CEO van WOW Air komt met plannen voor herlancering

dinsdag 9 april 2019

Kort na het vallen van WOW Air is er alweer nieuws over de failliet verklaarde luchtvaartmaatschappij. Skúli Mogensen, CEO van de omgevallen airline, is op zoek naar investeerders voor een nieuwe luchtvaartmaatschappij.​ Nog geen twee weken geleden kondigde WOW Air aan al haar activiteiten per direct te staken. Het bedrijf zat al enige tijd in de problemen op financieel gebied. Meer over het nieuws omtrent het faillissement van WOW Air lees je hier.

Op zoek naar investeerders

Om de herlancering te kunnen realiseren is Mogensen op zoek naar een investering van 40 miljoen dollar. Van de aandelen zal 49% naar de investeerders gaan. De overige 51% wil hij graag zelf in handen krijgen. Indien Mogensen investeerders weet te overtuigen en de herlancering doorgaat, zal hij zijn positie als CEO behouden en wordt het team gevormd door, onder andere, een aantal voormalige stafleden van WOW Air.

Geleerd van fouten in het verleden

In zijn presentatie gericht aan investeerders zegt Mogensen te hebben geleerd van zijn fouten in het verleden, zoals het focussen op een volledig low-cost model. Tevens is hij van plan om met deze airline in wet-lease voor grote Europese luchtvaartmaatschappijen te gaan vliegen. Mogensen wil starten met vijf toestellen van het type A-321 en A320 neo. Het plan is om in het voorjaar van 2020 te beschikken over een vloot van zeven toestellen en om in 2021 tien toestellen te bezitten.

13 bestemmingen in Europa en Noord-Amerika

Qua bestemmingen lijken de plannen voor de nieuwe airline op het "oude" WOW Air portfolio. Vanaf juni 2019 zou de geherlanceerde luchtvaartmaatschappij vanuit Reykjavik vliegen naar 13 bestemmingen in Noord-Amerika en Europa: Londen, Parijs, Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Dublin, Tenerife, Alicante, Frankfurt, Barcelona, New York, Baltimore en Boston.

Wil je op de hoogte blijven van onze blogposts? Volg ons op Facebook en Twitter.

➜ Check gratis of jij recht hebt op vergoeding


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl