IMG 0355b Tajikistan Bunch of Backpackers Header 1200x380

The Ones To Follow 2020 - Manouk van Bunch of Backpackers

maandag 10 augustus 2020

Op reis gaan, nieuwe bestemmingen en culturen ontdekken of gewoon een ontspannen dagje aan het strand.. wie houdt daar nou niet van? Dit jaar gaat dat uiteraard iets lastiger dan voorheen. Langzaamaan begint het weer een beetje te kriebelen en willen we graag op reis. Tijd op wat reisinspiratie op te doen! Waar kun je dat nu beter doen dan op Instagram? Vlucht-Vertraagd.nl verzamelde speciaal voor jou de beste reisblogs van 2020, in een serie genaamd The Ones To Follow. Hier kun je lekker bij wegdromen, denkend aan de volgende keer dat jij op pad kunt gaan! Veel leesplezier!

Next up in onze reisblogserie The Ones To Follow: backpack guru Manouk van 'Bunch of Backpackers'! Manouk schrijft haar blogs voornamelijk in het Engels, maar voor haar Nederlandse lezers heeft ze ook een speciale Dutch Corner opgericht. Wie van avontuur, vrijheid en niet-alledaagse bestemmingen houdt, is bij 'Bunch of Backpackers' aan het juiste adres. Inmiddels heeft Manouk al zo'n 70 landen bezocht!

Interview Manouk Bunch of Backpackers

Even voorstellen: Manouk van Bunch of Backpackers!

Hi Manouk! Kun je ons iets vertellen over jezelf en je blog?

Hi! Mijn naam is Manouk!

Ik ben 34 jaar, werk als arts en woon in het mooie Rotterdam. Reizen is sinds jonge leeftijd al een passie. Ik geniet in het bijzonder van reizen op de bonnefooi, met mijn backpack en tent en met veel vrijheid en avontuur! Ik heb inmiddels zo'n 70 landen mogen bezoeken met als hoogtepunten o.a. een 3-weekse trektocht in de Everest regio in Nepal, de Transmongolie Express en de Zijderoute overland. De laatste jaren reisde ik ook naar relatief minder bezochte, maar bijzonder mooie bestemmingen zoals bijvoorbeeld Soedan, Ethiopie, Sierra Leone, Liberia, Tajikistan, Iran, Iraaks Koerdistan en Azerbaijan. Deze landen hebben verrassend veel te bieden! Wist je bijvoorbeeld dat Soedan meer piramides heeft dan Egypte? En dat je in Sierra Leone de prachtigste stranden hebt en goed kan surfen?

In 2013 startte ik mijn blog 'Bunch of Backpackers' (www.bunchofbackpackers.com) waarop mijn verhalen, tips en foto's gebundeld zijn. Bunch of Backpackers in inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendere internationale 'solo female adventure' blogs! Soms krijg ik een berichtje dat iemand een reis naar een bepaalde bestemming heeft geboekt mede geïnspireerd door mijn verhalen of Instagram (@manoukbob). Dat vind ik superleuk om te horen!

Je hebt flink wat landen op je lijstje staan! Na zoveel reizen zal de lockdown je vast zwaar zijn gevallen. Waar was je toen Nederland in lockdown ging en hoe heb je dit ervaren?

Ik was thuis in Rotterdam. Ik zal de stille straten en de lege supermarktschappen niet snel vergeten. Ook was ik onder de indruk van de impact van de lockdown in Nederland op allerlei fronten. Ik heb de lockdown persoonlijk niet als heel belastend ervaren.

Hoe heb je je tijd doorgebracht tijdens de lockdown?

Ik ben in opleiding tot longarts en heb gedurende die tijd in het Corona team van mijn ziekenhuis gewerkt. Het was een bijzondere en roerige tijd in het ziekenhuis. Als ik thuis was hield ik me bezig met het opknappen van mijn huis, hardlopen, online yoga, series en lezen.

Vond je het - ondanks je uitdaging in het ziekenhuis en de klusjes thuis - moeilijk om niet meer te kunnen reizen en thuis te moeten blijven?

Het was in Accra, Ghana (de laatste bestemming van een reis van 4 maanden) toen iemand voor het eerst aan mij vroeg of ik over het Corona virus had gehoord. Niet lang nadat ik thuis kwam ging Nederland in lockdown. Omdat ik net een prachtige, lange reis achter de rug had en bezig was in het ziekenhuis, was thuisblijven geen opgave voor me. Ik dacht gedurende die periode eigenlijk weinig aan reizen. Nu begin het langzaam wel weer te kriebelen en zitten er al weer genoeg reisideeën in mijn hoofd voor in de nabije (of verre?) toekomst.

Had je een vlucht geboekt die wegens corona is geannuleerd? Hoe is de luchtvaartmaatschappij hier toen mee omgegaan?

Ik had gelukkig nog geen vluchten voor toekomstige reizen.


Was jouw vlucht wél geannuleerd wegens het coronavirus? Lees hier meer over jouw rechten in het geval van een annulering wegens COVID-19.


Wat mis je het allermeest aan het reizen?

Dat elke dag anders is!

Wat mis je juist totaal niet aan het reizen?

Soms heb je vervelende situaties op reis: (seksuele) intimidatie, diefstal, baggage die kwijt is, gevaarlijke situaties, oplichterij (poging tot) etc. Gelukkig komt dit sporadisch voor. Uiteindelijk zijn sommige van deze situaties ook wel weer leerzaam en vormen je je als reiziger.

Wat was je langste vluchtvertraging en hoe heeft dit je reis toen beïnvloed?

Mijn langste vluchtvertraging was tijdens de vlucht van Addis Abeba in Ethiopie naar Cancun in Mexico. Er was een technisch mankement in het vliegtuig, waardoor wij vele uren aan de grond stonden. Ik zou eigenlijk mijn verjaardag in Mexico vieren, maar door deze vertraging vierde ik mijn verjaardag in het vliegtuig.

Wat zuur! Wist je dat je tot €600 aan compensatie kunt claimen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht? Dat zou wel een passend verjaardagskadootje zijn geweest..

Ja, dat heb ik eigenlijk pas in de laatste jaren ontdekt! Zonde! Ik heb voor mijn Mexico vlucht uiteindelijk €600 compensatie gekregen (toevallig via jullie website!).


Was je vlucht, net als die van Manouk, vertraagd of geannuleerd? Vlucht-Vertraagd.nl staat je graag bij! Wij handelen alles af met de luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat zij niet onder jouw passagiersrechten uit kunnen komen, zodat jij de vergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Vul simpelweg de gegevens van je vlucht in en wij laten je gelijk weten of je compensatie kunt claimen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht! Je komt direct te weten hoeveel geld je kunt claimen.

➜ Check mijn vlucht


We willen Manouk graag bedanken voor haar deelname aan The Ones To Follow 2020 en hopen dat zij snel weer op reis kan om mooie verslagen te maken! Benieuwd naar haar reisverhalen en foto's? Check hieronder één van onze favoriete artikelen die zij op haar blog heeft gedeeld:

→ bunchofbackpackers.com: 40 of my favorite photos that will inspire you to visit Tajikistan

Heb jij ook de reiskriebels te pakken?

Heeft het interview met Manouk je in de stemming gebracht om een reis te boeken of een nieuw land te verkennen? Het is natuurlijk iets lastiger dit jaar, maar het is zeker niet onmogelijk. En vergeet niet: zelfs als je vlucht wordt geannuleerd wegens het coronavirus, heb je nog steeds recht op een volledige terugbetaling van de reissom! Heb je daar hulp bij nodig? Check dan snel en eenvoudig je vlucht in onze gratis claimcalculator en wij zorgen ervoor dat je je rechtmatige vergoeding ontvangt.

Claim mijn terugbetaling


Wat onze klanten over ons zeggen: