Ian dooley 3 NCA3tba E5 I unsplash

5 geweldige reistips waar niemand over praat

dinsdag 3 september 2019

Het internet staat bomvol met allerlei interessante reisblogs en websites die allemaal één doel hebben: ze geven je de beste aanbevelingen voor tijdens jouw reis! Wij hebben het wereldwijde web afgestruind en zo een lijst verzameld van de meest eenvoudige en nuttige tips die je tijdens jouw vakantie kunt toepassen. Volg deze tips en ga je een stuk comfortabeler op reis!

1. De European Health Insurance Card (EHIC)

De European Health Insurance Card (EHIC), ook wel bekend als de Europese ziekteverzekeringskaart, is gratis verkrijgbaar en dient als bewijs dat je verzekerd bent in een EU-land. Inwoners van EU-landen, waaronder ook IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland komen in aanmerking voor deze kaart als ze verzekerd zijn in hun land van herkomst. Als je naar een ander EU-land reist, ongeacht of je dit doet voor werk, studie, of gewoon als vakantie, dan heb je recht op dezelfde gezondheidszorg als de verzekerde inwoners van het land dat je bezoekt. In geval van nood kun je de hulpdiensten bereiken op het gratis nummer 112, wat overal binnen de EU bereikbaar is. Ga je op reis en heeft jouw verzekeringsmaatschappij je deze kaart nog niet toegestuurd? Zorg er van voor dat je dit voorafgaand aan de reis regelt!

2. Oordopjes

Ze nemen letterlijk minder ruimte in beslag dan alle andere spullen die je meeneemt op vakantie, maar de kans bestaat dat ze het allerbelangrijkste item in jouw reistas zijn! Je weet maar nooit wanneer je ze nodig hebt.. Ze kunnen je redden van een rusteloze nacht als je onverhoopt een gehorige kamer in een feesthostel krijgt toegewezen, of als je last hebt van een luid snurkende medepassagier tijdens een lange vlucht. Ook erg handig als je te maken krijgt met warmere temperaturen maar geen last wilt hebben van de herrie op straat. Bang dat je 's ochtends je wekker niet hoort omdat je oordopjes in hebt? Zorg er dan voor dat je de trilstand van jouw telefoon aan hebt staan en je telefoon op je nachtkastje of in ieder geval dichtbij je bed neerlegt, hierdoor zul je gegarandeerd wakker worden.

3. Flexibele reisdata

Het komt vaak voor dat mensen hun vakantieverzoek indienen voordat ze hun vakantie (inclusief vluchten) hebben geboekt. Als het mogelijk is, en jouw werkgevende het toelaat, raden wij je aan om juist eerst naar een voordelige vlucht te zoeken. Het is hartstikke zonde als je jouw dagen al hebt ingediend en erachter komt dat de vlucht van de dag ervoor de helft goedkoper is. Hetzelfde geldt voor het boeken van een accommodatie en activiteiten. Houd er rekening mee dat dinsdagen en woensdagen vaak de goedkoopste dagen zijn om te vliegen!

4. Drink voldoende water

Net als de vorige reistip, is deze aanrader ook redelijk voor de hand liggend. Het kan zomaar gebeuren dat het je in al je enthousiasme tijdens de vakantie even ontgaat om ook nog genoeg water te drinken. Veel reizigers drinken te weinig water, wat tot allerlei soorten kwalen kan leiden. Last van jetlag? Het drinken van voldoende water helpt! Neem een herbruikbare fles mee en je zult op veel plaatsen waarschijnlijk niet eens hoeven te betalen voor drinkwater. Tip voor op de luchthaven: leeg je waterfles zodat je deze mee kunt nemen voorbij de security check. Zo kun je je fles opnieuw (en gratis!) vullen bij de gate en hoef je niet de hoofdprijs te betalen voor een simpel flesje water op de luchthaven!

5. Claim compensatie voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht

Niet veel vliegpassagiers weten dat ze aanspraak kunnen maken op compensatie als hun vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is en ze met een vertraging van drie uur of meer op de eindbestemming aankomen. Deze wetgeving is vastgelegd in Europese Verordening 261/2004 en jij als gedupeerde passagier kunt een vergoeding krijgen tot €600!

Veel luchtvaartmaatschappijen proberen onder deze wetgeving uit te komen en maken het claimproces zeer ingewikkeld. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in, Vlucht-Vertraagd.nl neemt het werk voor je uit handen!

Maak snel en vrijblijvend gebruik van onze claimcalculator om te zien hoeveel geld jij kunt claimen voor jouw vluchtvertragingannulering of overboeking:

➜ Check jouw vlucht

Om deze kleine verzameling reistips af te sluiten, willen we je een algemeen reisadvies geven: zorg dat je volop geniet van je reis en de bestemming! Je zult ter voorbereiding van je reis waarschijnlijk al veel informatie hebben gelezen. Hoog tijd om onze tips even kort samen te vatten zodat jij op de hoogte bent van de meest praktische en eenvoudige reistips waar je waarschijnlijk niet zo vaak iemand over hoort:

  1. Kom je in aanmerking voor de Europese ziekteverzekeringskaart? Zorg dat je deze van jouw verzekeraar ontvangt en meeneemt op reis!
  2. Neem oordopjes mee voor een goede nachtrust
  3. Houd rekening met flexibele reisdata voor de voordeligste tickets
  4. Drink voldoende water (en schaf een herbruikbare waterfles aan)
  5. Claim compensatie voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht