Air Caraibes-vlucht vertraagd of geannuleerd? Ontvang compensatie en een terugbetaling!

Was jouw Air Caraibes-vlucht vertraagd of werd hij geannuleerd? Je rechten worden beschermd door de Europese wetgeving voor vliegtuigpassagiers! Als je Air Caraibes-vlucht vertraagd of overboekt was, of geannuleerd werd, heb je mogelijk recht op vluchtcompensatie tot 600 €! Bekijk onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator om eenvoudig vluchtcompensatie en/of een ticketterugbetaling voor je Air Caraibes-vlucht te claimen. Lees verder als je meer wilt weten over de huidige regelgeving.

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Belangrijkste informatie

 • Air Caraibes-vlucht vertraagd met minstens 3 uur? Claim tot 600 € aan compensatie!

 • Air Caraibes-vlucht geannuleerd? Je kunt een volledige terugbetaling van je ticket claimen!

 • Werd de annulering van je Air Caraibes-vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek aangekondigd? Je kunt tot 600 € aan compensatie claimen!

 • Controleer of je in aanmerking komt voor Air Caraibes-compensatie en -terugbetaling door onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator te gebruiken.

Vertraagde of geannuleerde Air Caraibes-vlucht — wat zijn mijn passagiersrechten?

Het hoofdkantoor van Air Caraibes is gevestigd in Les Abymes op Guadeloupe. Ondanks dat Guadeloupe een eiland in het Caribisch gebied is, is het volledig onderdeel van Frankrijk en dus ook van de EU. Om deze reden worden je rechten, wanneer je met Air Caraibes vliegt, beschermd onder EU-verordening (EG) nr. 261/2004, ook bekend als EU261. Deze regeling bepaalt dat als je vlucht vertraagd is of geannuleerd wordt, je mogelijk recht op vluchtcompensatie hebt.


Vloog je van of naar Groot-Brittannië met Air Caraibes? In dat geval beschermt de 'Air Passenger Rights and Air Travel Organisers' Licensing (Amendment) (EU Exit) Regulations 2019' jouw rechten zelfs nog beter. Het is de Britse versie van EU261, ingevoerd na de Brexit.

Vlucht met Air Caraibes vertraagd of geannuleerd?

Krijg tot €600 Air Caraibes vergoeding per passagier!

Nu claimen
W Kkd6 S Vp

Compensatie voor vertraagde vluchten van Air Caraibes — ontvang tot 600 €

Ben je meer dan 3 uur te laat vanwege een Air Caraibes-vluchtvertraging? In dat geval kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie van maximaal 600 €.

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde Air Caraibes-vlucht?

De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de afstand van je Air Caraibes-vlucht.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Geannuleerde Air Caraibes-vlucht — terugbetaling- en compensatieregels

Afhankelijk van de omstandigheden rond de annulering van je Air Caraibes-vlucht heb je mogelijk recht op terugbetaling van je ticket, compensatie tot 600 €, of beide.

Wanneer kan ik een claim indienen voor compensatie voor mijn geannuleerde Air Caraibes-vlucht?

Je komt mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie als je vlucht minder dan 14 dagen vóór de geplande vertrekdatum werd geannuleerd.

Je moet ook rekening houden met ongebruikelijke omstandigheden, zoals een natuurramp waardoor de vlucht niet kan vertrekken — als deze 'buitengewone omstandigheden' op jouw vlucht van toepassing zijn, kom je mogelijk niet in aanmerking voor compensatie.

Wanneer kan ik een terugbetaling voor mijn geannuleerde Air Caraibes-vlucht claimen?

Als je vlucht werd geannuleerd en je nam de alternatieve vlucht van de luchtvaartmaatschappij niet, heb je mogelijk recht op een terugbetaling door Air Caraibes. Als je geen alternatieve vlucht kreeg aangeboden, heb je tevens recht op een terugbetaling van je ticket.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Air Caraibes biedt mij een reisvoucher aan in plaats van een terugbetaling — moet ik deze accepteren?

Het wordt niet aanbevolen om een reisvoucher te accepteren in plaats van een terugbetaling. Dit vanwege twee belangrijke factoren:

 1. Wanneer je een reisvoucher accepteert, ben je verplicht opnieuw met dezelfde luchtvaartmaatschappij te vliegen. Bovendien hanteert de luchtvaartmaatschappij doorgaans een tijdslimiet voor het inwisselen van de voucher.

 2. Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je je voucher mogelijk niet omzetten in een terugbetaling in geld, waardoor je je geld kwijtraakt.

=> Heb je al een Air Caraibes-reisvoucher geaccepteerd? Mogelijk kun je deze omruilen voor een terugbetaling in geld.

Dien nu je claim in en ontvang tot €600 per passagier!

Overboekte Air Caraibes-vlucht — ontvang een terugbetaling, compensatie en extra zorg

Overboekingen komen veel voor bij luchtvaartmaatschappijen. Zij verkopen vaak meer tickets dan er beschikbare zitplaatsen in het vliegtuig zijn, en als er niet genoeg vrijwilligers zijn om hun reservering op te geven, kunnen passagiers tegen hun wil de toegang tot het vliegtuig worden ontzegd.

=> Lees meer over jouw rechten in geval van Air Caraibes-overboeking

Ik vloog met Air Caraibes naar een niet-EU-land. Kan ik nog steeds compensatie claimen?

Dat kan zeker. Air Caraibes is een Franse luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkantoor in Guadeloupe. Het eiland Guadeloupe maakt deel uit van de EU. Air Caraibes is ook actief binnen de Europese Unie, waar ze vertrekt vanuit Parijs Orly. Om deze reden is EU261 van toepassing op alle Air Caraibes-vluchten die vertraagd of geannuleerd zijn.

Als je echter met een niet-EU/niet-Britse luchtvaartmaatschappij vliegt, kan de situatie weer verschillen. Details vind je in de onderstaande tabel.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden — kan Air Caraibes mij compensatie weigeren?

Onder buitengewone omstandigheden worden situaties verstaan waarin de luchtvaartmaatschappij geen schuld heeft aan de vertraging of annulering. Als een van de volgende voorwaarden van toepassing is op de vertraging of annulering van jouw Air Caraibes-vlucht (deze lijst is niet uitputtend), kom je mogelijk niet in aanmerking voor vluchtcompensatie:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Houd er echter rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen vaak beweren dat zich buitengewone omstandigheden voordeden, terwijl dit niet het geval was! Dit doen ze om te voorkomen dat passagiers moeten worden gecompenseerd voor verstoorde vluchten.

Claim vandaag nog je compensatie en terugbetaling met de hulp van Vlucht-Vertraagd.be, waarmee je je kansen op het ontvangen van Air Caraibes-compensatie en -terugbetaling vergroot. Wij helpen je aan een succesvolle claim en houden de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk. Voor jouw gemak werken wij alleen op basis van ‘no win, no fee’.

Vlucht met Air Caraibes geannuleerd?

Je kunt je ticketkosten terugvragen, een vergoeding eisen of beide!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang heb ik om mijn Air Caraibes-compensatie en -terugbetaling te claimen?

Air Caraibes vertrekt alleen vanuit Parijs Orly binnen de EU of vanaf Franse eilanden. De Franse wet bepaalt dat je 5 jaar de tijd hebt om vluchtcompensatie te claimen in geval van een vertraagde of geannuleerde vlucht.

Check onze gratis Claim Calculator om te zien of je nog steeds in aanmerking komt voor compensatie en terugbetaling door Air Caraibes.

=> Check of je nog steeds Air Caraibes-compensatie en -terugbetaling kunt claimen

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Air Caraibes-compensatie / Air Caraibes-terugbetaling ontvang?

Passagiers die bij ons vluchtterugbetaling en vluchtcompensatie claimen, krijgen hun geld vaak binnen een paar weken of maanden.

Als de luchtvaartmaatschappij echter niet reageert en/of de claim bij de rechtbank moet worden ingediend, kan de wachttijd met maanden of zelfs jaren oplopen.

Je kunt er echter zeker van zijn dat wanneer je een claim indient via Vlucht-Vertraagd.be, ons team je, hoe lang de claimprocedure ook duurt, op de hoogte houdt van alle belangrijke wijzigingen in je claim.

Vertraging bij Air Caraibes?

Dien nu je claim in en ontvang tot €600 per passagier!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe kun je Air Caraibes-compensatie / Air Caraibes-terugbetaling claimen?

Bepaal eerst of je recht hebt op vluchtcompensatie of een terugbetaling. Met onze Claim Calculator kun je dit binnen een minuut doen!

Als je recht op vluchtcompensatie en/of een terugbetaling hebt, kun je ervoor kiezen om de rest over te laten aan ons team van experts, zodat jij kunt ontspannen en wij ervoor zorgen dat je de compensatie ontvangt die je verdient.

Het duurt slechts een paar minuten om alle benodigde documenten naar ons platform te uploaden. Ons juridische team zal je claim vervolgens beoordelen, juridische documentatie voorbereiden, contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, jouw claim voor de rechter brengen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Bezoek onze prijslijstpagina als je meer wilt weten over onze tarieven.

Als je klaar bent een claim in te dienen, start je het proces direct — je kunt dit rechtstreeks vanaf je telefoon of computer doen!

Over Air Caraibes

Air Caraibes is een Franse luchtvaartmaatschappij die voornamelijk in het Caribisch gebied opereert. De luchtvaartmaatschappij heeft haar hoofdkantoor in Guadeloupe, dat deel uitmaakt van de Europese Unie. Air Caraibes biedt vliegverbindingen aan van Parijs Orly naar de Frans-Caribische eilanden zoals Guadeloupe, Martinique en Saint-Martin, maar ook naar de Dominicaanse Republiek, de Bahama's en Cuba.