Airplane food

10 gratis services waar je om kunt vragen tijdens je vlucht

donderdag 19 december 2019

Een vliegreis, vooral in het geval van een lange vlucht, kan best vermoeiend zijn. Uiteraard wil je de vlucht natuurlijk zo comfortabel doorkomen! Niet iedereen is ervan op de hoogte, maar tijdens een vlucht kunnen we verschillende dingen gratis krijgen. Lees verder voor 10 gratis services die je voor en tijdens een vlucht kunt aanvragen, zodat je een betere ervaring in het vliegtuig hebt.

1. Van stoel veranderen

Wanneer je met een groep vrienden of familie reist, is natuurlijk het altijd fijner (en gezelliger) om naast elkaar te zitten. En voor degene met vliegangst: wij begrijpen natuurlijk dat je liever in de hand van een bekende knijpt dan in die van een vreemde. Als je jouw boardingpass ontvangt en blijkt dat je niet naast elkaar bent geplaatst, kun altijd aan de passagier naast je vragen of het mogelijk is om van plek te wisselen. Ook kun je het personeel vragen of je mogelijk op een andere plek kunt zitten. Het is uiteraard wel verstandig om dit te doen zodra alle passagiers aan boord zijn, het kan namelijk zijn dat er nog andere plaatsen vrij zijn, dit scheelt weer een hoop gedoe. Hopelijk vinden ze een oplossing en zit bij je geliefden, zonder extra kosten te betalen tijdens de vlucht.

Vliegtuigstoelen aan boord van het toestel

2. Verfrissingen

Heb je een beetje, of heel erg dorst? Als je niet met een low budget airline vliegt, zijn drankjes waarschijnlijk inbegrepen in je ticket. Bij sommige airlines, zoals KLM of TUI fly kun je elke vorm van drankjes (sapjes, alcohol, water) bestellen en het personeel van de luchtvaartmaatschappij zal ze maar al te graag voor je serveren.

3. Toiletartikelen, medicatie of EHBO set

Op een lange vlucht, vooral de vluchten waar er geen mogelijkheid is om te slapen, zijn we niet op ons best. Als migraine je aanvalt, je jezelf een beetje wil opfrissen, een vinger aan een pagina uit je boek hebt gesneden of als je je niet goed voelt, zijn er verschillende soorten hulpmiddelen aan boord die je gratis kan gebruiken. Aarzel dus niet om hulp te vragen van de steward of stewardess!

4. (Gelimiteerde) internetverbinding

Als je niet kunt slapen en even met een vriend wilt praten, of als je een bericht moet doorgegeven aan de mensen die op je bestemming wachten, geven verschillende luchtvaartmaatschappijen je gratis internettoegang zodat je gebruik kan maken van je apps!

5. Broche met het logo

De meeste luchtvaartmaatschappijen beschikken over een broche met het logo. Als je het héél lief vraagt, dan mag je vast wel zo'n broche hebben van de stewardess!

6. Meer eten

De meeste mensen zijn niet zo te spreken over de maaltijden aan boord. Krijg jij er echter niet genoeg van of heb je na het eten van één portie nog steeds honger? Waarom vraag je dan niet om meer? Je kan bijvoorbeeld een extra portie dessert bestellen zolang de voorraad strekt!

Maaltijd in het vliegtuig

7. Tijdelijke nanny

Reizen met jonge kinderen kan erg stressvol zijn. Als je zelf naar de wc moet of iets anders, wil je je kinderen liever niet alleen achterlaten. Wellicht kan het geen kwaad om aan een stewardess te vragen of ze eventjes op ze kan passen. Gratis, natuurlijk.

8. Koptelefoons

Je zult het net zien: wil je tijdens je vlucht een leuke film kijken of even rustig genieten van je favoriete muziek, blijkt dat je je koptelefoon bent vergeten! In dat geval kun je altijd een setje koptelefoons vragen aan de crew. Ze zullen niet van de beste kwaliteit zijn, maar ze zullen de klus wel klaren.

9. Een beetje slaapcomfort

Slapen in het vliegtuig is niet altijd gemakkelijk. Om het een stukje aangenamer te maken, kun je profiteren van gratis oordopjes, een slaapmasker, dekens of zelfs sokken. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk!

10. Een bezoekje aan de cockpit

De cockpit is nog steeds een mysterieus onderdeel van het vliegtuig. Als je in de verleiding bent om een kijkje te nemen, vraag het dan! Het enige wat je hoeft te doen is wachten tot het vliegtuig is geland en volledig tot stilstand is gekomen. Het personeel zal het je graag laten zien.

Piloot in de cockpit van het vliegtuig

Claim compensatie voor je vertraagde of geannuleerde vlucht

En tot slot: een claim indienen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht kost je ook niks. Oké, als we winnen is het niet gratis, máár dan verblijden we je wel met een compensatie die kan oplopen van €250, €400 of zelfs €600! Het internationale team van claimspecialisten bij Vlucht-Vertraagd.nl zijn gespecialiseerd in het claimen van compensaties waar passagiers recht op hebben na een vertraging of annulering van de vlucht. Check direct je vlucht gratis met onze claim calculator. Je kunt altijd beslissen of je je claim later wilt indienen.

➜ Check je vlucht