Background cash close up 929288

4 slimme en eenvoudige tips om je vakantiebudget te vergroten

vrijdag 5 juli 2019

Het vakantieseizoen staat voor de deur! Kan jij wel een extra zakcentje gebruiken voor jouw welverdiende vakantie? Wij geven je 4 slimme en eenvoudige tips waarmee je jouw vakantiebudget kunt vergroten. Zo houd je meer geld over voor die leuke excursie, dat extra drankje bij de strandbar of een bijdrage aan jouw vliegticket naar die mooie verre bestemming.. er zijn ontelbare dingen die je met de opbrengst kunt doen! 

1. Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

Je kledingkast puilt uit met kledingstukken die je niet meer draagt, schoenen die eigenlijk niet meer goed passen en ergens op zolder liggen nog een paar oude rolschaatsen die je niet meer gebruikt. Komt dit jou bekend voor? Dan is het hoog tijd om deze spullen weg te doen! Zo bespaar je niet alleen veel ruimte in huis, maar kun je er ook nog een leuk bedrag aan overhouden dat je vervolgens kunt spenderen aan jouw vakantie. Boek een kraam op een vlooienmarkt (bijvoorbeeld bij de IJ-Hallen of de Neuzelbeurs), tevens ook een leuke manier om jouw buurt- of stadsgenoten beter te leren kennen. Online zijn er ook veel platforms te vinden waar je jouw spullen makkelijk kunt verkopen. Zo kun je op United Wardrobe jouw overtollige verzameling kleding heel gemakkelijk met een app online zetten, of verkoop jouw gebruikt elektronische appareten via reBuy.nl. Opgeruimd staat netjes!

2. Verhuur jouw eigen woning tijdens de vakantie

Ooit eraan gedacht om jouw appartement onder te verhuren terwijl je zelf op vakantie bent? Zeker als je in een grote stad woont, zul je geen probleem hebben om een tijdelijke huurder voor jouw woning te vinden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door jouw appartment of huis aan te bieden via websites als het welbekende Airbnb. Let er wel op dat je altijd de toestemming van jouw verhuurder moet verkrijgen als je jouw woning wilt onderverhuren. Wil je zelf ook in het huis van een lokale bewoner verblijven tijdens jouw vakantie? Via online huizenruilservice HomeExchange kun je tegen een lage prijs aan tijdelijke woningruil doen.

3. Verdien geld met jouw vakantiekiekjes

Ben jij een fotograaf in hart en nieren? Als jouw foto's aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoen kun je deze wellicht online te koop zetten om zo een extra zakcentje te verdienen! Jouw vakantiekiekjes verkopen via de service van Adobe Stock is heel eenvoudig. Als iemand jouw foto's koopt, ontvang je een commissiepercentage. Een leuke én creatieve manier van geld verdienen!

4. Claim vergoeding voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht

Wist je dat je recht heb op een vergoeding als jouw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt was? Dit kan zelfs tot 2 jaar na datum van de vlucht! Het bedrag dat je kunt claimen kan oplopen tot € 600,- per persoon. Het loont dus absoluut om jouw oude boekingsbevestigingen door te speuren om te zien of jouw vluchten van de afgelopen 2 jaar mogelijk vertraagd waren. Als je al jouw vluchten hebt verzameld, kun je eenvoudig op onderstaande knop klikken om te controleren op hoeveel vergoeding jij recht hebt!

Check jouw recht op compensatie