Frankfurt Airport vlucht vertraagd of geannuleerd — hoe kun je vluchtcompensatie claimen?

Frankfurt Airport vormt geen uitzondering als we het hebben over vluchtproblemen, maar er is goed nieuws! Je kunt in aanmerking komen voor een volledige financiële terugbetaling, tot 600 € aan vluchtcompensatie, of misschien beide in bepaalde omstandigheden.

Claim binnen minuten!

Belangrijkste informatie

 • Je hebt recht op tot 600 € aan vluchtcompensatie als je vlucht vanaf Frankfurt Airport vertraagd is met meer dan drie uur of minder dan 14 dagen voor vertrek wordt geannuleerd.

 • Als je vlucht vanaf Frankfurt Airport werd geannuleerd en je niet aan boord bent gegaan van een alternatieve vlucht van dezelfde luchtvaartmaatschappij, vraag dan om een volledige terugbetaling van je vliegticket.

 • Met Vlucht-Vertraagd.be dien je je online claim voor vluchtcompensatie in minder dan 5 minuten in. Je hoeft enkel het benodigde papierwerk te verzamelen en ons team van experts regelt de rest!

Is mijn Frankfurt Airport vlucht vertraagd of geannuleerd?

Wanneer je een vlucht moet gaan halen, is op tijd zijn van cruciaal belang. Je moet van het begin tot het eind tijdens je trip rekening houden met eventuele kleine verstoringen, of het nu onderweg naar de luchthaven is, wanneer je daar bent, of zelfs tijdens een vlucht. We raden je aan om van tevoren de status van je vlucht te controleren, zodat je op de hoogte bent van potentiële vertragingen die mogelijk extra planningstijd nodig maken.

Op de website van de luchthaven kun je zowel vertrekken als aankomsten volgen door je luchtvaartmaatschappij, vluchtnummer en luchthaven in te voeren. Bovendien is het mogelijk om je vluchtnummer in te voeren en de actuele wachttijden van je vlucht te ontvangen, evenals de status ervan (bijv. boarding, ready for boarding, etc.).

Zo kun je de status van je vlucht controleren:

Frankfurt Airport vlucht vertraagd — claim vluchtcompensatie

Als je vlucht van of naar Frankfurt Airport vertraging had en beide van de volgende voorwaarden zijn van toepassing, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie:

 • Je vlucht was meer dan 3 uur vertraagd, en,
 • De verstoring was de schuld van de luchtvaartmaatschappij (als een derde partij of overmacht de schuldige was, is de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk; zie voor meer informatie het gedeelte over "Buitengewone Omstandigheden" op deze pagina.)

Heb je recht op compensatie voor je vlucht?

Vluchtannulering op Frankfurt Airport — vluchtcompensatie en terugbetalingbeleid

Je hebt mogelijk recht op vluchtcompensatie tot 600 € en/of een volledige terugbetaling van je vlucht in geld in het geval een vlucht vanaf Frankfurt Airport wordt geannuleerd.

Wanneer kan ik een claim indienen voor mijn geannuleerde vlucht vanaf Eindhoven Airport? Je hebt mogelijk recht op vluchtcompensatie als je vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd geannuleerd en het schuld was van de luchtvaartmaatschappij.

(Voor aanvullende informatie over wanneer de luchtvaartmaatschappij kan weigeren je compensatie te verlenen, zie het gedeelte "Buitengewone Omstandigheden" hieronder.)

Je kunt een volledige financiële terugbetaling van je vliegticket aanvragen als je geen alternatieve vlucht werd verstrekt of als dit wel het geval was maar je ervoor koos om deze niet te nemen.

De kans is groot dat de luchtvaartmaatschappij je een reischeque zal geven in plaats van een terugbetaling. We raden je af deze te accepteren, omdat je opnieuw dezelfde luchtvaartmaatschappij zou moeten gebruiken en je je geld zou verliezen als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat.

Heb je recht op compensatie voor je vlucht?

Check het nu in minder dan een minuut met onze gratis Claimcalculator.

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde Frankfurt Airport vlucht?

De afstand van je vlucht is maatgevend voor de vergoeding, die wordt berekend per passagier.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn Frankfurt Airport vlucht?

Leg je vertrouwen in onze handen! Je kunt tijd en geld besparen door je claim in te dienen bij Vlucht-Vertraagd.be.

Je kunt rustig achterover leunen terwijl wij voor alles zorgen, want ons team van professionals neemt het proces direct van je over.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van onze experts en hoe kunnen zij jouw claim ondersteunen? We werken al meer dan tien jaar met luchtvaartmaatschappijen, daarom kennen we al hun gebreken. Om jouw recht op vluchtcompensatie te beschermen, beoordeelt ons team je claim, stelt juridische documenten op, neemt contact op met de juridische vertegenwoordigers van de luchtvaartmaatschappij en brengt, indien nodig, je claim naar de rechtbank. Geen winst, geen kosten.

Vertragingen en annuleringen op Frankfurt Airport — kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen?

Helaas zijn er enkele situaties waarin de luchtvaartmaatschappij je niet kan compenseren voor je vertraagde of geannuleerde vlucht. Wanneer een vertraging of annulering wordt veroorzaakt door een derde partij of een onvoorziene gebeurtenis waarover de luchtvaartmaatschappij geen controle heeft, worden dit buitengewone omstandigheden genoemd.

Voorbeelden van enkele van de omstandigheden zijn als volgt:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn vluchtcompensatieclaim in te dienen?

Het tijdsbestek voor het indienen van een claim is afhankelijk van de wetten van het land van je herkomst, het land van bestemming en van het land waar de luchtvaartmaatschappij haar hoofdkantoor heeft.

Als je bijvoorbeeld een Air France-vlucht van Frankfurt Airport naar Londen Stansted nam, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie op basis van het volgende:

Frans recht: 5 jaar

Duits recht: 3 jaar

Brits recht: 6 jaar

No win, no fee.

Maximaliseer je kansen op een succesvolle claim door gebruik te maken van Vlucht-Vertraagd.be!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Vlucht vertraagd of geannuleerd — onze tips om de tijd te doden op Frankfurt Airport!

Er zijn veel manieren om jezelf bezig en tevreden te houden tijdens een lange tussenstop op Frankfurt Airport dankzij de grote diversiteit aan beschikbare activiteiten!

 • Train je lichaam en geest door coole nieuwe games uit te proberen! In The Gaming Worlds kunnen reizigers van alle leeftijden gratis de nieuwste games uitproberen. Er zijn computergestuurde games op gaming-sokkels en interactieve games die op monitorwanden worden geprojecteerd; elke leeftijdsgroep vindt hier iets om van te genieten, van dansgames tot de originele Tetris.
 • Maak een wandeling door de passagierstunnel, een enorm kunstwerk van Martin Liebscher. Wat is er nou cooler dan deze 540 meter fotografische kunst waar locaties van over de hele wereld op afgebeeld staan?
 • Spoel alle stress van je af! Tegen een kleine vergoeding biedt de luchthaven douchefaciliteiten. Voor slechts € 6 zijn er vijf locaties in Terminal 1 en 2 waar je handdoeken, douchegels en haardrogers voor een ontspannende douche kunt krijgen. De dagelijkse douchetijden zijn van 06:00 tot 23:00 uur.
 • Haal wat frisse lucht door naar het openluchtdek op het dak te gaan. Neem een pauze vlak voor de vlucht, geniet van de zon of bewonder het prachtige uitzicht op de vliegoperaties. Een telescoop is gratis beschikbaar als je alles van dichterbij wilt bekijken.
 • Filter het geluid weg in een van de silent chairs: de geluiddichte glazen panelen en gebogen rugleuningen zorgen voor een rustgevend toevluchtsoord. Je kunt naar je eigen muziek luisteren dankzij de ingebouwde luidsprekers en aansluitingen, en er zijn tafeltjes met USB-poorten en stopcontacten in de buurt om te gebruiken. Als je nog verder weg wilt zijn van de drukte van de luchthaven, zijn de stiltekamers een neutraal toevluchtsoord.

No win, no fee.

Maximaliseer je kansen op een succesvolle claim door gebruik te maken van Vlucht-Vertraagd.be!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Over Frankfurt Airport

Frankfurt Airport (FRA), ook wel bekend als Rhein-Main-Flughafen en Flughafen Frankfurt am Main, is een belangrijke internationale luchthaven die Frankfurt, Duitsland bedient. Ze ligt 12 km ten zuidwesten van het stadscentrum. De luchthaven heeft twee grote passagiersterminals met een gecombineerde capaciteit van 65 miljoen passagiers per jaar, vier landingsbanen en belangrijke logistieke- en onderhoudsfaciliteiten. Er is ook een behoorlijk meer afgeschermde Eersteklas Terminal die wordt gerund en alleen wordt gebruikt door Lufthansa.

Er zijn meer dan 80 luchtvaartmaatschappijen actief op FRA, welke maar liefst 300 en meer bestemmingen aan passagiers aanbieden. AeroLogic, Lufthansa, Lufthansa CityLine en Lufthansa Cargo gebruiken Frankfurt Airport als hub, terwijl Condor, Eurowings Discover, Eurowings en TUI fly Deutschland het als focusstad gebruiken. Berlijn, Hamburg, Londen, Zürich, München, Madrid, Chicago, Parijs en Singapore staan bovenaan de lijst met populaire bestemmingen vanaf Frankfurt Airport.

Dankzij de uitstekende spoor-, weg- en luchtnetwerkverbindingen fungeert FRA als de belangrijkste toegangspoort tot Duitsland en biedt het alomvattende mobiliteit. Het behoort consequent tot de meest actuele hubs in Europa, en FRA-Ops geniet wereldwijd een hoog niveau van respect.

Handige links