Aegean Airlines vlucht vertraagd of geannuleerd? Krijg compensatie en een terugbetaling!

Vakantie verstoord door een vertraging of annulering van een vlucht van Aegean Airlines? Volgens de Europese regelgeving kom je mogelijk in aanmerking voor een vluchtcompensatie tot 600€ - plus een terugbetaling! Controleer direct of je recht hebt op deze vergoeding met of lees meer over de regels die jouw rechten als vliegtuigpassagier beschermen.

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Wat je moet weten

 • Aegean Airlines vlucht tenminste 3 uur vertraagd? Dan heb je waarschijnlijk recht op een compensatie van maximaal €600,-!

 • Aegean Airlines vlucht geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen, dan kun je volledige terugbetaling claimen.

 • Werd je Aegean Airlines vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek geannuleerd, dan kun je zowel een terugbetaling als een compensatie krijgen!

 • Problemen met een andere luchtvaartmaatschappij? Je hebt tot 6 jaar om de terugbetaling en compensatie te eisen!

 • Je kunt met direct checken of je in aanmerking komt met onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.

Wat zijn mijn passagiersrechten als ik met Aegean Airlines vlieg?

Als je met Aegean Airlines vliegt, worden je rechten als passagier beschermd door de Europese Verordening (EG) nr. 261/2004, ook bekend als EU261.

Dankzij deze verordening hebben passagiers in bepaalde gevallen recht op compensatie en terugbetaling.

Was je vlucht met Aegean Airlines met minstens 3 uur vertraagd? Als dit door de luchtvaartmaatschappij komt, kun je tot 600€ schadevergoeding krijgen.

Is jouw Aegean Airlines vlucht geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden, dan kun je aanspraak maken op volledige restitutie.

Als Aegean Airlines de annulering van je vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek bekendmaakte, heb je mogelijk ook recht op een vluchtcompensatie tot 600€.

Heb je recht op compensatie voor je Aegean Airlines vlucht?

Check het nu in minder dan een minuut met onze gratis Claimcalculator.

Check mijn vlucht
W Kkd6 S Vp

Vergoeding voor vertraagde vlucht van Aegean Airlines - claim tot €600,-

Als je Aegean Airlines vlucht vertraagd is, dan kom je in bepaalde gevallen in aanmerking voor een vluchtcompensatie.

Wanneer kan ik aanspraak maken op Aegean Airlines compensatie voor een vertraagde vlucht?

Je kunt tot 600€ compensatie claimen indien:

 • Je vlucht minstens 3 uur was vertraagd.

 • De luchtvaartmaatschappij de schuldige is voor de vertraging. (Houd rekening met buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer of politieke instabiliteit in het land).

Hoeveel vergoeding kan ik krijgen voor een vertraagde vlucht van Aegean Airlines?

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km
bedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km
komt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU
komt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

Vloog je met Aegean Airlines van Europa naar Griekenland, dan heb je hoogstwaarschijnlijk recht op 600€.

vluchtcompensatie


Geannuleerde Aegean Airlines vlucht - terugbetaling en compensatie

Afhankelijk van de precieze omstandigheden van je geannuleerde vlucht, heb je mogelijk recht op een vluchtcompensatie tot maximaal 600 euro en/of een volledige geldteruggave.

Wanneer kan ik een terugbetaling voor mijn geannuleerde Aegean Airlines vlucht claimen?

Je kunt je Aegean Airlines terugbetaling claimen als je vlucht werd geannuleerd en je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden.

Moet ik een Aegean Airlines voucher accepteren in plaats van een terugbetaling?

Wij raden dit niet aan. Het accepteren van een reisvoucher dwingt je om in de toekomst gebruik te maken van deze luchtvaartmaatschappij en beschermt je geld niet bij faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Wanneer kan ik aanspraak maken op vergoeding van een geannuleerde Aegean Airlines vlucht?

n de meeste gevallen kun je aanspraak maken op je geannuleerde vlucht compensatie als je vlucht minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijk geplande vertrekdatum werd geannuleerd. Maar er zijn een aantal extra voorwaarden van toepassing op de alternatieve vlucht die de luchtvaartmaatschappij je aanbiedt - we leggen dit verder uit in de tabel hieronder.

Wanneer kan ik zowel een terugbetaling als compensatie eisen voor mijn geannuleerde Aegean Airlines vlucht?

Het is mogelijk om zowel een terugbetaling als compensatie te vragen als je vlucht minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum werd geannuleerd en je besloot om geen alternatieve vlucht te nemen die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden.
Om compensatie te ontvangen, moet je naast extra voorwaarden voor de alternatieve vlucht die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden (zie de tabel hieronder) ook rekening houden met buitengewone omstandigheden.


Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrek
Vertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aan
JA
7-14 dagen voor vertrek
Vertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aan
JA
Minder dan 14 dagen voor vertrek
Geen alternatieve vlucht aangeboden
JA + TERUGBETALING


Kan Aegean Airlines mijn claim weigeren?

In bepaalde gevallen is de luchtvaartmaatschappij niet verplicht om vergoeding te geven voor een geannuleerde of vertraagde vlucht. Deze gevallen noemen we buitengewone omstandigheden.

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Maar wees je ervan bewust, dat luchtvaartmaatschappijen vaak buitengewone omstandigheden als reden opgeven van de vertraging, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval was. Vergroot de kans op het terugkrijgen van je geld door vandaag nog je compensatie te claimen met de hulp van Vlucht-Vertraagd.be. Wij beoordelen je claim zorgvuldig - waarbij we ook de weergegevens analyseren - en vechten voor je rechten.

Je claim is in goede handen!

Wij komen al meer dan 10 jaar op voor de rechten van vliegtuigpassagiers!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang heb ik om compensatie en terugbetaling van Aegean Airlines te claimen?

Afhankelijk van de vluchtroute zijn de lokale wetten van toepassing.

In Griekenland kun je tot 5 jaar schadevergoeding claimen. Bij je compensatieclaim mag je kiezen voor de meest gunstige wetgeving van het land waar je vandaan vliegt, het land waar je naartoe vliegt of het land waar de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt haar hoofdkantoor heeft.

Check snel of je recht hebt op vluchtcompensatie met onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.

=> Check of je in aanmerking komt

Hoe lang duurt het voordat ik mijn compensatie en terugbetaling van Aegean Airlines krijg?

In de meeste gevallen worden claims binnen een paar weken of maanden afgehandeld.

Maar als de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of de claim moet worden ingediend bij de rechtbank, dat kan de wachttijd wel een paar maanden of zelfs jaren zijn.

Wees gerust, als je via Vlucht-Vertraagd.be vluchtcompensatie of een terugbetaling aanvraagt, komen wij zelfs in de rechtbank op voor jouw rechten. Hoe lang de claim ook duurt, ons team houdt je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in je claim en staat klaar om je vragen te beantwoorden.

Kun je €600 krijgen?

Check het nu gratis!

Check je vlucht
W Fb Gs2qx

Hoe kan ik de terugbetaling en compensatie van Aegean Airlines claimen?

Bepaal eerst of je in aanmerking komt voor British Airways compensatie of een terugbetaling. Dit kan in een paar stappen via gratis, vrijblijvende Claim Calculator.

Daarna kun je zelf een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij of jouw kans op een succesvolle claim vergroten door de hulp van Vlucht-Vertraagd.be in te schakelen. Een claim indienen duurt slechts een paar minuten - en vanaf dan regelen wij het hele proces voor je!

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Wil je meer weten over onze tarieven? Bekijk dan onze prijslijst.
Ben je klaar om een claim in te dienen? Begin dan meteen het proces — je kunt dit direct vanaf je mobiel of computer doorlopen.

Over Aegean Airlines

Aegean Airlines is de grootste Griekse luchtvaartmaatschappij en de nationale luchtvaartmaatschappij van het land. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1987 (als Aegean Aviation) en vliegt op dit moment van meerdere Griekse luchthavens naar steden over de hele wereld, waaronder meerdere locaties in de EU, maar ook bestemmingen als Egypte en Jordanië.

Naast haar Griekse hubs in Athene en Thessaloniki, heeft Aegean Airlines ook een hub in Cyprus, op de internationale luchthaven van Larnaca. De Cypriotische hub werd opgericht naar aanleiding van het faillissement van Cyprus Airways in 2015.

Sinds mei 2022 vertrekt Aegean Airlines ook vanaf Eindhoven Airport.Tijdens de zomervakantie biedt Aegean Airlines een aantal chartervluchten aan in samenwerking met grote touroperators in heel Europa. Dit zijn vluchten tussen populaire Griekse vakantiebestemmingen en steden in landen als het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Aegean Airlines maakt deel uit van Star Alliance.


Handige links