Packing Pro reisapp

Vlucht-vertraagd.nl Reistip #4:Reis apps

woensdag 19 juni 2013

Twee warme dagen en dan gaat het alweer bergafwaarts met het weer.. Het is wederom een echt Nederlandse zomer: het halve land is verkouden. Maar misschien heb je nog wel een leuke reis in het verschiet en hoef je je dus geen zorgen te maken dat je dit jaar niet aan je zonuren komt. Laat dan de voorpret nu alvast beginnen met een top-8 van de - volgens ons - handigste apps voor op reis. Hier de Vlucht-vertraagd.nl Reistip #4: Reisapps.

Reisapp 1: Packing pro

Packing-Pro reisapp

Paspoort; check, telefoonoplader; check, zwembroek; check! Koffer inpakken – iedereen heeft er een hekel aan en vergeet soms iets. Door de Packing Pro app te gebruiken zal je niets meer vergeten. Je kunt het ook gebruiken om een to-dolijst te maken, zodat je niet vergeet om zonnebrand te kopen of een kopie te maken van je paspoort. Het eerste wat je kunt toevoegen aan je to-dolijst: niet vergeten om alle volgende apps te downloaden!

Reisapp 2: CItyMaps2Go

City_Maps_2Go reis app

Een tip om hoge telefoonrekeningen te vermijden geven we later maar mocht je geen internet op je telefoon hebben dan is deze reisapp ideaal. Met CityMaps2Go kun je offline honderden kaarten van steden en gebieden bekijken. Voor vertrek download je (wel online dus) de kaarten die je wilt. Vervolgens kun je op vakantie de kaarten wanneer je maar wilt raadplegen, en dat zonder internet. Ideaal als je gaat fietsen of een scootertocht gaat maken en navigatie nodig hebt!

Reisapp 3: Wifi Finder

Wifi-Finder-reisapp

We hebben eerder weleens een tip gegeven om hoge telefoonrekening door internetgebruik in het buitenland te voorkomen. Met de Wifi finder voegen we daar nog een goede tip aan toe. Met deze app kun je offline wifi hotspots vinden zodat je gratis internet kunt gebruiken. In totaal bevat de Wifi finder ruim 145.000 wifi hotspots wereldwijd waar je uit kunt kiezen.

Reisapp 4: Google Goggles

Google-goggles-reisapp

Ben je eenmaal op je bestemming aangekomen, helemaal klaar om cultuur op te snuiven, dan is deze reisapp echt fantastisch. Loop je tegen een standbeeld op maar wie het is... geen idee, of zie je een mooi kunstwerk waarvan je graag zou willen weten wie de verantwoordelijke kunstenaar is? Gebruik de camera van Google Goggles om overal achter te komen, richt de camera op het kunstwerk of de tekst met uitleg aan de voet van het standbeeld, en je krijgt het antwoord. Een soort persoonlijke tourguide!

Reisapp 5: Weather underground

wunderground reistip

Tijd om even bij te komen van de musea die je hebt bezocht, ga je op een terrasje zitten – gaat het regenen!.. Die verrassing had je kunnen voorkomen door Weather underground te gebruiken. We spelen hierbij een beetje vals: het is namelijk gewoon een website en geen app maar wel ontzéttend handig. Je kunt hier de actuele weersomstandigheden bekijken en de website bepaalt zelf je locatie zodat je toegepaste weersinformatie krijgt. Tip dus voor de makers van Weather underground: maak een app!

Reisapp 6: Share-a-bill

Share-a-Bill-reisapp

De wolken en regen zijn overgewaaid en je kunt nu toch eindelijk heerlijk neerstrijken op het terras. Gezellig: je drinkt met vrienden een paar biertjes en aan het eind heeft niemand cash bij zich – behalve jij. Je schiet het voor maar later wil je wel de rekening netjes over iedereen verdelen. Deze app is niet alleen een reisapp maar kan vaker van pas komen: download de Share-a-bill app. Hier kun je de betaalde bedragen invoeren en de app rekent voor je uit wie wat moet betalen. Heel handig en geen onenigheid.

Reisapp 7: Douane app "OK"

Douane- OK - reisapp

Op het vliegveld kom je volbepakt terug omdat je cadeautjes voor familie en vrienden hebt gekocht. Je gaat met handbagage door de douane, maar de alarmbellen gaan rinkelen. Je hebt dingen aangeschaft die niet door de douane mogen. Gebruik de volgende keer de douane app "OK": hier kun je precies lezen wat je wel en niet mee mag nemen en hoe het bijvoorbeeld zit met namaakspullen. Gave feature is dat je zelf een X-ray scan kunt maken van je bagage! De app heeft nog meer functionaliteiten maar dit is wel de leukste.

Reisapp 8: Passagiersrechten app

passagiersrechten app

Eenmaal wachtend op je vliegtuig komt er op de borden te staan dat je vlucht vertraging heeft opgelopen. De vertraging loopt steeds verder op en inmiddels zit je al twee uur te wachten om te kunnen vertrekken. Bijna vier uur later is het zover en vertrekt je vliegtuig terug naar huis. Raadpleeg de passagiersrechten app van de Europese Commissie. Hier kun je terugvinden waar je recht op hebt als je vlucht zo lang vertraging heeft. Je hebt bij een vertraging van twee uur of meer bijvoorbeeld al recht op verzorging, en bij drie of meer uur vertraging heb je recht op een vergoeding van 250, 400 of 600 euro. Je kunt ook altijd nog geld terugvragen via een bedrijf dat vliegpassagiers dagelijks bijstaat: www.vlucht-vertraagd.nl.