Turkey

De 5 Europese airlines die het meest op tijd vlogen in 2018

maandag 11 februari 2019

Kijkend over 2018 zien we helaas een toename in het aantal vluchten dat vertraging had of geannuleerd werd. Voor sommige airlines liep het percentage van geannuleerde en vertraagde vluchten wel op tot 40%! Maar in dit artikel staan we niet stil bij de slechtst presterende vliegtuigmaatschappijen, maar bij de beste. Welke vijf vlogen het meest punctueel in 2018? Je vindt het hieronder!

Welke vliegtuigmaatschappen vlogen met de minste vertragingen in 2018 in Europa?

Met andere woorden, welke waren het meest punctueel in 2018? Deze lijst bestaat uit data die wij zelf hebben verzameld op basis van daadwerkelijke vliegtijden en zijn gerangschikt volgens het gemiddelde aantal vluchten dat op tijd vloog:

5. TUIfly vloog in 81,1% van de gevallen op tijd

TUifly, de Brits-Duitse vakantie-airline, verbindt meerdere Britse steden met bestemmingen in Spanje, waarbij het gespecialiseerd is in het aanbieden van vakantiepakketten. Het vliegt regelmatig naar tropische eilanden waar ontspanning en goed weer vrijwel zeker gegarandeerd zijn.

4. Virgin Atlantic Airways vloog in 82,3% van de gevallen op tijd

Virgin Atlantic Airways, de Britse maatschappij, vliegt doorgaans enkel de Atlantische oceaan over. Dit betekent dat het bedrijf meestal afstanden overbrugt die in het geval van vertraging van drie uur of meer, of een annulering, een compensatie van 600 euro bewerkstelligen. Het is dus in hun uiterste eigenbelang dat ze op tijd vliegen!

3. Jet2 vloog in 82,6% van de gevallen op tijd

Claim compensation for your Jet2 flight

Jet2 valt onder de zogenaamde 'budget' vliegtuigmaatschappijen - het vliegt vooral vanuit het Verenigd Koninkrijk naar allerlei bestemmingen voor een goede prijs en weet dat ook nog eens in de meeste gevallen prima op tijd te doen!

2. Iberia Express vloog in 83,3% van de gevallen op tijdIberia claim compensation for your flight

De budgetvliegtuigmaatschappij Iberia Express is helaas berucht wanneer het aankomt op het uitbetalen van compensatie in het geval van vertragingen of annuleringen. Wij zijn er echter voor je om hierbij te helpen! Desondanks wist de Spaanse airline vorig jaar goed op tijd te vliegen: goed genoeg voor een tweede plek!

1. SunExpress Germany vloog in 83,4% van de gevallen op tijd

SunExpress in Duitsland vliegt - niet geheel toevallig als je naar de naam kijkt - veelal naar zonnige bestemmingen. Turkije staat ferm bovenaan als nummer 1 bestemming en daarmee verslaat SunExpress beide moederbedrijven Lufthansa en Turkish Airlines. Het is hoe dan ook een mooie prestatie en een voorbeeld voor andere vliegtuigmaatschappijen!

Over het algemeen laat onze data zien dat kleinere airlines doorgaans de beste prestatie neerzetten. Dit komt doordat de vluchtschema's vaak minder strak zijn ten opzichte van grote airlines, waardoor vertragingen en annuleringen van vluchten niet zo snel leiden tot opvolgende vertragingen.

Met uitzondering van KLM - die vliegt ongeveer 80% van de keren op tijd - zitten de grotere vliegtuigmaatschappijen vaak in het midden of in het lagere segment als het aankomt op op tijd vliegen. Ondanks dat vertragingen hier vaker voorkomen, kunnen ze er ook beter mee omgaan: dankzij de beschikbaarheid over meerdere vliegtuigen en meer personeel, kan men een vertraging soms inlopen.

Is je vlucht vertraagd of geannuleerd met één van bovenstaande vliegtuigmaatschappijen? Claim dan je compensatie!

Volgens de Europese regulatie CE 261/2004 heb je in het geval van een vertraging van meer dan 3 uur of een annulering met één van bovenstaande airlines recht op compensatie. Dit is echter wel alleen zo als het door een reden komt die te verwijten valt aan de airline, zoals een technisch probleem. Je kunt je claim bij ons geheel vrijblijvend en gratis indienen - je betaalt enkel een 25% succes fee indien wij je ook daadwerkelijk uitbetaald krijgen.

➜ Check je vlucht

Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl