Reisjunk header

The Ones To Follow 2020 - Greg en Irene van Reisjunk

donderdag 3 september 2020

Op reis gaan, nieuwe bestemmingen en culturen ontdekken of gewoon een ontspannen dagje aan het strand.. wie houdt daar nou niet van? Dit jaar gaat dat uiteraard iets lastiger dan voorheen. Langzaamaan begint het weer een beetje te kriebelen en willen we graag op reis. Tijd op wat reisinspiratie op te doen! Waar kun je dat nu beter doen dan op Instagram? Vlucht-Vertraagd.nl verzamelde speciaal voor jou de beste reisblogs van 2020, in een serie genaamd The Ones To Follow. Hier kun je lekker bij wegdromen, denkend aan de volgende keer dat jij op pad kunt gaan! Veel leesplezier!

Deze week wanen we ons in de avontuurlijke wereld van Greg en Irene, die op hun blog Reisjunk de meest bijzondere reisverhalen delen. "Reizen om jezelf te verrijken, je te laten inspireren door andere culturen en zo nu en dan te genieten op een bounty-eiland. Het constant opzoeken van je eigen grenzen, zowel fysiek door het beklimmen van een vulkaan, als mentaal door bijvoorbeeld het eten van insecten. Dát is reizen voor ons!" Herken jij jezelf hier in? Lees dan snel verder en vergeet vooral niet hun prachtige Instagram-account (@reisjunk) te checken, wat een échte must-follow is!

The Ones To Follow 2020: Greg en Irene van Reisjunk

Maak kennis met: Greg en Irene van Reisjunk!

Kunnen jullie ons iets vertellen over wie jullie zijn, en natuurlijk over jullie blog Reisjunk?

Hi! Wij zijn Greg & Irene, twee twentysomethings die het hele jaar door de wereld over reizen. Voor jou, en een beetje voor onszelf, gaan we op zoek naar de mooiste en meest interessante plekjes op aarde. Sinds 2014 verzamelen we de beste tips voor avontuurlijke bestemmingen en bundelen deze in handige artikelen op www.reisjunk.nl. Het organiseren van je eigen rondreis is te gek maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het is ons doel om het plannen van jouw reis een stukje makkelijker en leuker te maken.

Waar waren jullie toen Nederland in lockdown ging en hoe hebben jullie dit ervaren?

Wij kwamen net terug uit de Filipijnen en toen ging het ineens heel hard allemaal. Italië ging toen als eerste in lockdown en dat voelde als iets heel onwerkelijks. Voor dat we het wisten was het in Nederland ook zover en zagen we onze inkomsten verdampen. Niemand kon meer reizen en daarmee was onze website voorlopig nutteloos. Dat was best even een shock maar we zijn ons gaan richten op het werk dat al jaren wat blijven liggen zoals het updaten van oude artikelen en het vernieuwen van het design. Het probleem was niet zo zeer dat wij zelf niet konden reizen maar vooral dat de toekomst van onze onderneming onzeker was.

Hoe hebben jullie de tijd doorgebracht tijdens de lockdown?

Normaal gesproken reizen wij 5 tot 6 maanden per jaar dus het was even wennen om zolang thuis te zijn. Qua werk was het zoeken naar iets dat zinvol voelde. Een volgende reis uitzoeken of het schrijven over reizen voelde in deze tijd wat gek. Daarom hebben we geschreven over allerlei onderwerken die met reizen te maken hebben zoals over hoe je het reisgevoel in je interieur kan brengen of over een lekker recept voor chai uit India. Daarnaast hadden we net een huis gekocht dus waren er ook in huis genoeg klusjes om onszelf bezig te houden.

Was de overgang van veel reizen naar thuisblijven moeilijk?

Nee, eigenlijk niet. De zorgen over onze onderneming waren groot en zorgde ervoor dat even niet op reis kunnen niet voelde als iets belangrijks. Natuurlijk was het wennen maar het gaf ook wel even rust na 6 jaar zoveel reizen en steeds maar een paar weken thuis te zijn.

