Muis en exploderend toilet veroorzaken vertragingen

dinsdag 4 november 2014

We krijgen dagelijks berichten onder ogen over vliegtuigen die vertraging hebben wegens technische storingen of weersomstandigheden, maar van deze oorzaken hadden wij nog nooit gehoord! Afgelopen donderdag was een vlucht vertraagd omdat er een muis in de cockpit was gesignaleerd. Daarnaast was er gisteren een overlopend toilet dat ervoor gezorgd heeft dat een vliegtuig moest omkeren!

Een onverdraaglijke stank zorgde er gisteren voor dat een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Virgin Australia moest omkeren. “Het toilet explodeerde gewoon, ik overdrijf het niet”, aldus een passagier van het toestel. Een andere passagier gaf aan dat het toiletvocht zelfs door het gangpad liep. De vlucht was nog geen vijf minuten van de grond toen de overweldigende lucht ontstond. Vanaf dat moment heeft de bemanning echter nog drie uur de tijd genomen om tot het besluit te komen dat het vliegtuig moest omkeren.

Virgin ontkent overigens dat de toiletten lekten; volgens de luchtvaartmaatschappij waren twee kapotte wastafels het probleem.

Daarnaast liep een vliegtuig van Norwegian Air vorige week donderdag ook vertraging op wegens een opmerkelijke oorzaak. Deze vlucht was vijf uur vertraagd doordat er een muis in de cockpit zat. De piloot ontdekte het beest in de cockpit en maakte er melding van. Uiteindelijk kon de vlucht alsnog vertrekken. “Het gebeurt niet vaak dat we om dit soort redenen vertraging hebben. We moesten zeker weten dat het beest geen kabels had doorgeknaagd”, aldus de woordvoerster van Norwegian Air. Het knaagdier is uiteindelijk gelukkig wel gevangen.