Pixabay

Vijf tips om vliegen leuker te maken

vrijdag 16 januari 2015

Hou je niet zo van vliegen en ga je dit jaar wel met het vliegtuig op vakantie? Vlucht-Vertraagd.nl geeft tips om het vliegen draaglijker te maken. Voor diegenen die vliegen al leuk vinden, zijn deze tips ook handig om het vliegen nóg leuker te maken!

pixabay

Tip 1: Bepaal van tevoren je outfit

Het is slim om een dag van te voren je reiskleding uit te zoeken. Het halen van een vliegtuig kan namelijk al redelijk stressvol zijn zonder de toegevoegde zorgen van 'wat moet ik aan?' Daarnaast is het slim om lekker zittende kleding aan te trekken, aangezien je niet veel ruimte hebt in het vliegtuig. Ook dichte schoenen zijn een aanrader omdat het in het vliegtuig nog wel eens koud kan zijn. Als je toch graag slippers o.i.d. aan wilt trekken, neem dan sokken mee.

Tip 2: Maak je smartphone ready voor de reis

Het is slim om van tevoren een paar leuke applicaties te downloaden (bedenk wel: het moeten apps zijn waar je geen internet voor nodig hebt). Deze kun je dan mooi tijdens de vlucht spelen. Denk bijvoorbeeld aan patience, angry bird, candy crush, etc.

Houd je niet zo van spelletjes? Kies dan van tevoren een goed boek. Of een lekker pak tijdschriften natuurlijk, ook altijd goed!

Tip 3: Handbagage op tijd inpakken

Wanneer je op tijd over je handbagage nadenkt, vergeet je ook minder (of niks natuurlijk!). Het scheelt ook stress om dit niet op de dag zelf te doen, pak je tas daarom gewoon een dag van tevoren in. Dus denk van tevoren even na: want wat heb je allemaal nodig in de lucht? Medicijnen bijvoorbeeld? Of reinigingsdoekjes? Oordopjes? Ben je een beetje chaotisch, maak dan een lijstje! Het is ook altijd verstandig om bij het inpakken van je handbagage rekening te houden met het risico dat je gewone bagage kwijt of vertraagd kan raken, aangezien dit regelmatig voorkomt. Zou je met de spullen in handbagage in geval van nood een dag kunnen overbruggen?

Tip 4: Neem pen en papier mee

Als je op een gegeven moment al je spelletjes gespeeld hebt en alle liedjes op je telefoon geluisterd hebt, is dit ook leuk voor tijdverdrijf! Neem pen en papier mee: dit kun je gebruiken om tijdens de vlucht op te schrijven wat je allemaal gaat of wilt doen deze vakantie. Zie het als een soort dagboekje. Verder kan het ook leuk zijn op je terugreis een lijstje van tips maken voor familie en vrienden die misschien binnenkort dezelfde reis gaan maken. Nu zit het nog vers in je geheugen, over een paar weken ben je de helft alweer vergeten!

Tip 5: Take a nap!

Vlieg je ’s nachts of heel vroeg in de ochtend? Dan is het fijn om toch nog wat slaap mee te pakken. De tijd vliegt (ha-ha) zo namelijk ook voorbij! Je komt daarnaast ook wat meer uitgerust aan op de plaats van bestemming en hebt geen last gehad van irritante medepassagiers. Het is daarom slim om een lekker grote sjaal mee te nemen bijvoorbeeld, deze kun je over je heen leggen of gebruiken als kussen. En wederom kunnen oordopjes hier goed van pas komen.