Hadden jullie al een vlucht op de planning staan die nu wegens corona is geannuleerd? Hoe is de luchtvaartmaatschappij hier toen mee omgegaan?

Wij hadden een reis naar Israël en een reis naar Japan op de planning staan waarvoor we ook de vluchten al hadden geboekt. Het was lang onduidelijk of we een voucher of een refund kregen. Voor de vlucht van Israël kregen we redelijk snel ons geld terug maar voor de vlucht naar Japan zijn we nog steeds aan het wachten op ons geld.


Was jouw vlucht ook geannuleerd wegens het coronavirus en ben je benieuwd of je recht hebt of een voucher of een terugbetaling van je ticketkosten? Lees hier meer over jouw rechten in het geval van een annulering wegens COVID-19.


Wat missen jullie het allermeest aan het reizen?

De afwisseling van het reizen en thuis zijn. Het is heerlijk om altijd ergens naar uit te kijken of dat nu is naar een volgende reis of om weer lekker naar huis te gaan. Natuurlijk was er ook het gemis van de natuur en het ontdekken van nieuwe culturen maar dat spreekt voor zich. Ondertussen zijn we gelukkig weer aan het reizen en nieuwe reizen aan het plannen. Een tijdje terug hebben we een te gekke rondreis door Portugal gemaakt en over twee weken vliegen we naar Kroatië om daar 3 weken te reizen.

Wat missen jullie juist totaal niet aan het reizen?

Het vroege opstaan om met zonsopkomst mooie foto’s te schieten zonder de gebruikelijke drukte op populaire plekken.

Wat was jullie langste vluchtvertraging en hoe heeft dit de reis toen beïnvloed?

We hebben ooit 18 uur doorgebracht op het vliegveld van Abu Dhabi doordat we niet goed gekeken hadden hoe laat onze volgende vlucht vertrok. Omdat het kerst was, waren alle vluchten de komende 5 dagen volgeboekt en daarna zou het €2000 kosten om door te vliegen naar Bangkok of €2200 om terug naar huis te vliegen. Na 18 uur zeuren kregen we het voor elkaar dat ze ons gratis op de vlucht van de volgende dag hebben gezet (die al overboekt was) en daarbij kregen we nog een kamer in het Hilton Hotel met €100 roomservice. Wat een geluk, toch?

Wisten jullie dat je tot 600 euro aan compensatie kunt claimen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

Zeker. Al was dat in dit geval niet zo omdat het onze eigen schuld was. Wij waren al erg blij dat we alsnog onze reis konden voortzetten!


Was je vlucht, net als die van Greg en Irene, vertraagd of geannuleerd? Vlucht-Vertraagd.nl staat je graag bij! Wij handelen alles af met de luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat zij niet onder jouw passagiersrechten uit kunnen komen, zodat jij de vergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Vul simpelweg de gegevens van je vlucht in en wij laten je gelijk weten of je compensatie kunt claimen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht! Je komt direct te weten hoeveel geld je kunt claimen.

➜ Check mijn vlucht


We willen Greg en Irene van Reisjunk graag bedanken voor hun deelname aan The Ones To Follow 2020 en hopen dat zij snel weer op reis kan om mooie verslagen te maken! In de tussentijd kun je natuurlijk ook op hun blog terecht om algemene inspiratie op te doen - zo hebben Greg en Irene ook een aantal blogs geschreven over hoe je je reis het beste kunt voorbereiden. Super handig!

→ Reishonger.nl: Voorbereidingen

Ben jij ook een reisjunk? Ken je passagiersrechten!

Heeft het interview met Greg en Irene je in de stemming gebracht om een reis te boeken of een nieuw land te verkennen? Het is natuurlijk iets lastiger dit jaar, maar het is zeker niet onmogelijk. En vergeet niet: zelfs als je vlucht wordt geannuleerd wegens het coronavirus, heb je nog steeds recht op een volledige terugbetaling van de reissom! Heb je daar hulp bij nodig? Check dan snel en eenvoudig je vlucht in onze gratis claimcalculator en wij zorgen ervoor dat je je rechtmatige vergoeding ontvangt.

Claim mijn terugbetaling


Wat onze klanten over ons zeggen: