Viajeros callejeros header

The Ones To Follow 2020 - Los Viajeros Callejeros

maandag 17 augustus 2020

Op reis gaan, nieuwe bestemmingen en culturen ontdekken of gewoon een ontspannen dagje aan het strand.. wie houdt daar nou niet van? Dit jaar gaat dat uiteraard iets lastiger dan voorheen. Langzaamaan begint het weer een beetje te kriebelen en willen we graag op reis. Tijd op wat reisinspiratie op te doen! Waar kun je dat nu beter doen dan op Instagram? Vlucht-Vertraagd.nl verzamelde speciaal voor jou de beste reisblogs van 2020, in een serie genaamd The Ones To Follow. Hier kun je lekker bij wegdromen, denkend aan de volgende keer dat jij op pad kunt gaan! Veel leesplezier!

¡Hola! en welkom bij The Ones To Follow, onze wekelijkse serie waarin we de beste reisblogs van Europa voor je uitlichten. Deze week verkennen we de Spaanse blog van Vanessa en Roger: Los Viajeros Callejeros (vrije vertaling: de straatreizigers). Dit reiskoppel komt uit Girona en blogt dan ook in het Spaans. Spreek je zelf geen Spaans? Ook dán kun je genieten van hun avonturen, ze maken namelijk ook te gekke foto's van de mooiste bestemmingen! Hun Instagram account (@viajeroscallejeros) is dan ook zeker een must-follow.

Tienes que Seguirles - Viajeros Callejeros

Even voorstellen: Vanessa en Roger van Viajeros Callejeros!

¡Hola Vanessa en Roger! Kunnen jullie ons iets vertellen over jullie blog Viajeros Callejeros?

We zijn begonnen met bloggen om onze reisverhalen zelf nog terug te kunnen lezen en uiteindelijk is het een uiteengelopen hobby geworden. Sinds enkele jaren is het ons beroep geworden!

Jullie komen dus uit Spanje: waar waren jullie toen de lockdown daar werd ingevoerd?

We waren net teruggekomen van onze reis van bijna twee maanden door Colombia.

Hoe hebben jullie de lockdown ervaren?

Om heel eerlijk te zijn is het voor ons eigenlijk vrij makkelijk geweest. Als we niet op reis zijn, werken we thuis en in dat opzicht zijn we dus wel gewend aan deze situatie. Ook zijn we door ons werk wel gewend om lange tijd zonder familie en vrienden door te brengen, dus dat was voor ons ook niet een issue.

Vonden jullie het moeilijk om niet meer te kunnen reizen en thuis te moeten blijven?

Dit was wel iets lastiger inderdaad. De eerste maand konden we goed met elkaar opschieten, maar vanaf de tweede maand werd dat natuurlijk ook iets lastiger en we zagen dat alle plannen die we hadden gemaakt stukje bij beetje in het water vielen. We hebben de lockdown gezien als een kans om te resetten en met nieuwe projecten te starten.

Hadden jullie al een vlucht geboekt die wegens corona is geannuleerd?

Ja, we hadden al een aantal vluchten geboekt. Voor één vlucht hebben we ons geld al teruggekregen en voor een andere zijn we nog in afwachting van de terugbetaling.


Was jouw vlucht ook geannuleerd wegens het coronavirus? Lees hier meer over jouw rechten in het geval van een annulering wegens COVID-19.


Wat missen jullie het allermeest aan het reizen?

Alles eigenlijk. Het reizen, wat soms ook wel vermoeiend is, is toch een soort van manier van leven geworden voor ons.

Begrijpelijk! En wat missen jullie juist totaal niet aan het reizen?

De vermoeidheid die soms toeslaat als we een paar weken op reis zijn en we heel vroeg moeten opstaan om in de vroege uurtjes nog aan onze blog te kunnen werken.

Wat was jullie langste vluchtvertraging en hoe heeft dit de reis toen beïnvloed?

Enkele jaren geleden werd onze terugvlucht vanuit Italië geannuleerd. In het begin voelden we ons totaal aan ons lot overgelaten en wisten we niet wat we moesten doen omdat we pas 3 dagen later een optie kregen op onze reis voort te zetten. Uiteindelijk hebben we maar het beste van de situatie gemaakt en hebben de 3 extra dagen gebruikt om Florence, waar we waren gestrand, nog beter te verkennen.

Wisten jullie dat je tot €600 aan compensatie kunt claimen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

Ja, daar waren we al van op de hoogte! Wij hebben het destijds via onze reisverzekering geregeld.


Was je vlucht, net als de vlucht vanuit Florence van Vanessa en Roger, vertraagd of geannuleerd? Vlucht-Vertraagd.nl staat je graag bij! Wij handelen alles af met de luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat zij niet onder jouw passagiersrechten uit kunnen komen, zodat jij de vergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Vul simpelweg de gegevens van je vlucht in en wij laten je gelijk weten of je compensatie kunt claimen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht! Je komt direct te weten hoeveel geld je kunt claimen.

➜ Check mijn vlucht


Hebben jullie al een volgende reis op de planning staan en zo ja, waar gaat deze naartoe?

We zijn net teruggekomen van een rondreis door het noorden van Spanje en vertrekken binnenkort voor 13 dagen naar Zwitserland. Daarna zullen onze reizen waarschijnlijk binnen Spanje plaatsvinden. Als we weer "normaal' op reis kunnen gaan, kiezen we zeker voor Argentinië!

Gracias Vanessa en Roger voor jullie deelname aan The Ones To Follow 2020! Spreek je een aardig woordje Spaans en ben je benieuwd naar de verhalen van dit reiskoppel? Hieronder check je het verslag van hun reis naar Colombia (voor alle niet-Spaanstaligen: de foto's zijn ook prachtig!)

→ ViajerosCallejeros.com: Viaje a Colombia en 46 días

Zin in vakantie? Ken je passagiersrechten!

Heeft het interview met Los Viajeros Callejeros je in de stemming gebracht om een reis te boeken of een nieuw land te verkennen? Het is natuurlijk iets lastiger dit jaar, maar het is zeker niet onmogelijk. En vergeet niet: zelfs als je vlucht wordt geannuleerd wegens het coronavirus, heb je nog steeds recht op een volledige terugbetaling van de reissom! Heb je daar hulp bij nodig? Check dan snel en eenvoudig je vlucht in onze gratis claimcalculator en wij zorgen ervoor dat je je rechtmatige vergoeding ontvangt.

Claim mijn terugbetaling


Wat onze klanten over ons zeggen: