Turkish Airlines vlucht vertraagd of geannuleerd? Krijg compensatie en een terugbetaling!

Het is erg vervelend wanneer je reisplannen in het water vallen vanwege een vertraagde of geannuleerde vlucht. Gelukkig zijn er omstandigheden waarin je vluchtcompensatie en een terugbetaling van je vlucht kunt krijgen! Vraag je je af of je in jouw situatie kunt profiteren van vluchtcompensatie en/of een terugbetaling van je vlucht? Check je vlucht in enkele klikken met ! Mogelijk heb je recht op maximaal 600€ vluchtcompensatie en een volledige terugbetaling van je ticket.

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Belangrijke informatie

 • Je kunt mogelijk vluchtcompensatie en een terugbetaling claimen wanneer jouw Turkish Airlines vlucht vertrok vanuit de EU.

 • Je kunt mogelijk vluchtcompensatie en een terugbetaling claimen wanneer jouw Turkish Airlines vlucht vertrok vanuit de EU.

 • Werd jouw Turkish Airlines vlucht geannuleerd? Mogelijk kun je vluchtcompensatie aanvragen en een terugbetaling van je ticket in geld.

 • Je kunt jouw compensatieclaim online indienen bij Vlucht-Vertraagd.be — je doorloopt het proces in slechts enkele stappen.

Turkish Airlines vluchtcompensatie — wat zijn mijn rechten?

Vlieg je met Turkish Airlines vanuit Europa? Turkish Airlines is een niet-EU vliegmaatschappij — daarom wordt jouw recht op vluchtcompensatie niet altijd afgedekt door de Europese wetgeving.

Je moet vliegen vanuit de EU om in aanmerking te komen voor Turkish Airlines vluchtcompensatie.

In het algemeen maakt het, als je vanuit de EU vliegt, niet uit met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. De EU regelgeving voor vluchtcompensatie is van toepassing op alle EU vluchten, zelfs op vluchten van niet-EU maatschappijen.

Helaas vallen, wanneer je naar de EU vliegt met een niet-EU maatschappij, jouw passagiersrechten niet onder de Europese regelgeving voor vluchtcompensatie. Zie de onderstaande tabel voor meer informatie over wanneer je als EU passagier vluchtcompensatie kunt krijgen.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Turkish Airlines vlucht vertraagd met minstens 3 uur?

Claim compensatie tot maximaal 600€!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Vertraagde Turkish Airlines vlucht — krijg compensatie.

Volgens de Europese regelgeving voor vluchtcompensatie heb je, als een vlucht van Turkish Airlines vanuit de EU meer dan 3 uur vertraagd is, recht op vluchtcompensatie. De luchtvaartmaatschappij moet de veroorzaker zijn van deze vertraging.

Gebruik onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator om te zien of je recht hebt op compensatie — in minder dan een minuut weet je of je in aanmerking komt voor Turkish Airlines vluchtcompensatie voor jouw vertraging. Indien je ervoor in aanmerking komt kunnen wij de volledige claimprocedure voor je afhandelen op basis van ‘geen succes, geen kosten’. Indien nodig zullen we zelfs in de rechtbank strijden voor jouw rechten!

Geannuleerde Turkish Airlines vlucht — regels voor terugbetaling en compensatie

Mogelijk kom je in aanmerking voor compensatie tot 600€, een terugbetaling van je ticket, of beiden, afhankelijk van de situatie omtrent jouw Turkish Airlines annulering.

Wanneer kan ik compensatie voor mijn geannuleerde Turkish Airlines vlucht claimen?

Om compensatie voor je geannuleerde Turkish Airlines vlucht te mogen claimen, moet je vlucht vertrekken vanuit de EU.

Als dit het geval is, en in het geval van een geannuleerde Turkish Airlines vlucht, heb je mogelijk recht op compensatie indien je vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd geannuleerd. Ook is het belangrijk dat je geen vervangende vlucht nam.

Om in aanmerking te komen voor compensatie moet Turkish Airlines de veroorzaker zijn van de annulering. Zie het "Buitengewone Omstandigheden" onderdeel van dit artikel voor meer informatie.

Wanneer kan ik een terugbetaling voor mijn geannuleerde Turkish Airlines vlucht claimen?

Wanneer jouw Turkish Airlines vlucht vanuit de EU zou vertrekken en werd geannuleerd, kun je een terugbetaling krijgen indien:

 1. De luchtvaartmaatschappij je geen alternatieve vlucht aanbood

 2. De luchtvaartmaatschappij je een alternatieve vlucht aanbood, maar je besloot deze niet te accepteren

Vertraging bij Turkish Airline?

