Shutterstock 481234525

Supersnel door de security check: zo doe je dat!

dinsdag 23 juli 2019

Je bent al een beetje te laat vertrokken naar de luchthaven, dan sta je ook nog eens in de file en staat er óók nog eens een rij bij de security check. Reden voor paniek? Vlucht-Vertraagd.nl schiet je te hulp en geeft je 4 handige tips waarmee jij zo snel mogelijk door de security check komt!

Lange rijen, strenge regels, banden vol koffers en tassen.. dat zijn toch wel de eerste dingen waar je aan denkt als je op weg bent naar de security check op de luchthaven. Vaak kan het ook redelijk wat tijd in beslag nemen, wat voor de nodige stress kan zorgen. Zeker als je bang bent dat je hierdoor de vlucht gaat missen. Deze tips kunnen je helpen om zo soepel mogelijk de security check door te komen!

1. Ken de regels en wees voorbereid

De meeste reizigers zouden zich er nu toch wel bewust van moeten zijn dat vloeistoffen van meer dan 100 ml niet zijn toegestaan aan boord. Vloeistoffen van minder dan 100 ml mag je in een afsluitbare plastic zak meenemen in je handbagage. Bereid je hier thuis al op voor, dat scheelt je tijd op de luchthaven!

   ⇒ Lees ook: wat mag er wel en niet mee in jouw bagage?

2. Wees de instructies bij de security check voor

Laptops en andere elektronische apparaten moet je vaak uit je handbagage halen tijdens de security check. Ook moet je jouw schoenen uitdoen voordat je door de scan gaat. Zorg dat je jouw sjaal, riem, vest of jas al uit hebt gedaan. Zo ben je de beveiligingsmedewerker voor, die jou daar waarschijnlijk ook dankbaar voor zal zijn!

3. Zorg dat je geen vloeistoffen in jouw bagage laat zitten (ook niet dat halfvolle waterflesje!)

Doe voordat je de rij ingaat nog een laatste check: zit er nog iets in jouw bagage dat mogelijk tot problemen kan leiden? Het is niet alleen gênant als het beveiligingspersoneel een waterflesje uit jouw tas vist, maar het zorgt er ook voor dat je langer op jouw handbagage moet wachten. Door nog eventjes te kijken of jouw handbagage security check-proof is, bespaar je jezelf én het personeel op de luchthaven veel tijd!

4. Kies de juiste (snelste) wachtrij

Vaak is het zo dat het beveiligingspersoneel jou een rij of band in de security check aanwijst. Als je de keuze hebt, is het aan te raden om goed te kijken wie er voor je in de rij staat. Onze persoonlijke tip: kies een rij waar zakenreizigers in staan! Omdat zij over het algemeen vaak reizen kennen zij de processen goed en weten ze hoe ze de security check moeten doorlopen. Vermijd rijen met grotere groepen, families of reizigers waarvan je vermoedt dat ze er lang over gaan doen. Bijvoorbeeld: omdat je de waterfles volledig uit hun rugzak ziet steken...

Alle 4 de tips gevolgd?

Super! Dan kan er bijna niets fout gaan! Jij blij, beveiligingsmedewerkers blij: je kunt zonder zorgen op vakantie.. Ben je snel door de security check gekomen maar gaat er onverhoopt toch iets mis met de rest van de reis? Loopt jouw vlucht vertraging op of zelfs erger: wordt deze geannuleerd? Dan is het heel belangrijk dat je bekend bent met jouw rechten als gedupeerde passagier.

Ken jouw passagiersrechten!

Volgens Europese wetgeving is de luchtvaartmaatschappij verplicht je te vergoeden voor een vertraging van meer dan 3 uur of een annulering waarbij je met 2 uur of meer bent aangekomen op je eindbestemming. Deze wetgeving is vastgelegd in Europese Verordening 261/2004.

Veel luchtvaartmaatschappijen proberen onder deze wetgeving uit te komen en maken het claimproces zeer ingewikkeld. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in, Vlucht-Vertraagd.nl neemt het werk voor je uit handen!

Maak snel en vrijblijvend gebruik van onze claimcalculator om te zien hoeveel geld jij kunt claimen voor jouw vluchtvertragingannulering of overboeking:

➜ Check jouw vlucht