Vertraagde of geannuleerde Iberia-vlucht? Krijg compensatie van maximaal 600 €!

Had je je ideale uitstapje gepland maar kreeg je op het laatste moment te maken met een vertraagde of geannuleerde vlucht? Zoiets kan je plannen zeker verpesten. Bij Vlucht-Vertraagd.be helpen we je de positieve kant hiervan te zien – in het geval van een vlucht met minstens 3 uur vertraging of een last-minute annulering, kun je compensatie claimen tot 600 € en/of de terugbetaling van je ticket! Controleer je vlucht met onzeen ontdek of je in aanmerking komt voor Iberia-compensatie en -terugbetaling!

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Belangrijke informatie

 • Iberia-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur? Je kunt compensatie tot 600 € claimen!

 • Iberia-vlucht geannuleerd? Je kunt om vluchtcompensatie en de terugbetaling van je ticket in geld vragen.

 • Zelfs op vluchten buiten de EU heb je recht op compensatie.

 • Via Vlucht-Vertraagd.be kun je je aanvraag voor compensatie indienen — er  zijn maar een paar stappen voor nodig

Vertraagde Iberia-vlucht — ontvang compensatie

Je kunt compensatie krijgen als een Iberia-vlucht meer dan 3 uur vertraging heeft. De vertraging moet veroorzaakt zijn door schuld van de luchtvaartmaatschappij.

Check of je in aanmerking komt voor compensatie met onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator. Binnen een minuut weet je of je in aanmerking komt voor Iberia-compensatie voor vertraagde vluchten. Als dat zo is, kunnen we het hele claimproces voor je afhandelen op basis van 'no cure, no pay'. Indien nodig vechten we zelfs voor je rechten in de rechtbank!

Geannuleerde Iberia-vlucht — regels voor terugbetaling en compensatie

Afhankelijk van de exacte omstandigheden van je Iberia-annulering, kun je een terugbetaling van je ticket, een compensatie tot 600 €, of zelfs beide krijgen!

Wanneer kan ik compensatie claimen voor mijn geannuleerde Iberia-vlucht?

Je kunt compensatie voor je geannuleerde Iberia-vlucht claimen wanneer de annulering minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum werd aangekondigd en je geen alternatieve vlucht hebt genomen.

Om voor compensatie in aanmerking te komen, moet Iberia degene zijn schuldig is aan de annulering. Zie het gedeelte “Buitengewone Omstandigheden” van dit artikel voor meer informatie.

Wanneer kan ik een terugbetaling claimen voor mijn geannuleerde Iberia-vlucht?

In het geval van een geannuleerde Iberia-vlucht kun je altijd om een terugbetaling vragen, zolang je ervoor kiest om de alternatieve vlucht die de luchtvaartmaatschappij je aanbiedt niet te nemen. Je kunt ook een terugbetaling claimen wanneer Iberia je helemaal geen alternatieve vlucht aanbiedt.

Krijg tot €600 voor je Iberia vlucht!

Wij helpen je compensatie te krijgen

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Hoeveel Iberia-compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de afstand van je vlucht:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Ik vloog met Iberia naar een niet-EU-land. Kan ik nog steeds compensatie claimen?

Ja. Het hoofdkantoor van Iberia bevindt zich in Madrid, Spanje en daarom gelden hiervoor de EU-regels voor vluchtcompensatie. Zelfs als je met Iberia naar de Verenigde Staten of Azië vliegt, kun je compensatie voor een verstoorde vlucht claimen.

Echter, zoals je in de onderstaande tabel kunt zien, kan de situatie afwijken wanneer je vlucht wordt uitgevoerd door een niet-EU-luchtvaartmaatschappij.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Heb je recht op compensatie voor je Iberia vlucht?

Check het nu in minder dan een minuut met onze gratis Claimcalculator.

Check mijn vlucht
W Fb Gs2qx

Buitengewone omstandigheden — kan Iberia mij compensatie weigeren?

Iberia kan compensatie weigeren wanneer de vertraging of annulering niet hun schuld was, maar werd veroorzaakt door een derde partij of door overmacht. Dergelijke situaties noemen we buitengewone omstandigheden.

Enkele van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Houd er echter rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen kunnen beweren dat zich buitengewone omstandigheden hebben voorgedaan, ook al was dat niet het geval. Bedrijven doen dit in de hoop geen compensatie uit te hoeven betalen.

Hoe lang heb ik de tijd om mijn Iberia compensatie en terugbetaling te claimen?

Als je van of naar Nederland vliegt, heb je daarvoor 2 jaar de tijd.

Als je reisroute Nederland niet bevat, is de lokale wetgeving van toepassing.

Gebruik onze gratis Claim Calculator om te controleren of je nog steeds aanspraak kunt maken op Iberia-compensatie en -terugbetaling.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Iberia-compensatie / Iberia-terugbetaling krijg?

In veel gevallen ontvangen passagiers die bij Vlucht-Vertraagd.be vluchtcompensatie of terugbetaling claimen hun geld binnen enkele weken of maanden.

Als de luchtvaartmaatschappij echter niet reageert en/of de claim voor de rechter moet worden gebracht, kan de wachttijd met enkele maanden of zelfs enkele jaren worden verlengd.

Je kunt er echter zeker van zijn dat hoe lang de claim ook zal duren, ons team je op de hoogte zal houden van belangrijke wijzigingen met betrekking tot je zaak en er zal zijn om al je vragen te beantwoorden.

Hoe kan ik Iberia-compensatie / Iberia-terugbetaling aanvragen?

Eerst moet je controleren of je inderdaad in aanmerking komt voor vluchtcompensatie of terugbetaling. Dit kun je doen door onze Claim Calculator te gebruiken — het kost je slechts een minuut!

Als je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie en/of -terugbetaling, kun je ervoor kiezen om ons team van experts het vanaf daar over te laten nemen, zodat jij kunt ontspannen terwijl wij ervoor zorgen dat je de compensatie krijgt die je verdient. Het kost je dan nog maar een paar minuten extra om ervoor te zorgen dat je alle benodigde documenten op ons platform uploadt. Ons juridische team gaat dan verder, te beginnen met het beoordelen van je claim, het gereedmaken van de juridische documentatie, contact opnemen met de beslisser binnen de luchtvaartmaatschappij en - indien nodig - het voor de rechter brengen van je claim.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.

Over Iberia

Iberia is een Spaanse luchtvaartmaatschappij, opgericht in 1927. De luchtvaartmaatschappij is gevestigd in Madrid en vliegt naar bijna 120 bestemmingen in 45 landen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Latijns-Amerika.

In 2010 fuseerde Iberia met British Airways, waardoor de International Airline Group (IAG) ontstond, de op twee na grootste commerciële luchtvaartmaatschappij ter wereld wat betreft inkomsten. Iberia heeft ook dochterondernemingen zoals Iberia Regional en Iberia Express.

Volgens de statistieken van Statista was Iberia in mei 2021 een van de meest stipte luchtvaartmaatschappijen in Europa met een stiptheidspercentage van 98%.

Handige links