Compensatie voor een vertraagde of geannuleerde Air Dolomiti vlucht

Was jouw vlucht met Air Dolomiti vertraagd, geannuleerd of overboekt? Dan heb je mogelijk recht op compensatie van de luchtvaartmaatschappij. Deze vergoeding kan oplopen tot wel €600 per persoon! Wij vertellen je wat jouw passagiersrechten zijn en hoe je aanspraak kunt maken op een schadevergoeding voor jouw verstoorde vliegreis.

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Belangrijkste informatie

 • Air Dolomiti-vlucht vertraagd met minstens 3 uur? Claim tot 600€ compensatie!

 • Air Dolomiti-vlucht geannuleerd? Indien de annulering minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum bekend werd gemaakt, kun je compensatie claimen!

 • Als je vlucht werd geannuleerd en je geen alternatieve vlucht nam die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden, kun je ook een terugbetaling van je Air Dolomiti-ticket claimen!

 • Claim online Air Dolomiti-compensatie en -terugbetaling in slechts 5 minuten met Vlucht-Vertraagd.be! Wij verzorgen het hele proces voor je, inclusief een eventuele rechtszaak tegen de luchtvaartmaatschappij.

Air Dolomiti vertraagde of geannuleerde vlucht: wat zijn mijn passagiersrechten?

Wanneer je met Air Dolomiti vliegt, worden je rechten beschermd onder de Europese regelgeving, ook wel bekend als EU261. Als je vlucht vertraagd is of geannuleerd wordt, garandeert deze regeling je het recht op vluchtcompensatie tot 600€.

Vlucht met Air Dolomiti vertraagd of geannuleerd?

Krijg tot €600 vergoeding per passagier!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Compensatie voor vertraagde vluchten van Air Dolomiti — ontvang tot 600€

Ben je meer dan 3 uur te laat vanwege een Air Dolomiti-vluchtvertraging? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor Air Dolomiti-vluchtcompensatie tot 600€.

Op hoeveel compensatie heb ik recht voor mijn vertraagde Air Dolomiti-vlucht?

De hoogte van de compensatie wordt bepaald door de vliegafstand.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Annulering van Air Dolomiti-vluchten — terugbetaling- en compensatiebeleid

Afhankelijk van de omstandigheden rondom de annulering van je Air Dolomiti-vlucht, heb je mogelijk recht op een terugbetaling van je ticket, compensatie tot 600€, of beide.

Wanneer kan ik een claim indienen voor compensatie voor een geannuleerde Air Dolomiti-vlucht?

Je komt mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie als je vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd geannuleerd.

Ook moet je rekening houden met ongebruikelijke omstandigheden, zoals een natuurramp die de vlucht verhinderd op te stijgen — wanneer deze buitengewone omstandigheden op jouw vlucht van toepassing zijn, kom je mogelijk niet in aanmerking voor compensatie.

Wanneer kan ik een terugbetaling voor mijn geannuleerde Air Dolomiti-vlucht krijgen?

Als je vlucht werd geannuleerd en je de alternatieve vlucht van de luchtvaartmaatschappij niet nam, heb je waarschijnlijk recht op een Air Dolomiti-terugbetaling. Als je geen alternatieve vlucht aangeboden kreeg, heb je ook recht op een terugbetaling van je ticket.

Moet ik een reisvoucher van Air Dolomiti accepteren in plaats van een terugbetaling?

Het wordt niet aanbevolen om een reisvoucher te accepteren in plaats van een terugbetaling. Dit vanwege het volgende:

Door een reisvoucher te accepteren, wordt je gedwongen opnieuw met dezelfde luchtvaartmaatschappij te vliegen. Bovendien stelt de luchtvaartmaatschappij doorgaans een termijn vast voor het inwisselen van de voucher.

Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je je voucher mogelijk niet omwisselen in een terugbetaling in contanten — met andere woorden: je geld gaat verloren.

=> Heb je een Air Dolomiti-reisvoucher geaccepteerd en is deze nog geldig? Mogelijk kun je hem omruilen voor een terugbetaling in geld.

Vertraging bij Air Dolomiti?

Air Dolomiti overboekte vlucht — ontvang een terugbetaling en vluchtcompensatie

Overboekingen komen vaker voor dan veel mensen denken — en een overboekte vlucht kan je vakantieplannen op het allerlaatste moment verpesten.

Waarom vindt overboeking plaats? Luchtvaartmaatschappijen verkopen vaak meer tickets dan er beschikbare zitplaatsen in het vliegtuig zijn, en als ze niet genoeg vrijwilligers kunnen vinden om hun reservering op te geven, kan het gebeuren dat mensen tegen hun wil de toegang tot het vliegtuig wordt ontzegd. Maar in het geval dit inderdaad gebeurt: je hebt rechten!

=> Lees meer over je rechten in geval van Air Dolomiti overboeking

Buitengewone omstandigheden — kan Air Dolomiti mij compensatie weigeren?

Buitengewone omstandigheden zijn situaties waarin de luchtvaartmaatschappij niet degene is die verantwoordelijk is voor de vertraging of annulering van de vlucht. Als een van de volgende situaties van toepassing is op de vertraging of annulering van je Air Dolomiti-vlucht, kom je mogelijk niet in aanmerking voor vluchtcompensatie (deze lijst is niet uitputtend):

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hier is een tip: luchtvaartmaatschappijen beweren soms dat zich buitengewone omstandigheden voordeden, terwijl dat niet het geval was! Dit doen ze om te voorkomen dat ze vluchtcompensatie aan passagiers moeten uitbetalen.

Claim vluchtcompensatie en terugbetaling via Vlucht-Vertraagd.be zodat je je kansen op succes vergroot. Ons team van experts zal jouw claim grondig onderzoeken en de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen. Voor jouw gemak werken wij alleen op basis van 'no cure, no pay'.

Vlucht met Air Dolomiti geannuleerd?

Je kunt je ticketkosten terugvragen, een vergoeding eisen of beide!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang heb ik om mijn Air Dolomiti-compensatie en -terugbetaling te claimen?

Air Dolomiti is een regionale luchtvaartmaatschappij die vliegt in Italië en Duitsland. Daarom zullen twee wetten bepalen hoe lang je aanspraak kunt maken op Air Dolomiti- vluchtcompensatie.

 • In Italië kunnen passagiers maximaal 2 jaar claimen
 • In Duitsland is dit maximaal 3 jaar na je verstoorde vlucht

Bekijk onze gratis Claim Calculator om te zien of je nog steeds in aanmerking komt voor Air Dolomiti-compensatie en -terugbetaling.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Air Dolomiti-compensatie / Air Dolomiti-terugbetaling ontvang?

Passagiers die bij ons vluchtcompensatie en vluchtterugbetaling claimen, ontvangen hun geld vaak binnen enkele weken of maanden.

Als de luchtvaartmaatschappij echter niet reageert en/of de claim bij de rechtbank moet worden ingediend, kan de wachttijd met maanden of zelfs jaren worden verlengd.

Tijdens je claimproces houden onze juridische experts je op de hoogte van eventuele belangrijke wijzigingen in je claim.

Vlucht met Air Dolomite geannuleerd?

Je kunt je ticketkosten terugvragen, een vergoeding eisen of beide!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe kun je Air Dolomiti-compensatie / Air Dolomiti-terugbetaling claimen?

Claim via Vlucht-Vertraagd.be: dit is de veiligste en makkelijkste manier om vluchtcompensatie en terugbetaling te claimen en je kansen op succes te maximaliseren!

Om er zeker van te zijn dat je claim compleet is, download je alle benodigde documenten naar ons platform: dit duurt slechts 5 minuten. Ons juridische team zal je claim vervolgens beoordelen, juridische documentatie voorbereiden, contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, jouw claim voor de rechter brengen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over Air Dolomiti

Air Dolomiti is een regionale Italiaanse luchtvaartmaatschappij die vluchten aanbiedt van en naar Italië en Duitsland. Het is een dochteronderneming van Lufthansa.


Haar bestemmingen en routes zijn gericht op de belangrijkste steden van Duitsland en Italië.

Handige links