Aurora boreale header

The Ones To Follow - Andrea van VoloGratis

vrijdag 18 september 2020

Op reis gaan, nieuwe bestemmingen en culturen ontdekken of gewoon een ontspannen dagje aan het strand.. wie houdt daar nou niet van? Dit jaar gaat dat uiteraard iets lastiger dan voorheen. Langzaamaan begint het weer een beetje te kriebelen en willen we graag op reis. Tijd op wat reisinspiratie op te doen! Waar kun je dat nu beter doen dan op Instagram? Vlucht-Vertraagd.nl verzamelde speciaal voor jou de beste reisblogs van 2020, in een serie genaamd The Ones To Follow. Hier kun je lekker bij wegdromen, denkend aan de volgende keer dat jij op pad kunt gaan! Veel leesplezier!

Ditmaal spraken we één van de populairste Italiaanse bloggers: Andrea Petroni, over zijn website VoloGratis. Hij begon zijn blog, net als vele andere bloggers, puur om zijn reisverhalen te delen met vrienden en kennissen. Al snel groeide VoloGratis uit tot een welbekend platform voor Italiaanse globetrotters!VoloGratis Vlucht-Vertraagd.nl

Even kletsen met: Andrea van VoloGratis!

Ciao Andrea! Kun je ons iets vertellen over jezelf en je blog?

Ciao! Ik ben Andrea, een jongen uit Rome met een grote passie voor reizen. Toen ik mijn baan verloor heb ik het roer volledig omgegooid. Ik besloot om van mijn passie mijn werk te maken.

In 2009 richtte ik VoloGratis.org op als een soort online prikbord waar ik tips met mijn vrienden deelde, zoals aanbiedingen voor goedkope vliegtickets, hotelovernachtingen en verhalen over de reizen die ik zelf had gemaakt. Daarnaast had ik nog een ander baantje, als werknemer bij een financiele organisatie. De blog was een beetje mijn uitlaatklep. Ik reisde vooral in het weekend, werkte doordeweeks en schreef mijn blogposts 's nachts. VoloGratis.org is in slechts in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest gelezen reisblogs in Italië. In 2012 werd in benaderd door een Italiaans radiostation, voor het presenteren van een wekelijks programma over reizen. Dit heb ik tot 2019 gedaan. Daarna mocht ik hetzelfde doen, maar dan bij Radio Capital. In 2015 besloot het bedrijf waar ik destijds werkte haar deuren te sluiten en werd ik ontslagen.

Ik besloot mijn tijd volledig te wijden aan het ontwikkelen van de blog en verdiepte me in SEO en online marketing. De resultaten mochten er zeker zijn en uiteindelijk ben ik benoemd tot één van de 5 beroemdste bloggers van Italië. In 2016 ben ik in zee gegaan met een uitgeverij, waarvoor ik een boek over reisbloggen heb geschreven. Het boek heeft mijn populariteit als reisblogger een enorme boost gegeven, mede dankzij interviews op Italiaanse radiozenders als Radio Deejay, RadioUno Rai en op tv bij TG5 Mediaset.

Waar was je toen Italië in lockdown ging en hoe heb je dit ervaren?

23 febuari, vlak voor de lockdown, kwam ik terug van een reis naar de Antillen. Toen de beperkingen werden ingezet was ik gelukkig al weer thuis in Rome.

Hoe hebben je de tijd doorgebracht tijdens de lockdown?

Ik hield me voornamelijk bezig met het optimaliseren van oude artikelen op mijn blog, én begon met het schrijven van mijn nieuwe boek dat op 23 juli werd uitgebracht. Ook heb ik veel tijd gewijd aan mijn Instagram account (@vologratis) en heb ik mij verdiept in de wereld van TikTok, waar ik reis-gerelateerde content upload.

Vond je het moeilijk om niet meer te kunnen reizen en thuis te moeten blijven?

Ja, dat was wel moeilijk! Voor mensen zoals ik, die gewend zijn om vaak te vliegen, van omgeving te veranderen en nieuwe mensen te ontmoeten was het moeilijk om plotseling binnen vier muren te moeten blijven. En uiteraard is de sector waarin ik werk zwaar getroffen door de uitbraak van het virus, wat alles nog moeilijker maakt.

Had je al een vlucht op de planning staan die nu wegens corona is geannuleerd? Hoe is de luchtvaartmaatschappij hier toen mee omgegaan?

Ja, ik had een vlucht naar Santorini geboekt in begin nu om de verjaardag van mijn zoon te vieren. De luchtvaartmaatschappij bood mij de keuze tussen een voucher of een terugbetaling, en ik heb uiteindelijk voor dat laatste gekozen. De procedure was nogal omslachtig, maar ik heb mijn geld wel ontvangen!


Was jouw vlucht ook geannuleerd wegens het coronavirus en ben je benieuwd of je recht hebt of een voucher of een terugbetaling van je ticketkosten? Lees hier meer over jouw rechten in het geval van een annulering wegens COVID-19.


Wat mis je het allermeest aan het reizen?

Alles. Voornamelijk de adrenaline voor vertrek en de constante verwondering dat ik overal waar ik kom voel. Ik ben erg nieuwsgierig aangelegd en geniet dan ook erg van elke reis en het ontdekken van nieuwe dingen!

Wat mis je juist totaal niet aan het reizen?

Als ik dan toch één ding moet kiezen.. het in- en uitpakken. Ik hou van reizen, maar ik heb dit totaal niet gemist.

Over reizen gesproken, wat is de meest vervelende vertraging die je hebt meegemaakt en wat betekende dit voor je reis?

Tot nu toe heb ik heel veel geluk gehad. Slechts één keer kreeg ik te maken met een vertraging van twee uur waardoor ik mijn plannen voor die avond, een diner, moest afzeggen.

Wist je dat je tot 600 euro aan compensatie kunt claimen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

Ja, dat wist ik! Ook al zijn veel mensen zich niet bewust van dit recht, denk ik.

Heb je al een volgende reis op de planning staan en zo ja, wanneer en waarheen?

Ik reis nu al meer dan een maand door Italië. Ik vind mijn thuisland het mooiste land ter wereld en dit is het perfecte moment om het te herontdekken!


Was je vlucht, net als die van Andrea, vertraagd of geannuleerd? Vlucht-Vertraagd.nl staat je graag bij! Wij handelen alles af met de luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat zij niet onder jouw passagiersrechten uit kunnen komen, zodat jij de vergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Vul simpelweg de gegevens van je vlucht in en wij laten je gelijk weten of je compensatie kunt claimen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht! Je komt direct te weten hoeveel geld je kunt claimen.

➜ Check mijn vlucht


We willen Andrea graag bedanken voor zijn deelname aan The Ones To Follow 2020! Ben je benieuwd naar zijn reizen en wil je zijn foto's bekijken? In dit artikel kun je meegenieten van zijn avontuur op de Seychellen! 

→ VoloGratis.org: Diario di viaggio alle Seychelles: Mahé

Heb je ook zin gekregen om te reizen?

Heeft het interview met Andrea je in de stemming gebracht om een reis te boeken of een nieuw land te verkennen? Het is natuurlijk iets lastiger dit jaar, maar het is zeker niet onmogelijk. En vergeet niet: zelfs als je vlucht wordt geannuleerd wegens het coronavirus, heb je nog steeds recht op een volledige terugbetaling van de reissom! Heb je daar hulp bij nodig? Check dan snel en eenvoudig je vlucht in onze gratis claimcalculator en wij zorgen ervoor dat je je rechtmatige vergoeding ontvangt.

Claim mijn terugbetaling


Wat onze klanten over ons zeggen: