TUI-vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim compensatie en terugbetaling!

Gestrand op de luchthaven door een vertraagde TUI vlucht? Je vakantie verpest door een geannuleerde vlucht van TUI? Grijp je kans en claim compensatie voor deze vluchtverstoringen! Claim nu direct vanaf je telefoon of je computer via ons

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Wat je moet weten

 • Is je TUI-vlucht ten minste 3 uur vertraagd? Dan kun je tot €600,- compensatie krijgen!

 • Is je TUI-vlucht geannuleerd? Dan kun je recht hebben op compensatie EN terugbetaling!

 • Afhankelijk van je vluchtbestemming kun je tot 6 jaar na je vertraagde vlucht compensatie claimen.

 • Check je hiervoor in aanmerking komt met onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.

Je rechten als passagier - Europese regelgeving

In de Europese Unie zijn je passagiersrechten beschermd door de verordening ( EG) nr. 261/2004. Deze verordening waarborgt dat je, in geval van aanzienlijke vertraging of annulering van de vlucht waarbij de luchtvaartmaatschappij de schuldige is, aanspraak kunt maken op compensatie en - in geval van annulering - ook op terugbetaling van de vlucht.

 • Was je TUI-vlucht met minstens 3 uur vertraagd? Dan kun je aanspraak maken op compensatie van maximaal 600 euro.

 • Annuleerde TUI fly jouw vlucht? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden (of als je er geen een kreeg aangeboden), kun je een volledige terugbetaling van je ticket claimen.

 • Kondigde TUI fly de annulering minder dan 14 dagen voor de vertrekdatum aan? Dan heb je mogelijk ook recht op compensatie van maximaal €600,-.

Is een vlucht van TUI geannuleerd of vertraagd?

Dan heb je misschien recht op tot wel € 600 compensatie!

Check mijn vlucht
W Kkd6 S Vp

TUI fly vertraging compensatie

Als jouw TUI fly-vlucht vertraagd was en je hierdoor ten minste 3 uur later op je bestemming aankwam, dan heb je waarschijnlijk recht op vluchtcompensatie. Hoeveel hangt af van de vluchtafstand tussen de twee luchthavens.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Annulering of vertraging TUI? Geld terug?

Geannuleerde vluchten van TUI: terugbetaling en compensatie

Was je TUI vlucht geannuleerd? Dan heb je mogelijk recht op zowel een terugbetaling als een compensatie.

Als je TUI vlucht werd geannuleerd en je geen alternatieve vlucht hebt genomen, kun je aanspraak maken op een terugbetaling van TUI fly. Het maakt daarbij niet uit of de luchtvaartmaatschappij je wel of niet een andere vlucht heeft aangeboden.

Daarnaast kun je ook in aanmerking komen voor compensatie van je geannuleerde TUI fly vlucht. De compensatie van TUI fly is van toepassing als je vlucht 14 dagen of korter voor vertrek werd geannuleerd en als je alternatieve vlucht aan bepaalde criteria voldeed, zoals weergegeven in de onderstaande tabel.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Kan TUI fly mijn compensatie- of restitutieclaim weigeren?

Helaas weigeren de luchtvaartmaatschappijen nog vaak compensatie en terugbetaling aan passagiers. Dit gebeurt vooral bij passagiers die in het proces niet worden bijgestaan door een juridische professional. Luchtvaartmaatschappijen denken simpelweg dat deze personen geen rechtszaak zullen aanspannen om voor hun rechten te vechten.

Maar er zijn ook een paar situaties waarin de luchtvaartmaatschappij je compensatie en terugbetaling terecht kan weigeren. Dit worden buitengewone omstandigheden genoemd.

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Maar wees je ervan bewust, dat luchtvaartmaatschappijen vaak buitengewone omstandigheden als reden opgeven van de vertraging, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval was.

Bij Vlucht-Vertraagd.be, helpen wij passagiers sinds 2010. Wij hebben juridische teams in 9 landen en ons slagingspercentage in de rechtbank is 98%. Bovendien werken we uitsluitend op basis van ‘no cure, no pay, waardoor jij geen enkel risico loopt.

⇒ Claim TUI compensatie en restitutie met Vlucht-Vertraagd.nl

Maakt het uit of ik naar een EU-land vlieg of naar een niet-EU-land?

Aangezien TUI fly een luchtvaartmaatschappij is met hoofdkantoor in de EU, maakt dat niet uit. Je kunt je TUI-terugbetaling en compensatie claimen waar je ook naartoe vliegt.

De regels zijn anders als je met een luchtvaartmaatschappij van buiten de EU zou vliegen. Zie de tabel hieronder voor meer informatie.

Type vluchtVoorbeeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

TUI heeft mijn compensatie-/terugbetalingsclaim afgewezen. Kan ik opnieuw proberen te claimen?

Ja!

Ben je van mening dat je recht hebt op een terugbetaling of compensatie van TUI fly, ook al heeft de luchtvaartmaatschappij jouw claim afgewezen, dan kunnen wij deze bekijken. Wij behandelen niet alleen makkelijke zaken, en zijn ook niet bang om in de rechtbank voor jouw rechten te vechten - wij hebben juridische teams in 9 landen en hebben tot nu toe 98% van de rechtszaken tegen luchtvaartmaatschappijen gewonnen.

Voor jouw gemak, werken wij op een 'no cure, no pay’ basis.

Terugbetaling of compensatieclaim van TUI fly afgewezen?

Laat ons juridisch team naar je zaak kijken!

U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang heb ik de tijd om mijn TUI compensatie of terugbetaling te claimen?

Als u met TUI vanuit het Verenigd Koninkrijk vliegt, dan heb je 6 jaar de tijd om compensatie en een terugbetaling te eisen. Vanuit Schotland heb je 5 jaar de tijd om een claim in te dienen.
Benieuwd of je nog in aanmerking komt voor vluchtcompensatie? Check het in een paar stappen met onze gratis Claim Calculator.

=> Check of je nog kunt claimen


Hoe lang duurt het voordat ik mijn TUI fly compensatie of terugbetaling krijg?

Dit hangt sterk af van de bereidheid van de luchtvaartmaatschappij om te reageren en om de claim goed te keuren zonder naar de rechter te stappen.

Dankzij meer dan 10 jaar ervaring en juridische teams in 9 landen, kunnen wij je claim snel verwerken en bij de juiste personen indienen. Veel van de passagiers die we helpen krijgen hun geld binnen een paar weken of maanden.

Als de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of we de zaak voor de rechter moeten brengen, kan het proces helaas wel een paar maanden of zelfs jaren langer duren. Geen zorgen, wij houden je op de hoogte van alle updates over je claim, staan klaar om je vragen te beantwoorden, en vechten tot het einde voor je rechten.

Hoe kun je compensatie en terugbetaling van TUI fly aanvragen?

Controleer eerst of je echt recht hebt op compensatie/terugbetaling met onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.

Daarna kunt je de zaak zelf afhandelen of ons het voor je laten doen. Wij zorgen voor het papierwerk, behandelen de claim bij de luchtvaartmaatschappij, en - als de luchtvaartmaatschappij jouw claim afwijst - stappen wij naar de rechter en vechten voor jouw rechten tot het het einde.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Wil je meer weten over onze tarieven? Bekijk dan onze prijslijst.

Ben je klaar om een claim in te dienen? Begin dan meteen het proces — je kunt dit direct vanaf je mobiel of computer doorlopen.

Over TUI fly

TUI Group is een Duitse reis- en toerisme-organisatie en de grootste in zijn soort ter wereld. TUI is eigenaar van talloze reisbureaus, touroperators en hotels over de hele wereld, zodat klanten complete reispakketten kunnen boeken.

De groep is ook eigenaar van vijf luchtvaartmaatschappijen in Europa, die zich elk op een specifieke markt richten. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heet TUI Nederland, maar al haar zustermaatschappijen vliegen onder de naam TUI fly. Het gaat om TUI fly Belgium, TUI fly Deutschland, TUI Airways en TUI fly Nordic (vluchten vanuit Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden).

Alle luchtvaartmaatschappijen van TUI vliegen vooral op populaire vakantiebestemmingen, met name in Zuid-Europa en Noord-Afrika.