B Acityflyershutterstock 442357423

Mogelijke staking easyJet en British Airways personeel

maandag 15 juli 2019

Duizenden passagiers kunnen de komende maanden vertragingen en annuleringen van hun vlucht ondervinden. Het personeel van zowel easyJet als British Airways stemde voor een vakbondsactie. Piloten van British Airways zijn ontevreden met het salaris dat hun wordt aangeboden door de luchtvaartmaatschappij en zijn opnieuw begonnen met de onderhandelingen over de lonen. Op 22 juli zullen de werknemers aankondigen of ze daadwerkelijk in augustus gaan staken.

Het grondpersoneel van easyJet bij de incheckbalies op Londen Stansted Airport is van mening dat hun salarissen 20 procent lager liggen dan dat van werknemers van andere airlines die dezelfde functie uitoefenen. Om deze reden hebben zij in totaal 17 stakingsdagen aangekondigd.

easyJet staking personeel zomer 2019

Reactie van de vakbonden:

Unite (easyJet)

"Er is geen ontkomen aan; Deze 17 stakingsdagen zullen ernstige verstoringen veroorzaken van de vluchten van easyJet-passagiers die vanaf Londen Stansted naar hun zomervakantie-bestemming vliegen", aldus Mark Barter van vakbond Unite. Meer dan 35 werknemers van easyJet op Londen Stansted Airport worden vertegenwoordigd door Unite.

BALPA (British Airways)

De pilotenvakbond van British Airways, BALPA, zegt dat ze de onzekerheid voor passagiers betreuren en er alle aan zullen doen om de situatie zonder problemen op te lossen. Dat hangt er echter vanaf of British Airways een tegenprestatie levert.

Aangekondigde stakingsdata

easyJet: 25 - 29 juli, 2 - 5 augustus, 9 - 12 augustus, 16 - 19 augustus en 23 - 27 augustus.

British Airways: rond 5 augustus, einddatum is nog niet vastgesteld.

British Airways staking zomer 2019

Heb ik als passagier recht op compensatie als mijn vlucht vertraagd of geannuleerd wordt?

Als jouw vlucht met easyJet of British Airways geannuleerd wordt en je hebt besloten om de vervangende vlucht die wordt aangeboden door de luchtvaartmaatschappij niet te accepteren, dan heb je recht op een volledige restitutie van het bedrag.

Was jouw vlucht geannuleerd en ben je met meer dan twee uur vertraging aangekomen op jouw eindbestemming? Dan heb je mogelijk recht op compensatie op basis van Europese wetgeving. Als jouw vlucht meer dan drie uur vertraging heeft opgelopen, heb je ook recht op een schadevergoeding van de luchtvaartmaatschappij.

Check jouw vlucht in onze claimcalculator, zo zie je precies waar je recht op hebt en kun je ervoor kiezen om Vlucht-Vertraagd.nl jouw claim te laten afhandelen!

➜ Vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim compensatie!