Dien nu je claim in en ontvang tot €600 per passagier!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe veel Turkish Airlines compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

Je zou Turkish Airlines compensatie kunnen krijgen als je vertraagde of geannuleerde vlucht vanuit de EU vloog. De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de reisafstand van jouw vlucht:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Buitengewone omstandigheden — kan Turkish Airlines mij weigeren te compenseren?

Wanneer de vertraging of annulering werd veroorzaakt door derden of door overmacht, mag Turkish Airlines compensatie weigeren. Zulke gevallen worden ook wel aangeduid als buitengewone omstandigheden.

Enkele van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Houd er echter rekening mee dat indien jouw Turkish Airlines vlucht niet vanuit de EU vertrok, je volgens de Europese regelgeving geen recht heb op vluchtcompensatie. Ook is het zo dat luchtvaartmaatschappijen soms claimen dat een buitengewone omstandigheid zich voordeed, zelfs wanneer dat niet het geval was. Dit doen ze om te voorkomen dat ze een compensatie moeten uitbetalen.

Laat je niet misleiden door de luchtvaartmaatschappij. Check binnen een minuut of je in aanmerking komt door onze Claim Calculator te raadplegen.

Vlucht met Turkish Airlines geannuleerd?

Je kunt je ticketkosten terugvragen, een vergoeding eisen of beide!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe lang heb ik de tijd om mijn Turkish Airlines compensatie en terugbetaling te claimen?

Dit hangt af van:

 • De wetgeving in het land waar je vandaan vliegt.

 • De wetgeving in het land waar je heen vliegt.

 • De wetgeving in het land waar de luchtvaartmaatschappij haar hoofdkantoor heeft.

Passagiers kunnen altijd de meest gunstige wetgeving toepassen.

Controleer of je nog steeds jouw compensatie en terugbetaling kunt claimen met onze gratis Claim calculator.

Hoe lang duurt het voor ik mijn Turkish Airlines compensatie / Turkish Airlines terugbetaling ontvang?

Passagiers die Vlucht-Vertraagd.be gebruiken om vluchtcompensatie of een terugbetaling van hun vliegticket aan te vragen, ontvangen hun geld doorgaans binnen enkele weken of maanden.

Echter, als de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of wanneer de claim bij de rechtbank moet worden ingediend, kan de wachttijd met enkele maanden of zelfs jaren worden verlengd.

Je kunt er echter zeker van zijn dat, ongeacht hoe lang de claim duurt, ons team je op de hoogte zal houden van belangrijke ontwikkelingen in jouw zaak. We zullen ook altijd beschikbaar zijn om in te gaan op vragen die je eventueel hebt.

Hoe kan ik Turkish Airlines compensatie / Turkish Airlines terugbetaling claimen?

Bepaal om te beginnen of je in aanmerking komt voor compensatie of terugbetaling door Turkish Airlines voor een vlucht vanuit de EU. Dat kun je in enkele stappen doen door onze Claim Calculator te gebruiken.

Als je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie en/of een terugbetaling, kunt je ervoor kiezen om het proces uit te besteden aan ons team van juridische professionals. Op deze manier kun jij ontspannen wachten terwijl wij regelen dat je het geld ontvangt waar je recht op hebt.

Het duurt maar een paar minuten om alle vereiste documenten in ons systeem te uploaden. Onze juridische experts nemen het vervolgens van je over, zij beoordelen je claim, bereiden juridische documenten voor en nemen contact op met de luchtvaartmaatschappij. Wanneer het nodig is dienen zij je claim in bij de rechtbank.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Wil je meer weten over onze tarieven? Bekijk dan onze prijslijst.

Ben je klaar om een claim in te dienen? Begin dan meteen het proces — je kunt dit direct vanaf je mobiel of computer doorlopen.

Over Turkish Airlines

Turkish Airlines is de Turkse nationale luchtvaartmaatschappij die in 1933 werd opgericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Istanbul, Turkije. Air Albania, SunExpress en Turkish Cargo zijn enkele van hun dochterondernemingen. In Mei 2022 vloog Turkish Airlines wereldwijd naar 336 bestemmingen en huldigen ze hun nieuwe vliegveld Rize-Artvin in.

In 2020 stond Turkish Airlines op de 12e plaats van de meest stipte luchtvaartmaatschappijen met een punctualiteit van 76,72%.

Handige links