Compressed pexels bohlemedia 1884574 2

Vliegen naar Duitsland voor de UEFA EK Voetbal 2024? Dit moet je weten over mogelijke vluchtvertragingen en annuleringen

maandag 10 juni 2024

De UEFA EK Voetbal 2024 staat voor de deur en voetbalfans over de hele wereld kunnen hun enthousiasme nauwelijks bedwingen. Duitsland organiseert dit jaar het Europees Kampioenschap voetbal, en fans kunnen niet wachten om erbij te zijn. De Lufthansa Groep heeft al 200.000 extra boekingen binnen gekregen dankzij de UEFA EK 2024. Dus als jij van plan bent om naar Duitsland te vliegen voor het voetbalfeest, hier is wat je moet weten en wat je kunt doen als je vlucht niet volgens plan verloopt.

Drukke luchten tijdens de UEFA EK Voetbal 2024: vertragingen en annuleringen verwacht

De UEFA EK 2024 is niet zomaar een voetbaltoernooi; het is ook een gigantisch toeristisch evenement. Met wedstrijden in steden als Berlijn, München en Hamburg, maken Duitse luchthavens zich op voor een drukke tijd. De piek in boekingen, vooral bij luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa, laat zien hoeveel mensen naar Duitsland willen om de wedstrijden live te zien!

Maar met al dat extra luchtverkeer is de kans op vertragingen en annuleringen groter. Luchthavens en luchtvaartmaatschappijen zullen tot het uiterste worden belast, wat tot verstoringen kan leiden. Het is altijd beter om voorbereid te zijn, dus hier is wat je moet weten als dingen niet soepel verlopen.

Lufthansa plane in a German airport during Euro 2024

Wat te doen als je vlucht naar of van de EK 2024 is vertraagd of geannuleerd

Reisproblemen kunnen een echte hoofdpijn zijn, vooral als je enthousiast bent over de UEFA EK 2024. Als je vlucht naar of van de EK voetbal vertraagd of geannuleerd is, geen paniek, je kunt mogelijk een vlucht compensatie claimen (tot wel €600 per passagier!). Hier is een korte gids:

1. Ken je rechten

Onder EU-verordening (EG) nr. 261/2004 (EU261) heb je mogelijk recht op compensatie bij vertragingen, annuleringen en instapweigering. Het compensatiebedrag hangt af van hoe ver je vliegt en hoe lang je vertraging hebt.

  • Als je vlucht meer dan 3 uur vertraagd is, kun je een compensatie claimen van €250 tot €600 per passagier. De kans is groot dat als je van België naar Duitsland vliegt, je €250 compensatie ontvangt omdat de afstand van de vlucht beperkt is. Maar… dat is nog steeds €250 extra in je zak!
  • Als je vlucht op het laatste moment wordt geannuleerd (minder dan 14 dagen voor vertrek), kun je naast de vlucht compensatie ook een volledige terugbetaling van je ticket krijgen!

2. Bewaar al je vluchtgegevens

Houd al je reisdocumenten bij—boardingpassen, boekingsbevestigingen en eventuele berichten van de luchtvaartmaatschappij. Je hebt deze nodig wanneer je een claim indient.

3. Vraag om het “recht op verzorging”

Als je gestrand bent op de luchthaven vanwege een vlucht vertraging of annulering, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij. Zij moeten je helpen met maaltijden, drankjes, accommodatie en transport als de vertraging langer dan 2 uur duurt.

4. Claim compensatie met de hulp van Vlucht-Vertraagd.be

Compensatie claimen kan lastig zijn. Claim nu met de hulp van Vlucht-Vertraagd.be. Onze experts regelen het proces voor jou, zodat je zonder gedoe de compensatie krijgt die je verdient. Vergeet niet: je kunt tot wel €600 aan vlucht compensatie krijgen - die kans wil je niet missen!

Vlucht vertraagd of geannuleerd tijdens EK Voetbal 2024?

Claim nu en ontvang €250 per passagier!

Claim nu
W Kkd6 S Vp


Samenvattend: wat je moet weten als je naar de UEFA EK 2024 vliegt

De UEFA EK 2024 belooft een episch evenement te worden, dat voetbalfans van over de hele wereld aantrekt. Hoewel het super spannend is, betekent de stormloop naar Duitsland meer kans op vluchtvertragingen en annuleringen. Je rechten kennen en voorbereid zijn om compensatie te claimen (tot €600 per passagier!) kan je veel stress besparen. Geniet van de wedstrijden en reis veilig!

Voor meer tips over hoe om te gaan met vluchtvertragingen/annuleringen en hoe je compensatie kunt claimen, kijk op Vlucht-Vertraagd.be.