Bruges Airport-vlucht vertraagd of geannuleerd? Check nu of je in aanmerking komt voor een compensatie!

Onder de bescherming van de EU-vluchtcompensatieverordening kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie of een volledige terugbetaling van je vliegticket voor je vertraagde of geannuleerde vlucht op de luchthaven van Brugge.

Claim binnen minuten!

Belangrijkste informatie

 • Als je vertraagde Bruges Airport-vlucht meer dan 3 uur later op je bestemming aankwam, heb je mogelijk recht op vluchtcompensatie tot 600 €!

 • Je kunt een terugbetaling tot 600 € krijgen als de vluchtannulering minder dan 14 dagen voor het geplande vertrek van Bruges Airport werd aangekondigd.

 • Dien een claim in via Vlucht-Vertraagd.be om je claim te laten behandelen door onze ervaren professionals!

Is mijn Bruges Airport-vlucht vertraagd of geannuleerd?

De website van Bruges Airport biedt een dagelijks reisschema en vluchtinformatie tot 24 uur van tevoren. Het wordt aangeraden om je vluchtstatus te controleren voordat je naar de luchthaven gaat zodat je op de hoogte bent van eventuele wijzigingen. Om de status van je vlucht te controleren, kun je de volgende links gebruiken:

Vertraagde vlucht op Bruges Airport – ken je rechten

Je hebt recht op compensatie voor je vertraagde vlucht aankomend op vertrekkend op de luchthaven van Brugge, op voorwaarde dat je aan beide gestelde voorwaarden voldoet:

 • De vlucht was meer dan 3 uur vertraagd, EN,
 • De luchtvaartmaatschappij was verantwoordelijk voor de vertraging, tenzij deze werd veroorzaakt door een derde partij of "Buitengewone Omstandigheid", in welk geval de luchtvaartmaatschappij niet verplicht is om compensatie te geven (zie hieronder voor meer informatie).

Geannuleerde vlucht op Bruges Airport - ken je rechten

Je hebt mogelijk recht op vluchtcompensatie ter waarde van maximaal 600 €, een volledige terugbetaling of zelfs beide als je geannuleerde vlucht aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je vlucht werd minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum geannuleerd, EN,
 • De luchtvaartmaatschappij draagt de verantwoordelijkheid voor de annulering, tenzij de oorzaak valt in de categorie "Buitengewone Omstandigheden", in welk geval de luchtvaartmaatschappij je claim kan afwijzen (zie hieronder voor aanvullende details).

Was je vlucht op Bruges Airport vertraagd?

Vlucht-Vertraagd.be helpt je graag!

Controleer mijn vlucht
W Kkd6 S Vp

Wat als de luchtvaartmaatschappij een vluchtvoucher aanbiedt? Moet ik de voucher accepteren?

We raden je aan om GEEN vluchtvouchers te accepteren om de volgende redenen:

 1. Jouw mogelijkheden worden beperkt tot deze specifieke luchtvaartmaatschappij en waarschijnlijk krijg je te maken met een deadline.
 2. Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je je geld kwijt raken, aangezien de wet jouw terugbetaling in deze situatie niet garandeert.

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor vertraagde of geannuleerde vluchten op Bruges Airport?

Het claimbedrag is afhankelijk van de afstand van je vlucht en geldt per passagier.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe vraag ik vluchtcompensatie of terugbetaling aan voor mijn vertraagde/geannuleerde vlucht?

Laat onze professionals jouw claim voor je afhandelen! Met Vlucht-Vertraagd.be kun je eenvoudig een claim indienen en krijg je zonder moeite je geld terug.

Besteed een paar minuten aan het indienen van je claim, ons team van professionals zal hem van je overnemen en alles voor je regelen! Ons team behandelt al meer dan tien jaar luchtvaartgerelateerde kwesties en is deskundig in hun aanpak. Om jouw recht op compensatie te beschermen, zal ons team je claim grondig onderzoeken, juridisch papierwerk opstellen, communiceren met de wettelijke vertegenwoordigers van de luchtvaartmaatschappij en indien nodig een rechtszaak aanspannen. Vertrouw op ons om alle aspecten van het proces te beheren en je te helpen bij het verkrijgen van de compensatie waar je recht op hebt.

Was je vlucht op Bruges Airport vertraagd?

Vlucht-Vertraagd.be helpt je graag!

Controleer mijn vlucht
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen?

Helaas kan de luchtvaartmaatschappij in geval van "Buitengewone Omstandigheden" jouw compensatieclaim voor een geannuleerde of vertraagde vlucht terecht afwijzen. Deze situaties doen zich voor wanneer de vertraging of annulering te wijten is aan een factor waarover de luchtvaartmaatschappij geen controle heeft, zoals een gebeurtenis van een derde partij of een onvoorzien incident.

Enkele veelvoorkomende voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Vergroot de kans op een succesvolle claim met Vlucht-Vertraagd.be.

Geen winst, geen kosten!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe lang na mijn vlucht kan ik nog een compensatieclaim indienen?

Als je van of naar Brugge vloog, heb je volgens de Belgische wetgeving een jaar de tijd om een claim in te dienen voor vluchtcompensatie en/of terugbetaling.

In andere Europese landen gelden echter verschillende verjaringstermijnen. Als je reis andere Europese landen omvatte, kan een langere termijn van toepassing zijn.

Twijfel je of je nog steeds je vluchtterugbetaling en -compensatie kunt aanvragen? Check het met onze gratis Claim Calculator!

Hoe lang zal het duren voordat ik mijn vluchtcompensatie en/of terugbetaling ontvang?

In de meeste gevallen duurt het enkele weken tot enkele maanden om de compensatie te ontvangen.

In complexere scenario's, zoals bij gerechtelijke procedures, kan de wachttijd echter worden verlengd en zelfs meerdere jaren in beslag nemen.

Hoe dood ik de tijd op Bruges Airport als mijn vlucht vertraagd of geannuleerd is?

Omdat Bruges Airport een kleine luchthaven is, zijn de faciliteiten beperkt tot drie restaurants en cafés. Er wordt echter wel gratis onbeperkte WiFi aangeboden waarmee je de tijd kunt doden.

Over Bruges Airport

Bruges Airport (OST), ook wel bekend als Ostend-Bruges International Airport, ligt in de kustplaats Oostende, België. Het dient als regionale luchthaven voor de provincie West-Vlaanderen en biedt vluchten aan naar bestemmingen binnen Europa.

Terwijl Bruges Airport voornamelijk focust op vrachtvervoer, verwelkomt het ook passagiers met TUI fly Belgium als de belangrijkste luchtvaartmaatschappij. Met TUI fly Belgium kunnen passagiers van en naar in totaal 22 bestemmingen vliegen. Dit is inclusief bijna alle grote vakantieregio's aan de Middellandse Zeekust en de Canarische Eilanden.

Bruges Airport is goed bereikbaar, aangezien het op 700 meter van de Belgische kust ligt. De luchthaven biedt acceptabele parkeertarieven en korte loopafstanden door de hele terminal. Dit maakt het voor passagiers gemakkelijk om er hun voertuig te parkeren, in te checken en hun gate te bereiken zonder door een lange en ingewikkelde luchthaven te moeten navigeren. Met snelle incheckprocedures en vlotte veiligheidscontroles kunnen passagiers zich snel en efficiënt door de luchthaven bewegen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht