Dan Air vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim compensatie en restitutie van je ticket!

Als jouw Dan Air vlucht vertraagd of geannuleerd is, heb je mogelijk recht op compensatie tot 600 euro, restitutie van je ticket of beide!

Claim binnen minuten!

Belangrijkste punten

 • Als jouw Dan Air vlucht vertraagd of geannuleerd is, heb je mogelijk recht op compensatie tot maximaal 600 euro per passagier.

 • Als je Dan Air vlucht werd geannuleerd, kom je mogelijk ook in aanmerking voor volledige terugbetaling van je ticket.

 • Met Vlucht-Vertraagd.be vraag je eenvoudig en probleemloos jouw compensatie of restitutie aan.

Dan Air vlucht vertraagd of geannuleerd — wat zijn mijn passagiersrechten?

Als jouw Dan Air vlucht vertraagd of geannuleerd is, heb je bepaalde passagiersrechten en mogelijk recht op compensatie op grond van Verordening (EG) nr. 261/2004, bekend als EU261. De verordening beschermt passagiers die reizen met EU-luchtvaartmaatschappijen of vertrekken vanuit de EU.

Dan Air compensatie voor een vertraagde vlucht

Als je Dan Air vlucht vertraging heeft opgelopen, heb je mogelijk recht op compensatie. In de Britse en EU-regelgeving staat dat als je vlucht aan bepaalde voorwaarden voldoet, je mogelijk recht hebt op compensatie. 
Jouw vlucht moet:

 • Meer dan drie uur vertraagd zijn, EN
 • De vertraging mag niet zijn veroorzaakt door ‘buitengewone omstandigheden’ buiten de controle van de luchtvaartmaatschappij.

Dan Air vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim vluchtcompensatie tot 600 euro per passagier!

Nu claimen
W Kkd6 S Vp

Op hoeveel compensatie heb ik recht?

Het bedrag van de compensatie die je kunt ontvangen, is afhankelijk van de lengte van jouw vlucht.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Claim nu jouw Dan Air compensatie!

Dan Air vlucht geannuleerd: Restitutie- en compensatiebeleid 

Als jouw Dan Air vlucht is geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie volgens EU261 en Britse regelgeving, evenals volledige restitutie van de prijs van je ticket.

Compensatie voor geannuleerde Dan Air vlucht

Dan Air vlucht geannuleerd? Je kunt onder bepaalde voorwaarden recht hebben op compensatie tot 600 euro per passagier:

 • Je vlucht is binnen 14 dagen voor het geplande vertrek geannuleerd, EN,
 • De annulering werd niet veroorzaakt door ‘Buitengewone omstandigheden’ buiten de controle van de luchtvaartmaatschappij.

Restitutiebeleid voor geannuleerde Dan Air vluchten

Als je Dan Air vlucht wordt geannuleerd, kun je kiezen tussen een alternatieve vlucht of een volledige restitutie van de kosten van je ticket. Je kunt restitutie van je ticket ontvangen als:

 • Dan Air jou geen alternatieve vlucht heeft aangeboden, OF,
 • Je besloot om de alternatieve vlucht die door Dan Air werd aangeboden, niet te nemen.

Voor het claimen van compensatie en restitutie voor jouw geannuleerde Dan Air vlucht kun je gebruik maken van de diensten van Vlucht-Vertraagd.be. Onze juridische experts kunnen je helpen bij het navigeren door het claimproces en ervoor zorgen dat je het maximale bedrag aan compensatie en restitutie van je ticket ontvangt.

Kom je in aanmerking voor Dan Air compensatie?

Check het direct in minder dan een minuut met onze kosteloze Claimcalculator!

Check mijn vlucht
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Wat als Dan Air mij een voucher aanbiedt? Moet ik deze accepteren?

Het wordt niet aanbevolen om een voucher te accepteren die wordt aangeboden voor je geannuleerde of vertraagde Dan Air vlucht. Hiervoor zijn meerdere redenen:

 • De voucher kan een vervaldatum hebben of onderhevig zijn aan bepaalde beperkingen en dagen waarop er geen vluchten beschikbaar zijn, waardoor het voor jou lastig kan worden deze te gebruiken.
 • Door de voucher te accepteren, zie je mogelijk af van jouw recht op compensatie in contanten, wat voor jou wellicht een betere optie is.
 • In het geval dat de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je jouw ongebruikte voucher mogelijk niet meer gebruiken om je geld terug te krijgen.

Dan Air vlucht overboekt – heb ik ook recht op compensatie en restitutie van mijn ticket?

Als je wegens overboeking geen Dan Air vlucht kunt nemen, heb je mogelijk recht op compensatie en/of volledige restitutie van je ticket.
Volgens Britse en EU-regelgeving moet Dan Air alternatieve reisarrangementen treffen voor de getroffen passagiers. Als de luchtvaartmaatschappij geen alternatief reisarrangement kan bieden, moet ze je volledige restitutie van het ticket aanbieden.

Als er wel een alternatieve vlucht wordt aangeboden, maar je vervolgens 3 uur later op de bestemming aankomt dan de oorspronkelijke aankomsttijd van de vlucht, heb je mogelijk recht op compensatie in overeenstemming met het compensatiebeleid voor vluchtvertragingen.

