China Airlines vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op vluchtcompensatie van maximaal 600 euro per passagier en/of volledige restitutie van jouw ticket. Kosteloos controleren of je in aanmerking komt.

Claim binnen minuten!

Belangrijkste punten

 • Als je met China Airlines vliegt, worden jouw rechten beschermd door Britse en EU-regelgeving zolang je vertrekt vanuit het VK of de EU.

 • Passagiers hebben recht op compensatie van maximaal 600 euro per passagier voor vertraagde, geannuleerde of overboekte China Airlines vluchten.

 • Vlucht-Vertraagd.be kan je helpen compensatie te claimen voor jouw China Airlines vluchtvertraging.

Vluchtcompensatie voor passagiers van China Airlines

Als je een passagier van China Airlines bent die naar het VK of de EU reist, is het belangrijk op te merken dat als niet-VK/EU-luchtvaartmaatschappij jouw rechten op vluchtcompensatie mogelijk niet onder de Britse en EU-wetgeving vallen.

Als je echter vertrekt vanuit bestemmingen in het VK of de EU, worden jouw rechten altijd beschermd door de Britse en EU-regelgeving, zelfs wanneer je met een niet-VK/EU-luchtvaartmaatschappij naar een bestemming buiten het VK of de EU reist.

Zie onderstaande tabel voor meer informatie.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Claim nu compensatie en ontvang tot 600 euro per passagier!

Compensatie claimen voor vertraagde China Airlines vluchten

Had je een vlucht van China Airlines die vertraagd was? Je komt mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie tot 600 euro per passagier!

Zolang jouw vertraagde vlucht aan de volgende criteria voldoet, ben je beschermd onder Britse en EU-regelgeving:
De vlucht was meer dan 3 uur vertraagd, EN 
De luchtvaartmaatschappij was schuldig aan de vertraging.

Als de vertraging werd veroorzaakt door ‘buitengewone omstandigheden’, is compensatie niet van toepassing. Lees het gedeelte ‘buitengewone omstandigheden’ verderop op de pagina voor meer informatie. 

Compensatie en/of restitutie claimen voor geannuleerde vluchten van China Airlines

Als jouw China Airlines vlucht is geannuleerd, kun je mogelijk in aanmerking komen voor vluchtcompensatie tot 600 euro per passagier.

Wanneer kom ik in aanmerking voor compensatie? Je hebt recht op compensatie zolang jouw situatie voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • De kennisgeving van de annulering is minder dan 14 dagen voor vertrek verstrekt, EN,
 • De luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk voor de annulering.

Raadpleeg het gedeelte 'buitengewone omstandigheden' van dit artikel voor meer informatie over wanneer de luchtvaartmaatschappij de claim kan afwijzen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een volledige restitutie? Je komt in aanmerking voor volledige restitutie van jouw vliegticket zolang (1) China Airlines je geen alternatieve vlucht heeft aangeboden, of (2) je ervoor hebt gekozen om de door de luchtvaartmaatschappij aangeboden alternatieve vlucht niet te nemen.

Instapweigering wegens overboeking voor vlucht van China Airlines

Als je het instappen op een China Airlines vlucht is geweigerd, heb je mogelijk toch recht op compensatie in geval van instapweigering van maximaal 600 euro onder Britse en EU-regelgeving. Hierin staat dat luchtvaartmaatschappijen compensatie moeten bieden aan passagiers aan wie het instappen is geweigerd, zolang zij niet verantwoordelijk zijn voor de instapweigering.

Om er zeker van te zijn dat je niet verantwoordelijk bent voor de instapweigering, moet je:

 • Op tijd inchecken
 • De vereiste reisdocumenten meenemen (bijv. paspoort, instapkaart enz.)
 • Op tijd aankomen bij de gate, zoals aangegeven op de boardingpass
 • Niet onbeleefd zijn of een bedreiging vormen voor het cabinepersoneel of andere passagiers

Als je niet aan de bovenstaande criteria voldoet, heeft de luchtvaartmaatschappij het recht jou het instappen te weigeren en heb je geen recht op compensatie. 

China Airlines vlucht geannuleerd?

Ontvang volledige restitutie van jouw ticket, vluchtcompensatie of beide!

Check mijn vlucht
W Kkd6 S Vp

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een verstoorde China Airlines vlucht?

De hoogte van de compensatie die je kunt ontvangen voor jouw verstoorde China Airlines vlucht is afhankelijk van de afstand van jouw vlucht.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Buitengewone omstandigheden — wanneer kan China Airlines compensatieclaims afwijzen?

China Airlines kan met recht jouw compensatieclaim afwijzen wegens buitengewone omstandigheden die de vertraging of annulering van een vlucht hebben veroorzaakt.

Hieronder volgt een lijst van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

In dergelijke gevallen is China Airlines niet aansprakelijk voor het betalen van compensatie aan passagiers die getroffen zijn door de vertraging of annulering. Als je van mening bent dat China Airlines jouw compensatieclaim ten onrechte heeft afgewezen, kun je nog steeds proberen een claim in te dienen via onze website. We zullen jouw zaak bekijken en — indien mogelijk — de luchtvaartmaatschappij aanvechten.

=> Maak China Airlines verantwoordelijk door nu jouw vluchtcompensatie te claimen. Controleer in minder dan een minuut of je in aanmerking komt met onze kosteloze en vrijblijvende Claimcalculator.

Tijdslimiet voor het claimen van China Airlines vluchtcompensatie en restitutie

De tijdslimiet voor het indienen van een claim varieert tussen het land van vertrek en jouw eindbestemming.

Als je vanuit Nederland vloog, heb je maximaal 2 jaar de tijd om een claim in te dienen. Als je vanuit of naar een Europees land vloog, heb je over het algemeen 1 tot 5 jaar vanaf de datum van de vertraagde of geannuleerde vlucht om een claim voor compensatie of restitutie in te dienen.

Het is echter altijd het beste om jouw claim zo snel mogelijk in te dienen om ervoor te zorgen dat je geen deadlines mist of met andere complicaties te maken krijgt.

Als je niet weet of je nog binnen de wettelijke termijn zit, check het dan nu in een paar stappen met onze gratis Claimcalculator.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vluchtcompensatie en/of restitutie van China Airlines ontvang?

De hoeveelheid tijd die nodig is om compensatie of restitutie te ontvangen voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte China Airlines vlucht kan variëren, afhankelijk van de omstandigheden van jouw claim. Als China Airlines snel reageert, kan het enkele weken of maanden duren voordat je een definitief besluit over jouw claim ontvangt.

Als de luchtvaartmaatschappij echter niet reageert, of als de zaak ingewikkelder is, kan het nodig zijn om de vordering voor de rechter te brengen. In dit geval kan het langer duren voordat je jouw compensatie ontvangt.

Hoe ingewikkeld je zaak ook is, je kunt vertrouwen op Vlucht-Vertraagd.be om jouw claimproces te versnellen. Ons ervaren team zal alle communicatie met de luchtvaartmaatschappij afhandelen en onvermoeibaar werken om je het geld te laten ontvangen dat je verdient. Indien nodig openen we zelfs een rechtszaak tegen de luchtvaartmaatschappij en vechten we voor jouw rechten voor een rechter.

Ontvang de hulp die je verdient.

Onze experts staan voor jou klaar.

Check mijn vlucht
W Fb Gs2qx

Hoe claim ik compensatie voor een China Airlines vlucht?

China Airlines vlucht verstoord? Doe gewoon het volgende om jouw compensatie en/of restitutie te ontvangen:

 1. Verzamel alle relevante documentatie met betrekking tot je vertraagde of geannuleerde China Airlines vlucht, inclusief je boekingsbevestiging, boardingcard en alle communicatie van de luchtvaartmaatschappij met betrekking tot de vertraging of annulering.
 2. Dien een claim in via Vlucht-Vertraagd.be, en onze experts zullen je helpen bepalen of je voor compensatie in aanmerking komt.
 3. Leun achterover en wacht op een reactie van ons. Ons team regelt alle juridische processen voor jou!

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over China Airlines

China Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Taiwan en heeft haar hoofdkantoor op Taoyuan International Airport nabij Taipei. De luchtvaartmaatschappij voert vluchten uit naar meer dan 100 bestemmingen in Azië, Noord-Amerika, Europa en Oceanië. China Airlines is lid van de SkyTeam-alliantie en beschikt over een vloot moderne vliegtuigen, waaronder Airbus A330's, A350's en Boeing 777's.

De luchtvaartmaatschappij zet zich in om haar passagiers een hoogwaardige reiservaring te bieden, met de nadruk op veiligheid, comfort en klantenservice. China Airlines biedt een scala aan diensten en voorzieningen aan boord, waaronder entertainment tijdens de vlucht, wifi en een scala aan maaltijden om aan verschillende dieetwensen te voldoen.


Handige links