Uw rechten

Wanneer u binnen de EU met een Europese luchtvaartmaatschappij vliegt of als uw vlucht vanuit de EU vertrekt, zijn uw rechten beschermd door Europese Verordening 261/2004. Als er geen sprake is van buitengewone omstandigheden, geeft de wet u recht op een vergoeding als uw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is. Wij kunnen u helpen uw compensatie te verkrijgen van de luchtvaartmaatschappij en deze loopt op tot €600,- per persoon.


Uw recht om compensatie te claimen

U heeft het recht om compensatie te claimen voor uw vlucht vertraging, annulering of overboeking. De exacte duur van uw vertraging, de oorzaak en wanneer u hiervan op de hoogte werd gesteld, behoren tot de criteria die bepalen of u een vergoeding kunt ontvangen. De afstand van uw vlucht bepaalt de hoogte van uw compensatie. Hierdoor kunt u € 250,00,
€ 400,00 of € 600,00 per passagier claimen.

Wanneer heb ik recht op compensatie?

Over het algemeen heeft u recht op compensatie als u met een vertraging van drie uur of meer (twee uur voor annuleringen) bent aangekomen op uw eindbestemming en er zich geen buitengewone omstandigheden hebben voorgedaan. Luchtvaartmaatschappijen maken regelmatig misbruik van het argument van buitengewone omstandigheden en wijzen geldige claims af. Als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor uw vertraging zorgen wij ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Check gratis uw vlucht met onze claim calculator en wij vertellen u direct of u recht heeft om compensatie te claimen en hoeveel compensatie u kunt ontvangen. Dien uw claim in en wij zorgen voor de rest!


Onze service

  2170 Ervaringen van klanten
  • Direct gratis uw vlucht checken
  • Vandaag ingediend, morgen hulp
  • 98% van de rechtszaken gewonnen
  • Goed beoordeeld: 9.1 uit 10
  • Geen administratiekosten
  • Alleen betalen bij succes
  • Online support

Laat mij weten of ik in aanmerking kom voor compensatie

Meer informatie over uw passagiersrechten en hoeveel compensatie u kunt claimen voor uw vertraging of annulering

Als uw vlucht minder dan 3 uur vertraagd is of als uw vlucht is geannuleerd en u bevindt zich nog op de luchthaven dan heeft u recht op verzorging in de vorm van verfrissingen, maaltijden, gebruik van de telefoon, accommodatie en vervoer tussen de luchthaven en de accommodatie (indien nodig). Neem dus contact op met het personeel van de luchtvaartmaatschappij om deze verzorging te ontvangen.

Het totale compensatiebedrag wordt bepaald door de afstand van uw vlucht en deze bedragen zijn vastgesteld in Europese Verordening 261/2004.

Ten slotte kunt u naar onze uitgebreide pagina's gaan over vertragingen, annuleringen, gemiste connecties en overboekingen indien u meer wilt weten over uw passagiersrechten.

Recht op: Bestemming vlucht:
€ 250,- schadevergoeding Voor vluchten tot en met 1500 kilometer
€ 400,- schadevergoeding Voor alle overige vluchten binnen de Europese Unie
€ 400,- schadevergoeding Voor vluchten tussen de 1500 en 3500 kilometer vanaf of naar een luchthaven buiten de Europese Unie
€ 600,- schadevergoeding Voor alle overige vluchten

* Let op: betreft het een langeafstandsvlucht van meer dan 3500 kilometer en was uw vlucht tussen de 3 uur en 4 uur vertraagd dan mag de luchtvaartmaatschappij de vergoeding van € 600,- halveren.

Check mijn vlucht


Maak kennis met onze advocaten


Enid

Matthias

Robert

David

Miguel

James