de luchtvaartmaatschappij afhandelen. Onze juridische experts zullen jouw claim intensief najagen om ervoor te zorgen dat je de compensatie ontvangt waar je recht op hebt. Laat ons je dus helpen de compensatie te claimen die je verdient voor je vertraagde of geannuleerde RwandAir-vlucht.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over RwandAir

RwandAir is de nationale luchtvaartmaatschappij van Rwanda, gevestigd op Kigali International Airport. Ze werd opgericht in 2002 en sindsdien heeft de luchtvaartmaatschappij haar vloot en routenetwerk uitgebreid, waardoor Rwanda wordt verbonden met andere delen van Afrika, Europa, het Midden-Oosten en Azië. RwandAir voert momenteel vluchten uit naar meer dan 30 bestemmingen, waaronder Londen, Brussel, Mumbai, Johannesburg en Dubai. De luchtvaartmaatschappij is trots op het aanbieden van een kwalitatieve dienstverlening aan haar passagiers en heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor haar uitstekende prestaties.

Handige links