Kan ik zonder m'n reisdocumenten m'n claim indienen? - We've got your back!

maandag 20 augustus 2018

Soms gaat niet alles zoals gepland. En wanneer dat gebeurt, kan de reiswereld een flinke uitdaging zijn. Dit moet veranderen, omdat mensen het recht hebben om de ondersteuning te krijgen die ze verdienen en met respect behandeld te worden. Wij zijn er om je te helpen!

Hi Hanneke, ik heb hier gelezen dat ik tot op 2 jaar een claim in kan dienen voor m'n vertraagde vlucht. Ik was vorig jaar vertraagd met mijn vlucht naar Wenen en wist toen der tijd niet dat ik hier een vergoeding voor kon krijgen. Nu wil ik een claim indienen voor deze vlucht, maar ik heb hier geen documenten meer van. Kan ik alsnog m'n claim indienen?

Hanneke: Ja, zeker! Voor het indienen van je claim hebben we de volgende informatie nodig:

  • Het vluchtnummer
  • De vluchtdatum

That's it! Met deze informatie kunnen we voor je aan de slag! Op basis van je vluchtnummer en vluchtdatum kunnen we de omstandigheden van jouw vlucht nagaan in onze database en op basis hiervan besluiten we of we je claim aannemen. Denken we dat je recht hebt op compensatie, dan vragen we je om een volmacht te ondertekenen die ons het recht geeft namens jou te communiceren met de airline.

Sommige airlines vragen wel om extra bewijs als een boekingsbevestiging, e-tickets of boarding passen, maar de passagier is niet verplicht deze aan te leveren. Natuurlijk staan we wel wat sterker in onze schoenen als we alle documentatie van je vlucht in bezit hebben, maar we kunnen altijd aan de slag zonder je reisdocumenten. 

Tips om je reisdocumenten te vinden:

Je reisdocumenten worden tegenwoordig digitaal verstuurd, dus het kan zijn dat ze nog in de inbox van je mail rondzwerven. Met wat speurwerk kan je deze misschien nog uit je prullenbak vissen. Heb je bij een reisbureau geboekt? Dan kan je met hen contact opnemen met de vraag of ze jouw reisdocumenten nog kunnen aanleveren. Maar zoals uitgelegd: de zaak is niet direct verloren als je je reisdocumenten niet meer hebt.

Groetjes,

Hanneke van Vlucht-vertraagd.nl


Hanneke is de Senior Claims Specialist/Medior Paralegal van Vlucht-vertraagd.nl en is verantwoordelijk voor de dagelijkse processen voor onze Nederlandse website.

Meer weten over Hanneke? Check haar Linkedin hier.
Vragen? Leer meer over passagiersrechten hier!