Santorini

De maand van: Griekenland – eilandhoppen

donderdag 12 mei 2016

In de rubriek ‘De maand van’ lichten we iedere maand een land uit. De maand mei staat in het teken van Griekenland. Waan je in het land van prachtige landschappen, de gastvrijheid van de inwoners en de eeuwenoude tradities. Wij stippelden een eilandenreis voor je uit!

Het fenomeen eilandhoppen is uitgevonden in Griekenland: dansend van eiland naar eiland en doen waar je zin in hebt. Ontspannend zitten op het dek van een schip, genietend van de prachtige blauwe zee. Dat klinkt als de perfecte vakantie en je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt.

Vlucht naar Athene

Er zijn verschillende luchthavens waar je op kunt vliegen in Griekenland. Een betaalbare optie is om een rechtstreekse vlucht van Nederland naar de hoofdstad van Griekenland te boeken, Athene. Overdag kun je daar lekker genieten van het mooie weer en de sfeervolle terrasjes, in de avond is het leuk om een wandeling te maken door de wijken Psiri en Plaka. Een ticket van Schiphol naar Athene in de zomerperiode kost rond de 129 euro.

Per boot naar Paros

Vervolgens kun je de ferry pakken richting het eilandje Paros. De ferry vertrekt vanuit de haven van Athene en de bootreis duurt ongeveer 5 uur. Voor ongeveer 35 euro per persoon zit je in Paros: het derde grootste Cycladen-eiland. Met de ferry kom je aan in de hoofdstad Parikia (goed om te winkelen), gelegen in het westen van het eiland in een grote baai. Het eiland heeft fantastische stranden en schitterende (vissers)dorpen. In de vissersdorpjes Piso Livadi, Aliki en Drios kun je heerlijk vis eten in een van de vele taverna’s.

Per boot naar Naxos

Vanaf Paros vertrek je per boot naar de volgende bestemming: het eiland Naxos. Deze boottickets zijn al vanaf 10 euro verkrijgbaar en in slechts drie kwartier zit je in Naxos: en dit is het grootste eiland van de Cycladen. Het eiland heeft een oppervlakte van maar liefst 428 km² en een 148 kilometer lange kustlijn. Ieder jaar trekt het heerlijke eiland met haar smalle, steile straatjes en oude stenen huisjes de interesse van menig toerist.

Van Naxos naar Santorini

Wanneer je het mooie eiland Naxos hebt gezien, kun je de ferry pakken richting Santorini. Dit duurt ongeveer 2,5 uur en een kaartje voor deze tocht kost meestal zo rond de 20 euro per persoon. Dit fotogenieke eiland is zeer geliefd onder toeristen en staat bekend om haar prachtige vergezichten. In het dorpje Oia wordt zelfs geapplaudisseerd als de zon in de zee ondergaat. Daarnaast heeft het eiland nog meer leuks te bieden: de vulkaan met hot springs, een ezelsritje over het eiland en een klein wijnmuseum.

Vlucht terug naar Amsterdam

En helaas komt aan iedere vakantie weer een einde: tot slot vlieg je weer terug vanaf Santorini naar Amsterdam. In het hoogseizoen zijn de tickets ongeveer 150 euro per persoon en daarmee is de terugvlucht ook betaalbaar.

Uiteraard kun je op ieder eiland zo lang blijven als je wilt, je moet alleen wel van tevoren de ferry reserveren. Ben jij wel eens wezen eilandhoppen in Griekenland?