Compensatie en restitutie voor vluchten buiten het VK en buiten de EU

Aangezien Dan Air een Roemeense luchtvaartmaatschappij is, worden jouw rechten beschermd door de EU261-verordening. Als jouw vlucht vanuit het VK is vertrokken, worden jouw rechten ook beschermd door de Britse regelgeving.

Zie de onderstaande tabel voor enkele voorbeelden:

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

=> Twijfel je of je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie? Vlucht-Vertraagd.be kan je juridisch begeleiden om te bepalen of je in aanmerking komt.

Buitengewone omstandigheden en vluchtverstoringen: wat je moet weten

Vluchtverstoringen kunnen om vele redenen voorkomen, en sommige liggen buiten de controle van de luchtvaartmaatschappij. In dergelijke gevallen zijn luchtvaartmaatschappijen niet wettelijk verplicht om passagiers compensatie aan te bieden. Deze situaties worden ‘buitengewone omstandigheden’ genoemd.

Voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Twijfel je of jouw situatie voor compensatie in aanmerking komt of heb je vragen over jouw rechten als passagier? Dan kun je juridisch advies inwinnen bij Vlucht-Vertraagd.be. Ons team van experts kan je helpen begrijpen of je in aanmerking komt voor compensatie en je begeleiden bij het claimproces.

Tijdslimiet voor het claimen van vluchtcompensatie of restitutie Dan Air

Als je een vertraagde of geannuleerde vlucht met Dan Air, een Roemeense luchtvaartmaatschappij, hebt gehad, is het belangrijk om te weten dat je tot zes maanden de tijd hebt om een klacht in te dienen en tot 3 jaar voor gerechtelijke stappen.

Als je reisplan echter andere landen in het VK of de EU omvat, heb je meer tijd om een claim in te dienen. Je hebt bijvoorbeeld tot 6 jaar de tijd om een schadeclaim in te dienen in het VK (behalve Schotland). Bovendien heb je in andere EU-landen over het algemeen 1 tot 3 jaar de tijd om een claim in te dienen

Bij Vlucht-Vertraagd.be raden we je aan om je claim zo snel mogelijk na je vluchtverstoring in te dienen, omdat dit het compensatieproces kan versnellen.

Zorg ervoor dat jouw claim in goede handen is!

Hoe lang moet ik wachten voordat ik mijn compensatie en/of restitutie ontvang?

De tijdlijn voor het ontvangen van jouw compensatie of restitutie kan variëren, afhankelijk van een aantal factoren. Deze omvatten de complexiteit van jouw zaak en de reactietijd van Dan Air.

Als alles goed gaat, ontvang je jouw compensatie en/of restitutie binnen enkele weken of enkele maanden. Als Dan Air jouw claim echter afwijst of er langer over doet om te reageren, kan het maanden of jaren duren.

Bij Vlucht-Vertraagd.be begrijpen we de stress van het wachten op je compensatie en restitutie. Daarom werken we eraan om jouw claim zo efficiënt mogelijk op te lossen, en doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij jouw vergoeding ontvangt, ongeacht hoe lang het duurt.

Zorg ervoor dat jouw claim in goede handen is!

We verdedigen de rechten van vliegtuigpassagiers al meer dan 10 jaar!

Nu claimen
W Fb Gs2qx

Hoe kan ik vluchtcompensatie en een restitutie van Dan Air claimen?

Bij Vlucht-Vertraagd.be zijn we gespecialiseerd in het helpen van vliegtuigpassagiers bij het claimen van compensatie en restitutie voor vertraagde en geannuleerde vluchten. Met onze expertise en ervaring kunnen wij namens jou het gehele claimproces afhandelen, van het indienen van de eerste claim tot het onderhandelen met de luchtvaartmaatschappij en het indien nodig ondernemen van juridische stappen.

Om aan de slag te gaan met jouw Dan Air compensatieclaim, ga je naar onze Claimcalculator en dien je jouw vluchtgegevens en enkele documenten in. Ons team van juridische experts zal vervolgens jouw claim beoordelen en bepalen of deze in aanmerking komt voor compensatie. Als we denken dat je een geldige claim kunt indienen, zullen we het hele proces namens jou afhandelen, inclusief de communicatie met de luchtvaartmaatschappij, het verzamelen van bewijsmateriaal en indien nodig het ondernemen van juridische stappen.

Met Vlucht-Vertraagd.be kun je er zeker van zijn dat we zullen vechten voor jouw rechten als passagier en jou zullen helpen de compensatie te krijgen waar je recht op hebt voor jouw vertraagde of geannuleerde Dan Air vlucht. Aarzel niet om de eerste stap te zetten naar het claimen van jouw compensatie!

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over Dan Air

Dan Air is een Roemeense luchtvaartmaatschappij die is opgericht in 2017. De luchtvaartmaatschappij biedt binnenlandse en internationale vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa en daarbuiten, waaronder populaire steden als Londen, Barcelona, Milaan en Berlijn. Met een focus op het aanbieden van betaalbare en handige vliegreizen, is Dan Air snel een populaire keuze geworden voor reizigers die nieuwe bestemmingen willen verkennen of vrienden en familie in het buitenland willen bezoeken. De vloot van de luchtvaartmaatschappij bestaat uit moderne vliegtuigen die zijn uitgerust met de nieuwste technologie, waardoor passagiers een comfortabele en veilige reis kunnen maken.

Handige links