Airplane 1163713 960 720

Spaanse steward ontslagen om broodje ham

woensdag 5 maart 2014

broodje ham

MADRID – Ryanair heeft een Spaanse steward ontslagen nadat hij een broodje ham gegeten had. Het broodje was bedoeld voor de passagiers, maar daar had de Spanjaard lak aan. Hij had eerst moeten vragen of hij het broodje mocht eten en had het vervolgens af moeten rekenen.

Deze regel staat duidelijk in de huisregels van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair aangegeven, maar hier heeft de man klaarblijkelijk geen rekening mee gehouden. De Spanjaard had het broodje ham met kaas en tomaat moeten afrekenen, dit broodje had hem dan ruim vijf euro gekost. Het broodje is echter niet afgerekend en er is ook geen toestemming gevraagd om het op te eten, vandaar dat de Spanjaard is ontslagen.

De steward heeft het proces nog proberen aan te vechten maar dit was tevergeefs. Doordat Ryanair een Iers bedrijf is, kon de Spaanse rechter de steward niet helpen. Aangezien de man was geleverd door een uitzendbureau werd het allemaal nog lastiger.

Ryanair geeft aan dat de kwestie alleen door de Europese Unie opgelost kan worden. Er is weinig hoop voor de steward.