Pexels terrence bowen 6861306

Drukte en lange wachtrijen op vliegveld Eindhoven — geen verbteringen in zicht voor oktober

dinsdag 19 juli 2022

Amsterdam Schiphol is niet de enige Nederlandse luchthaven die deze zomer te maken heeft met lange wachtrijen voor beveiliging en inchecken. Passagiers die vanaf Eindhoven Airport vliegen, ondervonden de afgelopen weken dezelfde problemen. Volgens de CEO van de luchthaven zullen de lange rijen waarschijnlijk tot oktober aanhouden. 


Vertraagde of geannuleerde vlucht door de situatie op Eindhoven Airport? 

Mogelijk heb je recht op een vlucht compensatie en een volledige terugbetaling van jouw ticket! 

Claim nu


Lange wachtrijen blijven gebeuren en zullen waarschijnlijk aanhouden op Eindhoven Airport

De wachtrijen op Eindhoven Airport staan ​​de laatste tijd tot een halve kilometer verwijderd van de ingang van de luchthaven. In sommige gevallen moesten passagiers meer dan 4 uur wachten om uiteindelijk door de beveiliging te gaan.

Roel Hellemons, de CEO van de luchthaven, noemde deze situatie onlangs in een interview met Het Financieele Dagblad: “De problemen zullen aanhouden tot de herfstvakantie, het einde van oktober. Dit is de realistische schatting.”

Passagiers moeten zich dan wat langer voorbereiden op drukke luchthavens, totdat, hopelijk, de personeelssituatie zichzelf oplost.

Drukte op vliegveld Eindhoven — waarom wordt het eind oktober beter?

Volgens Hellemons is het personeelstekort niet te wijten aan het feit dat de luchthaven mensen ontslaat tijdens de pandemie, maar meer doordat alles in de wacht staat een aantal jaren: er konden geen trainingen plaats vinden en tijdelijke contracten werden niet verlengd.

Helaas kost het opleiden van mensen tijd. Zodra de trainingen hervatten en nieuwe werknemers de benodigde cursussen behalen, kan het personeelstekort opgelost worden.

Hoe vermijd je de lange wachtrijen op Eindhoven Airport?

Hoewel we begrijpen dat je misschien bang bent om je vlucht te missen vanwege de drukte en lange wachttijden, adviseert Eindhoven Airport net als Schiphol, de passagiers om niet te vroeg naar de luchthaven te komen - 4 uur zou genoeg moeten zijn.

We hebben ook enkele goede tips om lange rijen op luchthavens te vermijden - dit zal je waarschijnlijk helpen om je reis vooruit te plannen!

Eindhoven Airport vertraagde, geannuleerde of gemiste vlucht — wat moet je doen?

Drukte en lange wachtrijen kunnen er inderdaad toe leiden dat passagiers hun vlucht missen, maar dit zijn niet de enige problemen waarmee passagiers deze zomer worden geconfronteerd. Luchtvaartmaatschappijen zelf kunnen om verschillende redenen vluchten op het laatste moment annuleren of vertragen.

  • Als je vlucht meer dan 3 uur vertraagd is en de luchtvaartmaatschappij is de verantwoordelijke, dan kan je aanspraak maken op een vlucht compensatie tot 600€!
  • Als je vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek wordt geannuleerd, kan je een volledige restitutie van het ticket en een vlucht compensatie tot 600€ aanvragen.

Vlucht-vertraagd.nl is de makkelijkste en snelste manier om vlucht compensatie te claimen! Dankzij meer dan 10 jaar ervaring kennen we de trucjes van de luchtvaartmaatschappijen en vergroten we jouw kansen op een succesvolle claim! Je kunt gewoon ontspannen terwijl onze experts al het werk doen.

Claim nu