Adolfo felix 572763 unsplash

Dit zijn de 10 airlines die wereldwijd naar de meeste landen vliegen

donderdag 13 juni 2019

Schiphol blijft maar groeien en dat niet zonder reden: er worden steeds meer vluchten uitgevoerd en Amsterdam vestigt zich langzaam maar zeker steeds meer als hub voor allerlei vluchten. Maar waar wij dit keer in interesse in hebben, zijn niet zozeer de luchthavens, maar de luchtvaartmaatschappijen!

Hoe doet bijvoorbeeld 'onze' KLM het als je kijkt naar het aantal landen waar wij als Nederlanders naartoe kunnen vliegen. Volgens de Europese Unie zijn er in totaal 195 landen gedefinieerd, dus het aantal kan flink oplopen. Hoeveel het er precies zijn, hebben wij voor je uitgezocht. Hieronder vind je dan ook de lijst van de 10 luchtvaartmaatschappijen die - wereldwijd gezien - naar de meeste landen vliegen.

Beginnend met de eervolle vermeldingen; de luchtvaartmaatschappijen die de lijst nét niet hebben gehaald maar wel een flink portfolio aan bestemmingen hebben opgebouwd.

Eervolle vermeldingen:

  • Ryanair, vliegt in totaal naar 225 bestemmingen, maar 'slechts' naar 35 landen
  • Iberia, welke naar 3 landen na op plek 11 belandde
  • EgyptAir, de nationale vliegtuigmaatschappij van Egypte, vliegt naar 48 landen en komt daarmee net op plek 12

De volledige top 10: welke airlines vliegen naar de meeste landen?

10. Aeroflot, vliegt naar 52 landen

In de periode van de 70's and 80's stond deze airline nog bekend als de vliegtuigmaatschappij die veel ongelukken had door een gebrek aan veiligheid. Sindsdien is deze Russische vliegtuigmaatschappij een make-over ondergaan en presteert het juist als één van de beste airlines wereldwijd. Ook stuurt Aeroflot je naar een heleboel locaties vanuit hun vertrekplaats in Moskou, Sheremetyevo International Airport, maar liefst naar 52 landen in Azië, Europa en Noord-Amerika.

9. Delta Airlines, vliegt naar 57 landen

Delta is één van de grootste vliegtuigmaatschappijen in Noord-Amerika. De airline dient maar liefst 57 landen vanuit Atlanta's International Airport en opereert daarnaast diverse vluchten vanuit andere grote steden in de Verenigde Staten.

8. KLM, vliegt naar 66 landen

'Onze' Koninklijke Luchtvaart Maatschappij vliegt natuurlijk vanuit Schiphol Airport in Amsterdam, waarmee het ons Nederlanders verplaatst naar allerlei bestemmingen. Met maar liefst 66 landen die aangesloten zijn op het netwerk van KLM is Schiphol één van de drukste vliegvelden ter wereld.

7. United Airlines, vliegt naar 73 landen

De tweede en laatste Amerikaanse vliegtuigmaatschappij op deze lijst is United Airlines. United Airlines is de grondlegger van de Star Alliance, de grootste vliegtuigmaatschappijsamenwerkingin de wereld, en brengt Amerikanen naar maar liefst 73 landen. Mede dankzij het fuseren met Continental Airlines vliegt de airline vanuit Chicago O'Hare, Houston Intercontinental en Newark Liberty International naar allerlei andere landen.

6. British Airways, vliegt naar 75 landen

De grootste vliegtuigmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk verbindt de Britse eilanden met de rest van de wereld vanuit London Heathrow. Dit vliegveld is niet alleen het drukst van Europa wanneer het aankomt op het aantal mensen, maar bedient ook nog eens de twee na meeste landen met maar liefst 75 stuks.

5. Emirates, vliegt naar 77 landen

Emirates, samen met Qatar en Etihad ook wel ME3 genoemd, is de laatste jaren enorm gegroeid. Met Dubai International als uitvalsbasis staat de vliegtuigmaatschappij vooral bekend als luxe merk. De airline bedient maar liefst 77 landen in stijl.

4. Qatar Airways, vliegt naar 83 landen

Qatar's nationale vliegtuigmaatschappij vliegt vanaf Doha's Hamad International Airport. Net als Emirates is de airline ontzettend gegroeid in de afgelopen jaren. Met de oorsprong van het bedrijf in 1993 is het ook nog eens een hele jonge airline. Daarbij is het recentelijk toegetreden tot de Oneworld alliantie, wat het makkelijk maakt voor passagiers om overal ter wereld te kunnen komen: met 83 landen gaat dat al de goede kant op.

3. Air France, vliegt naar 85 landen

Air France, de grootste vliegtuigmaatschappij van Frankrijk, vliegt tegenwoordig naar zoveel landen dat het beide vliegvelden in Parijs inzet: Charles de Gaulle wordt vooral ingezet voor internationale vluchten en Paris Orly veelal voor lokale vluchten.

2. Lufthansa Group, vliegt naar 105 landen

Lufthansa heeft de concurrent van het jaar ervoor, Ryanair, het nakijken gegeven wanneer het aankwam op het aantal passagiers dat men vervoerde. Het is dan ook geen grote verrassing dat de vliegtuigmaatschappij de tweede plek bekleedt in deze lijst, zeker niet gezien de groep officieel bestaat uit onder meer Lufthansa, Eurowings, Swiss Air, Brussels Airlines en Austrian Airlines. Het totale aantal landen komt hiermee op een totaal van 105 landen.

1. Turkish Airlines, vliegt naar 121 landen

Met 195 landen wereldwijd, vliegt Turkish Airlines naar maar liefst 62% van alle landen op onze planeet. De nieuwe hub van de airline, Istanbul International Airport, wordt daarmee één van de grootste en drukste vliegvelden ter wereld. Mede dankzij de geografisch gunstige ligging bedient de vliegtuigmaatschappij zo'n 60 miljoen passagiers per jaar en heeft het meer dan 300 vliegtuigen in bezit.

Live de vluchten van deze luchtvaartmaatschappijen volgen

Wist je dat het mogelijk is om alle bovenstaande routes live te volgen? Met de flightradar van VluchtVolgen24.nl kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week vliegtuigen volgen van alle vliegvelden op de wereld. Als je klikt op een vliegtuig in de flightradar krijg je precies te zien welke vlucht het betreft en wat de verwachte aankomsttijd is. Zo kun je erachter komen welk vliegtuig er op dit moment over je heen vliegt of live op de hoogte blijven van de vlucht van familie of vrienden!

➜ Volg jouw vlucht via VluchtVolgen24.nl


Vlucht vertraagd? Claim compensatie!

Sommige airlines in deze lijst zijn Europees en vliegen dan ook vanaf Europese vliegvelden. Was jouw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt? Volgens Europese wetgeving is de luchtvaartmaatschappij verplicht je te vergoeden voor een vertraging van meer dan 3 uur of een annulering waarbij je met 2 uur of meer bent aangekomen op je eindbestemming. Deze wetgeving is vastgelegd in Europese Verordening 261/2004.

Veel luchtvaartmaatschappijen proberen onder deze wetgeving uit te komen en maken het claimproces zeer ingewikkeld. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in, Vlucht-Vertraagd.nl neemt het werk voor je uit handen!

Maak snel en vrijblijvend gebruik van onze claimcalculator om te zien hoeveel geld jij kunt claimen voor jouw vluchtvertraging, annulering of overboeking:

➜ Check je vlucht