Coronavirus: Claim een refund voor je geannuleerde vlucht

Als je vlucht is geannuleerd heb je recht op een refund van je ticketkosten. Europese Verordening 261/2004 stelt de luchtvaartmaatschappij verplicht om bij een geannuleerde vlucht de volledige terugbetaling van het ticket binnen 7 dagen terug te storten.

Claim binnen minuten

Refund of compensatie?

Wanneer je vlucht is geannuleerd vanwege het coronavirus heb je geen recht op een compensatie, maar wél op een refund van je ticket. Het coronavirus wordt gezien als een buitengewone omstandigheid, waardoor de luchtvaartmaatschappij niet verplicht is op passagiers te compenseren voor de geannuleerde vlucht.

Let op, een aanvullende compensatie is iets anders dan een refund! Ook ten tijde van het coronavirus zijn luchtvaartmaatschappijen wettelijk verplicht het volledige bedrag binnen 7 dagen na de geannuleerde vlucht terug te storten.


Ik heb reeds een voucher ontvangen, kan ik alsnog kiezen voor een refund van mijn ticketkosten?

Ook als de luchtvaartmaatschappij je reeds een voucher heeft aangeboden, kun je een claim indienen om over te gaan op een volledige refund van je ticketkosten.


Vlucht-Vertraagd.be helpt je graag bij het claimen van een refund voor je geannuleerde vlucht

Helaas zien we nog te vaak dat luchtvaartmaatschappijen de wettelijke verplichtingen niet nakomen. Passagiers worden gedwongen om vouchers te accepteren terwijl ze eigenlijk recht hebben op een terugbetaling van de ticketkosten. Vlucht-Vertraagd.be helpt je graag bij het claimen van deze refund, van het indienen van de claim tot het dagvaarden van de luchtvaartmaatschappij bij het uitblijven van betaling. Sinds 2010 zetten wij ons in voor de rechten van gedupeerde vliegpassagiers in heel Europa.

Vul je vluchtgegevens in en ontdek direct of je recht hebt op een refund. In slechts 3 minuten dien je jouw claim op basis van 'no cure, no pay' in. We innen alleen een succesfee als de luchtvaartmaatschappij de terugbetaling of de compensatie ook daadwerkelijk betaalt. Ga naar de prijslijst voor meer informatie.