flyAmelia vlucht vertraagd of geannuleerd? Ontvang compensatie en een terugbetaling!

Keek je reikhalzend uit naar je vakantie, maar was je flyAmelia-reis vertraagd of geannuleerd? Hierdoor kunnen je vakantieplannen flink in de war zijn geschopt! Maar maak geen zorgen, nog niet alle hoop is namelijk verloren. De Europese verordening inzake de rechten van vliegtuigpassagiers beschermt jouw rechten wanneer een flyAmelia-vlucht vertraagd of geannuleerd is. Je kunt in aanmerking komen voor maximaal € 600 aan vluchtcompensatie als je flyAmelia-vlucht was geannuleerd, vertraagd of overboekt.

Claim binnen minuten!

Belangrijkste conclusies

 • flyAmelia- vlucht vertraagd met minstens drie uur? Krijg tot 600€ vluchtcompensatie!

 • flyAmelia- vlucht geannuleerd? Je komt in aanmerking voor een volledige terugbetaling van het ticket in geld!

 • Werd de annulering van je flyAmelia-vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek aangekondigd? Je hebt recht op compensatie tot € 600!

 • Met Vlucht-Vertraagd.be kun je in slechts vijf minuten een claim indienen voor vluchtcompensatie voor een vertraagde of geannuleerde flyAmelia-vlucht.

flyAmelia vertraagde vluchtcompensatie — krijg tot 600€

Was je door een vertraging van een flyAmelia-vlucht meer dan 3 uur te laat? Als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk was voor de vertraging, kom je mogelijk in aanmerking voor een flyAmelia-vluchtcompensatie tot € 600.

Bekijk het gedeelte Buitengewone Omstandigheden van dit artikel voor meer informatie over de situaties waarin de luchtvaartmaatschappij niet aansprakelijk kan worden gesteld voor een vluchtvertraging.

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde flyAmelia-vlucht?

Het bedrag van de compensatie van je flyAmelia-vlucht is gebaseerd op de afstand.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Geannuleerde flyAmelia-vlucht — regels voor terugbetaling en compensatie

Afhankelijk van de omstandigheden met betrekking tot de annulering, heb je mogelijk recht op een terugbetaling van je ticket, compensatie tot € 600, of beide als een flyAmelia-vlucht wordt geannuleerd!

Ontvang tot 600€ vluchtcompensatie

Bij ons kun je je flyAmelia-compensatie binnen enkele minuten claimen!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Wanneer kan ik vluchtcompensatie claimen voor een geannuleerde flyAmelia-vlucht?

Je moet er zeker van zijn dat je aan beide volgende vereisten voldoet om in aanmerking te komen voor vluchtcompensatie voor een geannuleerde flyAmelia-vlucht:

 • Je vlucht werd minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum geannuleerd

EN

 • De luchtvaartmaatschappij was verantwoordelijk voor de annulering. Hieronder vind je meer details over buitengewone omstandigheden (gebeurtenissen waarbij de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor de annulering).
Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Wanneer kan ik een terugbetaling voor mijn geannuleerde flyAmelia-vlucht claimen?

Mogelijk kan FlyAmelia je compenseren als je vlucht werd geannuleerd en je het aanbod van de luchtvaartmaatschappij voor een alternatieve vlucht hebt afgewezen. Eveneens heb je recht op terugbetaling van je ticket als de luchtvaartmaatschappij naliet je überhaupt een alternatieve vlucht aan te bieden.

flyAmelia biedt me een reischeque aan in plaats van een terugbetaling - moet ik die accepteren?

Het is niet verstandig om een reischeque in plaats van een terugbetaling te accepteren. De redenen hiervoor zijn:

 1. Wanneer je een reischeque accepteert, moet je opnieuw een vlucht boeken bij dezelfde luchtvaartmaatschappij. En ook legt de luchtvaartmaatschappij je meestal een deadline op voor het gebruik van de voucher.
 2. Mogelijk kun je je voucher niet omzetten in een terugbetaling in geld als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat; in dat geval ben je je geld kwijt.

Mogelijk kun je je voucher niet omzetten in een terugbetaling in geld als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat; in dat geval ben je je geld kwijt.

=> Heb je al een reischeque van flyAmelia geaccepteerd? Je kunt hem mogelijk nog steeds wisselen voor een terugbetaling in geld.

flyAmelia overboekte vlucht — krijg een terugbetaling, compensatie en extra zorg

Overboekingen zijn bij luchtvaartmaatschappijen een gebruikelijk probleem. Er worden geregeld meer tickets verkocht dan er beschikbare stoelen in het vliegtuig zijn. Als er niet genoeg vrijwilligers zijn die hun reservering willen opgeven, kunnen passagiers tegen hun wil geweigerd worden om aan boord te gaan. De passagiers die als eerste inchecken, kunnen hun stoel wel behouden.

=> Lees meer over je rechten wanneer flyAmelia je vlucht overboekt

Een kleine tip: Check online in! Je behoort op deze manier tot de eerste groep mensen die incheckt, waardoor je niet voor de onaangename verrassing komt te staan te worden geweigerd tijdens het boarden op de luchthaven!

Heb je recht op compensatie voor je FlyAmelia vlucht?

Check het nu in minder dan een minuut met onze gratis Claimcalculator.

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Ik vloog met flyAmelia naar een niet-EU-land. Kan ik nog een compensatie claimen?

Zeer zeker. De Franse luchtvaartmaatschappij flyAmelia vertrekt vanaf Paris Airport-Le Bourget, dus alle flyAmelia-vluchten die zodoende vertraging oplopen of worden geannuleerd, vallen onder de Europese verordening inzake de rechten van vliegtuigpassagiers EU261.

De situatie zou echter anders kunnen zijn als je met een niet-EU- of niet-VK-luchtvaartmaatschappij reist. De onderstaande tabel voorziet je in details.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden — kan flyAmelia mij compensatie weigeren?

Situaties waarin de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor de vertraging of annulering worden buitengewone omstandigheden genoemd. Mogelijk heb je geen recht op vluchtcompensatie als een van de volgende situaties van toepassing is op de vertraging of annulering van je flyAmelia-vlucht:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

(De bovenstaande lijst is niet uitputtend en is bedoeld om een aantal mogelijke situaties te laten zien.)

Pas op: luchtvaartmaatschappijen kunnen beweren dat er buitengewone omstandigheden optraden terwijl die er helemaal niet waren. Dit doen ze om te voorkomen dat ze passagiers moeten betalen voor geannuleerde of vertraagde vluchten.

Om je kansen op compensatie en een terugbetaling van flyAmelia te vergroten, dien je je claim voor compensatie en een terugbetaling direct in met behulp van Vlucht-Vertraagd.be. We werken met je samen om een degelijke claim in te dienen en de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk te houden. Voor jouw gemak werken wij alleen op basis van "no cure, no pay".

Ontvang je vluchtcompensatie en terugbetaling via Vlucht-Vertraagd.be.

Hoe lang heb ik om mijn flyAmelia-compensatie en terugbetaling te claimen?

Je hebt 5 jaar de tijd om vluchtcompensatie te claimen als je vlucht vertraagd of geannuleerd is, volgens de Franse wet (de enige die van toepassing is op flyAmelia-vluchten).

Om te bepalen of je nog steeds in aanmerking komt voor flyAmelia-compensatie en een terugbetaling, kun je onze gratis Claim Calculator raadplegen.

=> Bepaal of je nog steeds in aanmerking komt voor flyAmelia-compensatie en terugbetaling.

Ontvang je vluchtcompensatie en terugbetaling via Vlucht-Vertraagd.be.

Geen winst, geen kosten

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe lang duurt het voordat ik mijn flyAmelia-compensatie / flyAmelia-terugbetaling krijg?

De meeste passagiers die met ons samenwerken om een vluchtterugbetaling of vluchtcompensatie aan te vragen, krijgen hun geld binnen enkele weken of maanden teruggestort.

De wachttijd kan echter met maanden of zelfs jaren worden verlengd als de luchtvaartmaatschappij weigert te antwoorden en/of als de claim voor de rechtbank moet worden ingediend.

Je kunt er echter zeker van zijn dat, hoe lang het claimproces ook duurt, ons team je op de hoogte houdt van belangrijke wijzigingen indien je een claim indient bij Vlucht-Vertraagd.be.

Hoe kun je flyAmelia-compensatie / flyAmelia-terugbetaling claimen?

Dien een claim in bij Vlucht-Vertraagd.be om je kansen op vluchtcompensatie in slechts enkele minuten te vergroten.

Hoe ziet het proces eruit? Alle vereiste documenten kunnen binnen enkele minuten naar onze site worden geüpload. Vervolgens zullen onze juridische experts je claim samenvatten, juridisch papierwerk voorbereiden, contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, je claim voor de rechtbank brengen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over flyAmelia

flyAmelia , of Amelia, is een Franse luchtvaartmaatschappij die werd opgericht in 1976 en is gevestigd in Parijs, Frankrijk. Paris Le Bourget Airport (LBG) is de belangrijkste hub van de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij verwierf in eerste instantie, bekend als Regourd Aviation, een reputatie in de branche in Europa en Afrika door een combinatie van veiligheid, hoge normen en stiptheid.

Het collectief concentreerde zich eerst op de aan- en verkoop van vliegtuigen voordat het zijn bereik uitbreidde naar luchtvaartactiviteiten en tal van gespecialiseerde dochterondernemingen oprichtte. De organisatie besloot in 2019 Amelia op te richten om zich onder één naam te verenigen.

Luchtvaartmaatschappijen zoals Air France, BMI Regional, Camair-Co en Air France Hop kunnen Amelia's vliegtuigen bij het team huren.