Definitieve uitspraak vlucht vertragingen op 23 oktober

maandag 1 oktober 2012

Europees Hof van JustitieBrussel - Sinds 2004 hebben passagiers recht op een vergoeding bij annulering en overboeking. In 2009 kwam hier vlucht vertraging bij. Luchtvaartmaatschappijen willen bij vlucht vertraging liever niet betalen en negeren vaak de huidige volgens hen onduidelijke wetgeving. Hier komt naar alle waarschijnlijkheid op 23 oktober aanstaande een einde aan.De Advocaat-generaal deed in mei dit jaar het advies aan het Europees Hof dat de luchtvaartmaatschappijen gewoon moeten betalen. Als het Europees Hof het advies van de Advocaat-generaal volgt is er geen ontsnappen meer voor de luchtvaartmaatschappijen.Sinds 2004 hebben vliegpassagiers op basis van wetgeving (Verordening (EG) nr. 261/2004) recht op een vergoeding bij annulering van hun vlucht, overboeking en instapweigering. In 2009 heeft het Europees hof via het Sturgeon arrest vastgesteld dat vlucht vertraging vanaf drie uur ook recht geeft op compensatie. Uiteraard geldt altijd dat er geen sprake mag zijn van een buitengewone omstandigheid die buiten de invloedssfeer van de luchtvaartmaatschappij ligt.

Heb je recht op een vergoeding dan kun je afhankelijk van de vlucht afstand en de duur van de vertraging 250,-- tot€ 600,-- terug krijgen van de luchtvaartmaatschappij.
Wil je weten waar jij recht op hebt? Ga naar vlucht checken om gratis te zien waar je recht op hebt.

Zodra de uitspraak bekend is, zullen we dit op de website plaatsen.