Off the path header

The Ones To Follow 2020 - Off The Path

donderdag 27 augustus 2020

Op reis gaan, nieuwe bestemmingen en culturen ontdekken of gewoon een ontspannen dagje aan het strand.. wie houdt daar nou niet van? Dit jaar gaat dat uiteraard iets lastiger dan voorheen. Langzaamaan begint het weer een beetje te kriebelen en willen we graag op reis. Tijd op wat reisinspiratie op te doen! Waar kun je dat nu beter doen dan op Instagram? Vlucht-Vertraagd.nl verzamelde speciaal voor jou de beste reisblogs van 2020, in een serie genaamd The Ones To Follow. Hier kun je lekker bij wegdromen, denkend aan de volgende keer dat jij op pad kunt gaan! Veel leesplezier!

Deze week in onze reisblogserie The Ones To Follow: Line en Sebastian van Off The Path! Deze blog is vooral interessant voor iedereen die op zoek is naar buitengewone en unieke reiservaringen. Samen met hun hond Finley is het stel altijd op zoek naar avontuur, waar ze op hun blog en op hun Instagram over documenteren. Indrukwekkend is echt een understatement als je hun foto's bekijkt!

The Ones To Follow 2020: Off the path! Flug-verspaetet.de

Het interview met: Line en Sebastian van Off The Path!

Kunnen jullie ons iets vertellen over wie jullie zijn, en natuurlijk over jullie blog Off The Path?

Wij zijn Sebastian en Line van Off The Path en zijn gek op avontuur! Onze blog is opgericht in 2011 en heeft al velen geïnspireerd om zich in hun eigen avontuur te storten. Op onze reizen zoeken we naar bijzondere momenten, momenten die een glimlach op je gezicht toveren en die altjd bij je zullen blijven: of het nu gaat om een zonsopgang boven de bergen, een ontmoeting met wilde olifanten of een sprong vanuit een vliegtuig. Naast roadtrips en lange afstandsreizen gaan we ook graag op pad in ons thuisland en sinds begin dit jaar nemen we onze hond Finley ook mee op reis.

Met zo'n avontuurlijk leven zal het vast vreemd zijn geweest toen de grenzen van Duitsland gesloten waren tijdens de lockdown. Waar waren jullie op dat moment en hoe hebben jullie dit ervaren?

Toen bekend werd dat de grenzen gesloten zouden worden, waren we thuis in Duitsland. Het sluiten van de grens was voor ons in het begin natuurlijk een enorme schok, omdat we - zoals waarschijnlijk de meeste mensen - niet zulke ingrijpende maatregelen hadden verwacht en altijd de vrijheid hebben gehad om te reizen waar en wanneer we maar wilden. Maar omdat de grenzen niet voor niets gesloten waren, hadden we hier al snel vrede mee.

Hoe hebben jullie de tijd doorgebracht tijdens de lockdown?

Gelukkig wonen we ten midden van een prachtig berggebied in Garmisch-Partenkirchen en zijn we als het ware omringd door natuur en avontuur. Vanuit ons appartement hebben we uitzicht op de omliggende bergtoppen en kunnen we zo het platteland inlopen. We zijn veel gaan wandelen en spelen met onze hond en hebben ook onze tijd gebruikt om een nieuw boek te schrijven, gevuld met de gaafste "micro-avonturen" in Duitsland.

Jullie hebben je dus lekker bezig gehouden! Vond jullie het alsnog moeilijk om niet meer te kunnen reizen en thuis te moeten blijven?

We zijn vrij spontaan aangelegd en in het verleden zijn we wel eens op de bonnefooi richting de Alpen getrokken voor een wandeling, een roadtrip of zelfs een last minute vlucht naar Azië. In het begin voelden we ons redelijk beperkt toen dit dus niet meer mogelijk was. Aan de andere kant konden we in deze tijd toch al niet zo spontaan op avontuur gaan, omdat we kort voor de lockdown een puppy hebben gekocht, waarmee we het grootste deel van de eerste maanden toch al thuis wilden blijven. Uiteindelijk was Finley een geweldige afleiding van de lockdown!

Hadden jullie al een vlucht op de planning staan die nu wegens corona is geannuleerd? Hoe is de luchtvaartmaatschappij hier toen mee omgegaan?

Sebastian zou in maart naar Canada vliegen, wat uiteindelijk niet is doorgegaan. De vluchten werden door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd en we hebben verder geen problemen ervaren met de afhandeling hiervan.

Was jouw vlucht ook geannuleerd wegens het coronavirus? Lees hier meer over jouw rechten in het geval van een annulering wegens COVID-19.

Wat missen jullie het allermeest aan het reizen?

Het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid dat direct opduikt als je op reis gaat, zora je de voordeur van je huis achter je hebt gesloten. We hebben ook de vele nieuwe indrukken en mensen die we ontmoeten tijdens het reizen gemist.

Wat missen jullie juist totaal niet aan het reizen?

Het in- en uitpakken!

Wat was jullie langste vluchtvertraging en hoe heeft dit de reis toen beïnvloed?

We hadden ooit een vertraging van twee uur bij onze vlucht naar Doha, waardoor we onze aansluitende naar Tokio moesten missen en uiteindelijk resulteerde dit in een vluchtvertraging van in totaal 24 uur. Helaas misten we hierdoor dus een volle dag in Japan.

Wisten jullie dat je tot 600 euro aan compensatie kunt claimen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

Ja, voor onze vertraagde vlucht naar Tokio hebben we dit bedrag ter compensatie gekregen!

Hebben jullie al een volgende reis op de planning staan en zo ja, waar gaan de reis naartoe?

Onze volgende reis word een roadtrip door Europa, waarbij we onze hond Finley meenemen en samen een aantal onvergetelijke avonturen zullen beleven.


Was je vlucht, net als die van Line en Sebastian, vertraagd of geannuleerd? Vlucht-Vertraagd.nl staat je graag bij! Wij handelen alles af met de luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat zij niet onder jouw passagiersrechten uit kunnen komen, zodat jij de vergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Vul simpelweg de gegevens van je vlucht in en wij laten je gelijk weten of je compensatie kunt claimen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht! Je komt direct te weten hoeveel geld je kunt claimen.

➜ Check mijn vlucht


We willen Line en Sebastian van Off The Path graag bedanken voor hun deelname aan The Ones To Follow 2020 en kijken zeker uit naar hun nieuwe avonturen met Finley! Benieuwd naar hun verhalen en foto's?

→ Off The Path: 10 prachtige plekken in Oostenrijk die je per fiets kunt bezoeken

Ook op zoek naar avontuur?

Heeft het interview met de bloggers van Off The Path je in de stemming gebracht om een reis te boeken of een nieuw land te verkennen? Het is natuurlijk iets lastiger dit jaar, maar het is zeker niet onmogelijk. En vergeet niet: zelfs als je vlucht wordt geannuleerd wegens het coronavirus, heb je nog steeds recht op een volledige terugbetaling van de reissom! Heb je daar hulp bij nodig? Check dan snel en eenvoudig je vlucht in onze gratis claimcalculator en wij zorgen ervoor dat je je rechtmatige vergoeding ontvangt.

Claim mijn terugbetaling


Wat onze klanten over ons zeggen: