Airport arrival departure board

De 15 meest populaire vliegroutes ter wereld op een rijtje

maandag 8 april 2019

Er worden elk jaar miljoenen vluchten uitgevoerd met uiteenlopende bestemmingen. Toch zitten hier bepaalde routes tussen die sommige piloten hoogstwaarschijnlijk op hun duimpje kennen! Databedijf OAG, gespecialiseerd in het analyseren van gegevens van de luchtvaartindustrie, heeft een rapport uitgebracht waaruit is gebleken dat sommige vliegroutes jaarlijks waanzinnig vaak worden uitgevoerd. Wij hebben de 15 meest populaire vliegroutes ter wereld voor je op een rijtje gezet!

Luchtvaart, aankomsten, vertrekken, vluchten, vliegroutes

15. Bogotá (BOG) — Medellín (MDE)

We beginnen de lijst met een populaire Colombiaanse vliegroute: van de hoofdstad Bogotá naar Medellín. In totaal worden er jaarlijks 31.279 vluchten uitgevoerd op deze route, met name door luchtvaartmaatschappijen LATAM Airlines, Viva Air en Copa Airlines.

14. Jakarta (CGK) – Denpasar (DPS)

Ook de route van Jakarta naar Denpasar op Bali is een ontzettend populaire route. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat Bali een erg populaire bestemming voor toeristen is. Per jaar worden er zo'n 31.985 vluchten uitgevoerd op deze route, onder andere door AirAsia, Lion Air en Batik Air.

13. Cuzco (CUZ) – Lima (LIM)

Met 32.095 vluchten per jaar maakt de vlucht tussen de Peruaanse stad Cuzco en de hoofdstad Lima ook onderdeel uit van dit rijtje. Ben je van plan om van Cuzco naar Lima te vliegen? Dan heb je genoeg keuze! Je kunt onder andere terecht bij airlines als Viva Air, Peruvian, Sky Airline en Star Peru.

12. Brisbane (BNE) – Sydney (SYD)

Wie van Brisbane naar Sydney wil vliegen heeft voldoende mogelijkheden: deze route wordt 33.443 keer per jaar uitgevoerd. Onder andere Jetstar, Tigerair, Qantas en Virgin Australia vliegen van de Sunshine Coast in de richting van de Central Coast.

11. Kaapstad (CPT) – Johannesburg (JNB)

De vlucht van Cape Town International Airport naar O. R. Tambo International Airport is bij uitstek de meest populaire vliegroute binnen Zuid-Afrika. Jaarlijks gaan er 33.708 vluchten van Kaapstad naar Johannesburg, vele hiervan uitgevoerd door British Airways, South African Airways en low-cost luchtvaartmaatschappij FlySafair.

10. Jeddah (JED) – Riyad (RUH)

In Saudi-Arabië vliegen onder andere Saudia, Flynas en Saudi Gulf Airlines veel van de luchthaven in Jeddah naar de hoofdstad Riyad. Deze vlucht van anderhalf uur wordt wel 35.149 keer per jaar uitgevoerd.

9. Los Angeles (LAX) – San Francisco (SFO)

Het luchtverkeer van The City of Angels naar San Fran is ook behoorlijk druk en loopt op tot wel 35.365 vluchten per jaar. Onder andere American Airlines, US Airways en Southwest Airlines vliegen vaak tussen deze twee grote steden aan de westkust van de Verenigde Staten.

8. Jakarta (CGK) – Surabaya (SUB)

Luchtvaartmaatschappijen AirAsia, Lion Air en Sriwijaya Air hebben het maar druk met de vele vluchten van Jakarta naar Surabaya! Er worden jaarlijks zo'n 37.762 vluchten uitgevoerd van de Indonesische hoofdstad naar de grote havenstad.

7. Sapporo (CTS) – Tokyo (HND)

De teller van het aantal vluchten van de Japanse stad Sapporo naar de hoofdstad Tokyo staat jaarlijks op 37.762. Uiteraard worden de meeste vluchten hiervan uitgevoerd door de toestellen van Japan Airlines, maar ook Air Asiana en Air Do vliegen veel op deze route.

6. Hanoi (HAN) – Ho Chi Minh City (SGN)

In Vietnam wordt veel gevlogen van Hanoi in het noorden naar Ho Chi Minh City in het zuiden van het land. Onder andere Vietnam Airlines, VietJet Air en Jetstar verzorgen zo'n 39.291 vluchten per jaar tussen de twee Vietnamese steden.

5. Fukuoka (FUK) – Tokyo (HND)

Nog een Japanse route op deze lijst! Luchtvaartmaatschappijen Skymark Airlines, ANA (All Nippon Airways), StarFlyer en Japan Airlines zijn samen verantwoordelijk voor wel 39.406 vluchten tussen de Japanse stad Fukuoka en de hoofdstad Tokyo per jaar.

4. Sao Paolo (CGH) – Rio de Janeiro (SDU)

Het aantal vluchten tussen São Paulo–Congonhas International Airport en Rio de Janeiro–Galeão International Airport komt neer op 39.747 per jaar. Er zijn op deze route 3 luchtvaartmaatschappijen actief: Avianca Brazil, GOL Airlines en LATAM Airlines.

3. Mumbai (BOM) – New Delhi (DEL)

Ook van Mumbai naar de Indiase hoofdstad New Delhi wordt onwijs veel gevlogen: in totaal wel 45.188 keer per jaar. Op deze route kom je onder andere de toestellen van GoAir, Air India, AirAsia en IndiGo Airlines tegen.

2. Melbourne (MEL) – Sydney (SYD)

Op nummer twee van meest populaire vliegroutes staat de route tussen de Australische bestemmingen Melbourne en Sydney. Jaarlijks worden er wel 54.102 vluchten uitgevoerd op deze route, door onder andere Virgin Australia, Tigerair en Jetstar.

1. Jeju (CJU) – Seoul (GMP)

Met wel 79.460 vluchten per jaar staat de route van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul en het Zuid-Koreaanse eiland Jeju bovenaan de lijst. Op deze route zijn 7 luchtvaartmaatschappijen actief, waaronder Korean Air en Jeju Air. Jeju ligt ten zuiden van het Koreaanse schiereiland en is een populaire vakantiebestemming voor veel Koreanen.

Korea, Korean Air, Seoul, vliegtuig, luchtvaart, luchthaven

Live deze vliegroutes volgen

Wist je dat het mogelijk is om alle bovenstaande routes live te volgen? Met de flightradar van VliegtuigVolgen24.nl kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week vliegtuigen volgen van alle vliegvelden op de wereld. Als je klikt op een vliegtuig in de flightradar krijg je precies te zien welke vlucht het betreft en wat de verwachte aankomsttijd is. Zo kun je erachter komen welk vliegtuig er op dit moment over je heen vliegt of live op de hoogte blijven van de vlucht van familie of vrienden!

➜ Volg jouw vlucht via VliegtuigVolgen24.nl

Is je vlucht vertraagd of geannuleerd op één van deze vliegroutes? Claim dan je compensatie!

Volgens de Europese regulatie CE 261/2004 heb je in het geval van een vertraging van meer dan 3 uur of een annulering recht op compensatie. Dit is echter wel alleen zo als het door een reden komt die te verwijten valt aan de airline, zoals een technisch probleem. Je kunt je claim bij ons geheel vrijblijvend en gratis indienen - je betaalt enkel een 25% succes fee indien wij je ook daadwerkelijk uitbetaald krijgen.

➜ Check gratis of jij recht hebt op vergoeding

Wil je op de hoogte blijven van onze blogposts? Volg ons op Facebook en Twitter.

Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl