Man watching video on mobile phone 399955888 resized

De 17 grootste ergernissen tijdens een vlucht

vrijdag 24 januari 2020

Reizen per vliegtuig is al lang niet meer voor de rijken. Je hoeft niet meer strak in pak en netjes in je stoel te zitten en dat is te merken… Daarom stuurde Genfare een enquête eruit om de grootste ergernissen in kaart te brengen tijdens het reizen per vliegtuig. Volgens de enquête vindt 64 procent van de reizigers het oké om je schoenen uit te doen tijdens de vlucht en 20 procent vindt het ook nog eens geen probleem als je ook je je sokken uitdoet. Niet oké, jongens! Wat reizigers het meest irritant vinden, is het schoppen tegen je stoel. 54 procent van de respondenten ergert zich hier het meest aan (wat we ook niet heel gek vinden).

De 17 grootste ergernissen tijdens een vlucht

Dit is de gerangschikte lijst met ergernissen tijdens het vliegen:

 1. Stoelschoppen: 54 procent
 2. Huilende baby’s/kinderen: 27 procent
 3. Lichaamsgeur: 26 procent
 4. Praatgrage medepassagier: 23 procent
 5. Onoplettende ouders: 21 procent
 6. Dronken passagiers: 18 procent
 7. Stoel achterover geleund of op geleund: 17 procent
 8. Snurken: 15 procent
 9. Haasten om uit het vliegtuig te kunnen: 15 procent
 10. Verstelbare stoel: 15 procent
 11. Voeten omhoog: 13 procent
 12. Sterk ruikend eten: 11 procent
 13. Man-spreading: 7 procent
 14. Passagiers die hun schoenen of sokken uitdoen: 6 procent
 15. Felle schermen op telefoons: 3 procent
 16. Niet-service honden: 2 procent
 17. Slordig kleden: 1 procent

Gelukkig hadden de reizigers die de enquête hadden ingevuld genoeg tips om de ergernissen tegen te gaan. Zo kun je praatgrage passagiers gewoonweg negeren, je koptelefoon opdoen of de helden onder ons hebben de cabin crew gevraagd hen te laten stoppen met praten!

Geïrriteerd door een vluchtvertraging? Claim compensatie!

Een lange tijd in dezelfde ruimte spenderen met geen uitweg, maakt ons allemaal wel wat meer prikkelbaar dan normaal. Begon je reis al bomvol irritaties omdat je vlucht vertraagd of geannuleerd was? Laat ons je helpen! Je hebt misschien wel recht op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij!

Check gratis en vrijblijvend je vertraagde of geannuleerde vlucht in onze claimcalculator om te zien of jij misschien in aanmerking komt voor compensatie.

➜ Check je vlucht