Air Europa-vlucht vertraagd of geannuleerd? Ontvang compensatie en een terugbetaling!

Spanje is een droombestemming! Als je Air Europa-vlucht vertraagd was of werd geannuleerd, is de kans groot dat het je vakantieplannen heeft verpest. Als dit het geval is, worden je rechten beschermd door de Britse en Europese regelgeving! Als je Air Europa-vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt was, kun je volgens deze regels recht hebben op een vluchtcompensatie tot € 600! Claim online in slechts 5 minuten met Vlucht-Vertraagd.be. Ons team zorgt zodat je je geld krijgt en verzorgt het hele aanvraagproces van A tot Z. Als het nodig is, vechten we zelfs voor je rechten in de rechtbank! No cure, no pay.

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Belangrijkste punten

 • Air Europa-vlucht met ten minste 3 uur vertraagd? Claim tot € 600 compensatie!

 • Air Europa-vlucht geannuleerd? Je kunt een volledige geldelijke terugbetaling van je vlucht krijgen

 • Werd je Air Europa-vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek geannuleerd? Je kunt tot € 600 schadevergoeding eisen!

 • Controleer of je in aanmerking komt voor compensatie en terugbetaling door Air Europa met onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.

Vertraagde of geannuleerde vlucht van Air Europa - wat zijn mijn rechten als passagier?

Aangezien Air Europa een Spaanse luchtvaartmaatschappij is, worden je rechten bij annulering of vertraging van je Air Europa-vlucht beschermd door EU Verordening (EG) nr. 261/2004, kortweg EU261 genoemd. De verordening bepaalt dat je, als je vlucht vertraagd of geannuleerd is, mogelijk recht hebt op een vluchtcompensatie.

Vertraging bij Air Europa?

Compensatie voor vertraagde Air Europa-vlucht - ontvang tot € 600

Ben je meer dan 3 uur te laat aangekomen als gevolg van je vertraagde Air Europa-vlucht? Dan kun je in aanmerking komen voor een Air Europa-vluchtcompensatie van maximaal € 600!

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde Air Europa-vlucht?

Het hangt af van de afstand die de vlucht aflegt:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Geannuleerde Air Europa-vlucht - terugbetalings- en compensatieregels

In het geval van een geannuleerde Air Europa-vlucht en afhankelijk van de bijzonderheden van de annulering, kun je recht hebben op terugbetaling van het ticket, een compensatie van maximaal € 600, of beide.

Wanneer kan ik compensatie eisen voor een geannuleerde Air Europa-vlucht?

Als je Air Europa-vlucht minder dan 14 dagen voor het geplande vertrek van je vlucht werd geannuleerd, kun je aanspraak maken op een compensatie voor geannuleerde vluchten.

Je moet ook rekening houden met buitengewone omstandigheden, zoals een natuurramp die het opstijgen van de vlucht verhindert. Als deze buitengewone omstandigheden op je vlucht van toepassing zijn, kom je mogelijk niet in aanmerking voor compensatie.

Wanneer kan ik een terugbetaling aanvragen voor mijn geannuleerde Air Europa-vlucht?

Als je vlucht werd geannuleerd en je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden, kom je in aanmerking voor terugbetaling van een Air Europa-ticket. Als je geen alternatieve vlucht werd aangeboden, kun je ook in aanmerking komen voor een terugbetaling van je ticket.

Air Europa biedt mij een reischeque aan in plaats van een terugbetaling. Moet ik die aanvaarden?

Wij adviseren om niet een reisvoucher te accepteren in plaats van een terugbetaling. Dit is de reden:

 1. Het aanvaarden van een reisvoucher dwingt je om in de toekomst met dezelfde luchtvaartmaatschappij te vliegen. Ook geeft de luchtvaartmaatschappij meestal een deadline om de voucher te gebruiken.

 2. Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kan het zijn dat je jouw voucher niet meer kunt omzetten in een terugbetaling in contanten. Met andere woorden, je bent je geld dan kwijt.

=> Heb je al een Air Europa-reisvoucher aanvaard? Misschien kun je het veranderen voor een geldelijke terugbetaling.

Vliegen met Air Europa?

Claim vandaag nog tot € 600 compensatie!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Overboekte Air Europa-vlucht: krijg terugbetaling, compensatie en extra zorg

Overboekte vluchten komen vaker voor dan je denkt! Luchtvaartmaatschappijen verkopen vaak meer tickets dan er plaatsen zijn in het vliegtuigen als ze niet genoeg vrijwilligers vinden om hun reserveringen op te geven, kunnen mensen tegen hun wil geweigerd worden om aan boord te gaan.

=> Meer over je rechten in geval van een overboekte Air Europa-vlucht

Ik vloog met Air Europa naar een niet-EU land. Kan ik nog steeds schadevergoeding eisen?

Ja, dat kan. Air Europa is een luchtvaartmaatschappij met hoofdkantoor in Spanje en dus in de Europese Unie. Daarom is EU261 van toepassing op alle overboekte, geannuleerde en vertraagde Air Europa-vluchten.

De situatie kan echter anders zijn als je met een niet-EU-luchtvaartmaatschappij vliegt. Zie onderstaande tabel voor details.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden - kan Air Europa mij compensatie weigeren?

Als Air Europa niet verantwoordelijk was voor de vertraging, annulering of instapweigering, kunnen zij je claim voor vluchtcompensatie afwijzen. Deze situaties worden aangeduid als Buitengewone Omstandigheden.

Hieronder volgt een niet-uitputtende lijst van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Je moet je er echter van bewust zijn dat luchtvaartmaatschappijen soms beweren dat zich buitengewone omstandigheden hebben voorgedaan, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval was! Zij doen dit in de hoop te vermijden dat zij passagiers een vluchtcompensatie moeten uitbetalen.

Claim vandaag nog je compensatie en terugbetaling bij Vlucht-Vertraagd.be om je kansen op het ontvangen van compensatie en terugbetaling door Air Europa te vergroten. Wij zullen je claim grondig onderzoeken en de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen. Wij werken op een 'no cure, no pay' basis voor je gemak.

Heb je recht op compensatie voor je Air Europa vlucht?

Check het nu in minder dan een minuut met onze gratis Claimcalculator.

Check mijn vlucht
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang heb ik om mijn compensatie en terugbetaling door Air Europa te claimen?

Als je van of naar Nederland vliegt, heb je 2 jaar de tijd om een vluchtcompensatie te eisen.
Als Nederland niet op je reisroute ligt, is de plaatselijke wetgeving van toepassing, d.w.z. in Spanje kun je tot 5 jaar claimen.

Gebruik onze gratis claimberekenaar om te controleren of je nog steeds aanspraak kunt maken op compensatie en terugbetaling door Air Europa.

=> Controleer of je nog steeds compensatie en terugbetaling bij Air Europa kunt claimen

Hoelang duurt het voordat ik mijn Air Europa-compensatie/Air Europa-terugbetaling krijg?

Passagiers die bij Vlucht-Vertraagd.be een vluchtterugbetaling of -compensatie aanvragen, ontvangen hun geld meestal binnen enkele weken of maanden.

Als de vordering echter voor de rechter moet worden gebracht en/of als de luchtvaartmaatschappij niet reageert, kan de wachttijd met enkele maanden of zelfs jaren worden verlengd.

Het maakt niet uit hoe lang je claimproces duurt, onze juristen houden contact met je bij elke stap in het proces en houden je op de hoogte van belangrijke wijzigingen in uw claim

Hoe kan ik Air Europa-compensatie/Air Europa-terugbetaling aanvragen?

Bepaal eerst of je recht hebt op een vluchtcompensatie of een terugbetaling. Met onze Claim Calculator doe je dit in minder dan een minuut.
Als je recht hebt op een vluchtvergoeding en/of een terugbetaling, kun je ervoor kiezen om de rest aan ons team van experts over te laten, zodat je kunt ontspannen terwijl wij ervoor zorgen dat je de compensatie ontvangt die je verdient.
Je hebt nog een paar minuten nodig om ervoor te zorgen dat je alle nodige documenten naar ons platform hebt geüpload. Ons juridisch team zal dan je vordering beoordelen, juridische documenten opstellen, contact opnemen met de besluitvormers van de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, je vordering voor de rechter brengen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.

Over Air Europa

Air Europa is de derde grootste Spaanse luchtvaartmaatschappij na Iberia en Vueling. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mallorca, Spanje. Air Europa is actief over de hele wereld, onder meer in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Australië, Rusland en Azië. De Spaanse luchtvaartmaatschappij biedt vluchten naar meer dan 130 bestemmingen.