Ski2

De beste bestemmingen voor een skivakantie in 2019 met het vliegtuig

dinsdag 19 februari 2019

De eindeloze files op de snelweg en de gladde wegen kunnen de start van je skivakantie echt bederven. Het alternatief voor al deze stress? De reis met het vliegtuig! Welke luchthavens liggen het dichtst bij skigebieden?

In de afgelopen jaren bieden steeds meer luchtvaartmaatschappijen rechtstreekse verbindingen tussen grote luchthavens en Europese skigebieden. Zodoende is het steeds gemakkelijker geworden om voor een lang weekend op de besneeuwde hellingen te gaan ravotten.

We hebben de dichtstbijzijnde skigebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland voor je op een rijtje gezet, perfect voor een paar dagen heerlijk weg op de ski's.

Ski-bestemmingen in Oostenrijk

Innsbruck

Innsbruck-Kranebitten Airport ligt in het midden van de Alpen en daarom zeer dicht bij het Zillertal of de Ötztaler Alpen. Vanaf de luchthaven van Innsbruck is er een pendeldienst die je naar de Kitzbühler Alpen of het populaire Oostenrijkse Tirol, Ischgl, brengt. Het is daarom niet verrassend dat de luchthaven van Innsbruck erg druk is!

Salzburg

Salzburg is niet alleen een vakantiebestemming voor liefhebbers van klassieke muziek, het ligt ook nog eens dichtbij populaire skigebieden zoals Zell am See, Kaprun of Dachstein, dat jaarlijks duizenden sportfans trekt in de winter.

Ski-bestemmingen in Frankrijk

Grenoble, Lyon, Chambéry of Genève

Vanaf deze 4 luchthavens is het eenvoudig om bij de Franse Alpen terecht te komen: je hebt een ruime keuze uit de skigebieden van Clusaz, Cluses, Samoens, Morzine, Les Gets, Avoriaz en St-Jean d'Aulps.

De beroemde badplaatsen Chamonis en Courchevel liggen op respectievelijk 88 km en 149 km van Genève.

Tarbes - Lourdes

Heb je liever kleinere resorts en een ander landschap, dan zijn daar nog de Pyreneeën. Vanaf het kleine vliegveld van Tarbes - Lourdes kun je St Lary, Piau, Engaly, Peyragudes, La Mongrie, Luz, Gavarnie, Barèges en Cauterets gemakkelijk bereiken.

Ski-bestemmingen in Zwitserland

Zurich

Vanaf het belangrijkste Zwitserse vliegveld zit je in minder dan twee uur met de trein in Flumserberg, St. Gallen of in de beroemde hellingen van Luzern aan het Vierwoudstrekenmeer. Ideaal voor een lekkere skitrip!

Bern

Het Berner Oberland kent beroemde skigebieden zoals Grindelwald, Adelboden en Mürren-Schlitthorn. Deze gebieden zijn vanuit de Zwitserse hoofdstad in ongeveer twee uur te bereiken met het openbaar vervoer.

Genève

De skigebieden in Genève - Villars, Les Diablerets en Leysin, zijn vanaf de luchthaven van Genève in minder dan twee uur te bereiken.

Al met al zijn er meer dan genoeg plekken die gemakkelijk vanaf Schiphol, Rotterdam of Eindhoven te bereiken zijn voor een mooie skiptrip! En niet geheel overbodig; zorg voor een goede reisverzekering, want een ongeluk zit in een klein hoekje zo op twee latten of op een snowboard!

Is de vlucht voor je skiptrip vertraagd of geannuleerd binnen de Europese Unie? Claim dan je compensatie!

Volgens de Europese regulatie CE 261/2004 heb je in het geval van een vertraging van meer dan 3 uur of een annulering binnen de Europese Unie recht op compensatie. Dit is echter wel alleen zo als het door een reden komt die te verwijten valt aan de airline, zoals een technisch probleem. Je kunt je claim bij ons geheel vrijblijvend en gratis indienen - je betaalt enkel een 25% succes fee indien wij je ook daadwerkelijk uitbetaald krijgen.

➜ Check je vlucht

Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl