Austrian Airlines vlucht vertraagd of geannuleerd? Krijg compensatie en een terugbetaling!

Was je van plan met Austrian Airlines te vliegen voor je vakantie of je werk, maar werd je vlucht onderbroken? Je bent niet alles kwijt! In het geval van een vertraging van 3 uur of meer, of een last-minute annulering kun je tot €600,- aan schadevergoeding claimen en/of een terugbetaling van je ticket! Hoe krijg je je geld? - het kost slechts 5 minuten om je claim in te dienen! Daarna regelt ons team het hele proces voor je - inclusief een eventuele rechtszaak tegen de luchtvaartmaatschappij!

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Wat je moet weten

 • Austrian Airlines vlucht vertraagd met minstens 3 uur? Claim tot €600,- compensatie!

 • Austrian Airlines vlucht geannuleerd? Dan kun je volledige restitutie van je vliegticket eisen!

 • Werd je Austrian Airlines vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek geannuleerd, dan kun je tot 600 euro compensatie krijgen!

 • Check direct of je in aanmerking komt voor Austrian Airlines vlucht compensatie en terugbetaling met onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.

Vertraagde of geannuleerde vlucht van Austrian Airlines - wat zijn je passagiersrechten?

Op grond van EU-verordening (EG) nr. 261/2004, beter bekend als EU261, zijn je rechten als vliegtuigpassagier beschermd wanneer je met Austrian Airlines vliegt. Deze verordening bepaalt dat je, bij vertraging of annulering van je vlucht, recht kunt hebben op een vluchtvergoeding.

Vlieg je met Austrian Airlines?

Claim vandaag nog tot €600,- aan compensatie!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Compensatie bij vertraging Austrian Airlines vlucht tot €600,-

Was je meer dan 3 uur te laat door een vluchtvertraging bij Austrian Airlines? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor tot €600,- aan vluchtcompensatie van Austrian Airlines.

Welke schadevergoeding kan ik krijgen voor een vertraagde Austrian Airlines vlucht?

De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de vluchtafstand.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Houd Austrian Airlines verantwoordelijk en krijg je geld terug!

Vlucht-Vertraagd.be analyseert je claim en zorgt dat jij je geld ontvangt!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Austrian Airlines vluchtannulering - terugbetalings- en compensatiebeleid

Afhankelijk van de omstandigheden kun je recht hebben op terugbetaling van je ticket, een compensatie van maximaal €600,-, of beide als je Austrian Airlines vlucht geannuleerd werd.

Wanneer een vluchtcompensatie voor een geannuleerde Austrian Airlines vlucht aanvragen?

Als je vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd geannuleerd, kun je in aanmerking komen voor een vluchtcompensatie.

Je moet wel rekening houden met buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer, politieke omstandigheden of alle gebeurtenissen waarop de luchtvaartmaatschappij geen invloed heeft - als deze buitengewone omstandigheden op je vluchtonderbreking van toepassing zijn, kom je waarschijnlijk niet in aanmerking voor een vergoeding.

Wanneer kan ik terugbetaling claimen van mijn geannuleerde Austrian Airlines vlucht?

Als je vlucht geannuleerd werd en je geen alternatieve vlucht nam die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden, kan je in aanmerking komen voor terugbetaling van je Austrian Airlines ticket. Ook als je geen alternatieve vlucht aangeboden kreeg, kun je aanspraak maken op terugbetaling van je ticket.

Moet ik een reisvoucher van Austrian Airlines aanvaarden in plaats van een terugbetaling?

We raden af een reisvoucher te aanvaarden in plaats van een terugbetaling in geld. De belangrijkste redenen daarvoor zijn:

 • Het aanvaarden van een reisvoucher verplicht je om opnieuw met dezelfde luchtvaartmaatschappij te vliegen. Bovendien stelt de luchtvaartmaatschappij meestal een krappe termijn voor het inwisselen van de voucher.

 • Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je je voucher misschien niet meer omzetten in een terugbetaling in geld - met andere woorden, je geld is dan kwijt.

=> Heeft Austrian Airlines je al een voucher aangeboden? Dan kun je die misschien nog inwisselen voor een geldteruggave.

Niet aan boord gelaten omdat je Austrian Airlines vlucht overboekt was? Krijg een terugbetaling, compensatie en meer

Overboeken gebeurt meer dan je zou denken! Luchtvaartmaatschappijen verkopen vaak meer tickets dan er zitplaatsen in het vliegtuig zijn, en als ze niet voldoende vrijwilligers kunnen vinden die hun reservering opgeven, kan het zijn dat mensen de toegang tot het vliegtuig wordt geweigerd.

=> Meer informatie over je rechten bij een Austrian Airlines overboekte vlucht

Ik vloog met Austrian Airlines naar een niet-EU land. Kan ik nog steeds vluchtcompensatie eisen?

Ja, dat kan. Austrian Airlines is een Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij die binnen de Europese Unie opereert. Daardoor is EU261 van toepassing op alle vluchten van Austrian Airlines die vertraagd of geannuleerd zijn.

Maar als je met een niet-EU/niet-Britse luchtvaartmaatschappij vloog, dan kan de situatie anders zijn. Details vind je in de tabel hieronder.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden - kan Austrian Airlines me een vergoeding weigeren?

Buitengewone Omstandigheden noemen we situaties waarin de luchtvaartmaatschappij geen schuld heeft aan de vertraging of annulering. Als een van de volgende omstandigheden van toepassing is op je Austrian Airlines vluchtvertraging of -annulering, kom je misschien niet in aanmerking voor vluchtcompensatie:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

(Bovenstaande lijst is niet uitputtend)


Maar let op: luchtvaartmaatschappijen beweren soms dat er sprake is van buitengewone omstandigheden, ook als dat niet het geval was. Ze doen dit om geen schadevergoeding te hoeven betalen.

Vergroot de kans op het terugkrijgen van je geld door vandaag nog je compensatie te claimen met de hulp van Vlucht-Vertraagd.be. We onderzoeken je claim grondig en stellen de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk. Voor jouw gemak werken we alleen op basis van ‘no cure, no pay’.

Hoe lang heb ik de tijd om compensatie en terugbetaling van Austrian Airlines te claimen?

Als je naar of van het Verenigd Koninkrijk vliegt, heb je 6 jaar de tijd om Austrian Airlines vluchtcompensatie of een terugbetaling te eisen. Schotland is een uitzondering, want daar heb je maar 5 jaar om een claim in te dienen.
Lokale wetten zijn van toepassing als je vlucht niet het Verenigd Koninkrijk aandoet.
Gebruik onze gratis claim calculator om te zien of je nog steeds compensatie van Austrian Airlines kunt krijgen.


=> Check nu of je nog in aanmerking komt voor Austrian Airlines vluchtcompensatie en terugbetaling.

Vlucht met Austrian Airlines geannuleerd?

Je kunt je ticketkosten terugvragen, een vergoeding eisen of beide!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Austrian Airlines compensatie / Austrian Airlines terugbetaling krijg?

Passagiers die via Vlucht-Vertraagd.be vluchtcompensatie of een terugbetaling aanvragen, ontvangen hun geld vaak binnen een paar weken of maanden.

Maar als de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of de claim moet worden ingediend bij de rechtbank, dat kan de wachttijd wel een paar maanden of zelfs jaren zijn.

Maar wees gerust, hoe lang de claim ook duurt, ons team houdt je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in je claim en staat klaar om je vragen te beantwoorden.

Vlucht met Austrian Airlines geannuleerd?

Je kunt je ticketkosten terugvragen, een vergoeding eisen of beide!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe claim ik compensatie van Austrian Airlines / Austrian Airlines terugbetaling?

Bepaal eerst of je in aanmerking komt voor Austrian Airlines compensatie of een terugbetaling. Met onze onze Claim Calculator check je dit in een paar simpele stappen.

Als je recht hebt op vluchtcompensatie en/of een terugbetaling, dan kun je ervoor kiezen om het proces uit te besteden aan ons team van juridische professionals, zo kun jij je ontspannen terwijl wij ervoor zorgen dat je het geld krijgt waar je recht op hebt.

Het kost je maar een paar minuten om alle benodigde documenten op ons platform te uploaden. Daarna nemen onze juristen het van je over om je claim te beoordelen, juridische documenten voor te bereiden, contact op te nemen met de juiste personen bij de luchtvaartmaatschappij en, wanneer nodig, je claim voor de rechter te brengen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.

Over Austrian Airlines

Austrian Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk en een dochteronderneming van de Lufthansa Group. Het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij staat op het terrein van de internationale luchthaven van Wenen. Dit is ook hun belangrijkste hub. De maatschappij vliegt naar Oostenrijkse bestemmingen, maar ook over heel Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied.