Mijn vlucht op Eindhoven Airport was vertraagd of geannuleerd — Hoe kan ik compensatie claimen?

Eindhoven Airport is na Amsterdam Schiphol de drukste luchthaven van Nederland. Het is dan ook niet verrassend dat er zich soms vertragingen of annuleringen op deze luchthaven voordoen. Was je Eindhoven Airport-vlucht vertraagd of geannuleerd? Lees meer om alles te weten te komen over jouw rechten en of je tot 600 € aan vluchtcompensatie kunt krijgen!

Claim binnen 5 minuten!

Eindhoven Airport-vlucht vertraagd of geannuleerd — dit is wat je moet weten!

 • Je recht om te claimen valt onder de EU261-regelgeving over vluchtcompensatie.

 • Was je Eindhoven Airport-vlucht met meer dan 3 uur vertraagd? Mogelijk kom je in aanmerking voor vluchtcompensatie tot 600 €!

 • Werd je vlucht minder dan 14 dagen voor je vertrek of aankomst op Eindhoven Airport geannuleerd? Je kunt vluchtcompensatie tot 600 € claimen en een volledige terugbetaling van je vliegticket in geld!

Hoe weet ik of mijn vlucht op Eindhoven Airport vertraagd of geannuleerd is?

In de zomer van 2022 werden duizenden passagiers getroffen door drukte en lange wachtrijen op Eindhoven Airport.

Om je voor te bereiden op je Eindhoven Airport-vlucht en om last-minute verrassingen zoveel mogelijk te voorkomen, is het aan te raden om vooraf de status van je vlucht te checken.

Hoe kan ik de status van mijn vlucht checken?

Op de website van Eindhoven Airport check je eenvoudig de status van je vlucht. Je krijgt live informatie over je vlucht en het huidige vliegverkeer.

Was je Eindhoven-vlucht vertraagd of geannuleerd?

Check het nu in minder dan een minuut met onze gratis Claimcalculator.

Check mijn vlucht
W Kkd6 S Vp

Was je vlucht op Eindhoven Airport vertraagd? — claim vluchtcompensatie

Als je vlucht van of naar Eindhoven Airport vertraging had, kun je vluchtcompensatie claimen als:

 • de vlucht meer dan 3 uur vertraagd was,

EN

 • de luchtvaartmaatschappij de schuldige was

 • voor de verstoring – als de vertraging werd veroorzaakt door een derde partij of overmacht, is de luchtvaartmaatschappij niet verplicht om te betalen! (Raadpleeg het gedeelte “Buitengewone Omstandigheden” van deze pagina voor meer informatie).

Was je Eindhoven Airport-vlucht geannuleerd? — compensatie- en terugbetalingsbeleid

In het geval van een geannuleerde vlucht die vertrekt vanaf Eindhoven Airport, kun je in aanmerking komen voor een vluchtcompensatie tot 600 € en/of een volledige terugbetaling van je vlucht in geld!

Wanneer kan ik vluchtcompensatie claimen voor mijn geannuleerde Eindhoven Airport-vlucht?

Als je vlucht minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum werd geannuleerd en als de luchtvaartmaatschappij schuldig is aan de annulering, kun je vluchtcompensatie claimen.

(Raadpleeg het gedeelte “Buitengewone Omstandigheden” hieronder om meer te weten te komen over wanneer de luchtvaartmaatschappij je compensatie kan weigeren.)

In het geval dat je geen alternatieve vlucht werd aangeboden OF je kreeg er een aangeboden maar besloot deze niet te nemen, kun je een volledige terugbetaling van je vliegticket in geld vragen.

Het is aannemelijk dat de luchtvaartmaatschappij je een reisvoucher aanbiedt in plaats van een terugbetaling. We raden je aan deze niet te accepteren – je zou opnieuw met dezelfde luchtvaartmaatschappij moeten reizen en als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je je geld kwijt zijn!

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen als mijn vlucht op Eindhoven Airport vertraagd of geannuleerd was?

De hoogte van je claim is afhankelijk van de afstand van je vlucht.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Vertragingen en annuleringen op Eindhoven Airport — kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen? 

In sommige situaties kan de luchtvaartmaatschappij je claim terecht weigeren, zelfs als je aan alle andere criteria voor vluchtcompensatie voldoet. Die situaties worden "buitengewone omstandigheden" genoemd en zij verwijzen naar gevallen waarin de verstoring niet door de luchtvaartmaatschappij zelf is veroorzaakt, maar door een derde partij of door overmacht.

Enkele van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn claim voor vluchtcompensatie in te dienen?

De tijdslimiet om een claim in te dienen is afhankelijk van de wet in het land van vertrek, het land van aankomst en het land waar de luchtvaartmaatschappij haar hoofdkantoor heeft.

Als je bijvoorbeeld een vlucht met Air France had van Eindhoven Airport naar Londen Stansted, kun je compensatie claimen onder het:

 • Nederlands recht: 2 jaar

 • Brits recht: 6 jaar

 • Frans recht: 5 jaar

Was je Eindhoven-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur?

Claim bij Vlucht-Vertraagd.be en ontvang een vluchtcompensatie tot 600€!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht?

Claim nu online met Vlucht-Vertraagd.be — ons team regelt het hele proces voor je!

Bij ons duurt het maar een paar minuten om je claim in te dienen - je kunt dit doen vanaf je telefoon of je computer. Vanaf daar nemen onze experts alles voor je uit handen!

Al meer dan 10 jaar helpen we passagiers om voor hun rechten op te komen. Ons team zal contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij, je claim onderzoeken en analyseren, juridische documenten opstellen en, indien nodig, namens jou een rechtszaak aanspannen.

Voor jouw gemak werken wij altijd op basis van "no win, no fee".

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.

Je claim is in goede handen!

Wij komen al meer dan 10 jaar op voor de rechten van vliegtuigpassagiers!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Vlucht vertraagd of geannuleerd — onze tips om de tijd te doden op Eindhoven Airport!

Als je op Eindhoven Airport wat extra tijd te verdrijven hebt vanwege een vertraagde of geannuleerde vlucht, kun je ontspannen of je vermaken met de luchthavenfaciliteiten. Bijvoorbeeld:

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is een regionale luchthaven op 7 km ten westen van Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland. Eindhoven Airport is de op één na drukste luchthaven van Nederland (na Amsterdam Schiphol) met goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair, Transavia en Wizz Air die hun vluchten vanuit Eindhoven naar de hele wereld aanbieden.

Hoe kom je op Eindhoven Airport?

 • Met de auto naar Eindhoven Airport. Het duurt 15 minuten om van/naar het centrum van Eindhoven te rijden. Veel passagiers komen ook uit Amsterdam — het duurt ongeveer 1,5 uur om met de auto van Amsterdam naar Eindhoven te komen. Als je besluit met de auto naar de luchthaven te komen, kun je gebruikmaken van een van de parkeerfaciliteiten van Eindhoven Airport. Je kunt ook gebruik maken van de autoverhuurdiensten van Eindhoven Airport.

 • Gebruik maken van het openbaar vervoer. Je kunt met de bus naar Eindhoven Airport reizen. De luchthaven heeft helaas geen treinstation.

 • Boek een taxi. Reizen per taxi is de handigste en meest comfortabele manier om van en naar Eindhoven Airport te reizen. Een taxirit van het vliegveld naar het centrum van Eindhoven kost ongeveer 35 €.